Infrastructura sub presiunea situatiilor de urgenta

Started by TibiV, March 12, 2020, 10:29:47 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Pe o scala de la 1 la 10, cat de multumit esti de felul in care autoritatile romane au manageriat, pana acum, pandemia COVID-19?

10 (super multumit)
9
8
7
6
5
4
3
2
1 (deloc multumit)

rizzuh

nicolaem

multa sanatate, si evident Vaccinati-va cu curaj chiar si cu AZ cei care in valul 3 nu puteti sta retrasi.

Ieri in UK au fost doar 7 morti la 18 milioane vaccinati cu AZ!

Englezii vor lua cu asalt cârciumile săptămâna care vine, după ce au stat pe uscat într-o carantină care a durat aproape 4 luni. Însuși premierul Boris Johnson a anunțat că va merge într-un pub să bea o bere.

subway

La noi laboratoarele iau o mica pauza duminica, cimitirele nu...

TibiV

Cip, eu am avut "mare bulan" ca nevasta s-a infectat la o săptămână după ce îmi făcusem rapelul...

Ea avut mare ghinion că s-a infectat la nici o săptămână după ce făcuse prima doză.

Și aici ne întoarcem la discuția de acum o lună și jumătate, când s-a decis redeschiderea școlilor.
Soția mea este PROFESOARĂ.
Cum au avut tupeul să redeschidă școlile când profesorii nu au fost măcar în "tranșa a doua"?...

Nevastă-mea a făcut prima doză la aproape două săptămâni DUPĂ ce s-au redeschis școlile...

Statistic, ar fi fost extrem de improbabil să NU se infecteze...
De fapt, mai mult de o treime din personalul școlii s-a infectat după acel moment - deși până atunci nu au avut decât câteva cazuri răzlețe într-un an întreg de pandemie.
S-au redeschis școlile (FĂRĂ a avea personalul vaccinat), o treime din parsonal infectat...

Mare greșeală de planificare...
O dovedește situația actuală, "pe muchie de cuțit"...

PS
nicolaem,
în UK astăzi intră în vigoare relaxarea. Dar Boris nu va mai merge la Pub. A anunțat deja. Dar asta doar pentru că Anglia este în doliu. Philip, you know....
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

nicolaem

credeam ca e planificata betia pt sapt viitoare.
Sincronizare nefericita.

subway

Printul consort i-a salvat si de data asta chiar cu pretul vietii...grecul s-a sacrificat ca la Marathon si Salamina...

dr4qul4

Recuperare usoara ciprebbe!
Intr-adevar, momentul cand realizezi ca respiri dar nu-ti ajunge aerul este cumplit. Nu poti sa nu te gandesti la ce e mai rau.
Cate zile ai stat acasa pana sa te duci la spital?
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

bogdymol

Multa sanatate cip!

In Austria eu sunt incadrat in grupa II de risc, dar in Romania in grupa generala, fara risc (sunt criterii diferite pentru grupe in cele 2 tari).

M-am inscris in Austria pe lista de vaccinare online inca din Ianuarie, plus medicul de familie de aici a zis ca m-a trecut pe lista (dar a zis sa nu imi fac sperante, ca sunt o gramada cu risc mai mare pe lista lui care inca nu s-au vaccinat). Pana acum nu am primit nici o oferta de vaccinare in Austria. E un pic ciudat cum functioneaza in Austria, ca au aproape acelasi numar de vaccinuri efectuate ca si Romania (la populatie pe jumatate), dar toate persoanele vaccinate sunt in ceva grupa de risc (inca nu s-a dat drumul la vaccinuri la liber in Austria).

Concluzia e ca week-endul viitor facem un #vaccinetourism pana in Romania.
Locuit, Vizitat, Condus în: A B BG BiH CH CY CZ D DK E F FIN FL GBZ GR H HR I IL IRL L LT M MK MNE NL P PL RO RSM RUS S SK SLO SRB TR UK V
+ Australia, Canada, Egipt, Hong Kong, Macau, Malaysia, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, Emiratele Arabe Unite & Statele Unite ale Americii
drumurile mele

ionut_16

Salutare,
M-am vaccinat in weekend cu Astra Seneca la Grand Arena Mall, după ce am fost 1 săptămâna pe listă la palatul copiilor apoi la Sanador altă săptămână.
După ce m-am pus pe lista Grand Arena am primit SMS și mail in câteva minute. Sâmbătă la 10 am fost înțepat, spre seară am avut o ușoară migrenă suportabilă de aceea n-am luat nimic, iar in braț am resimțit un disconfort.
A doua zi am mai resimțit disconfortul, probabil și pentru că m-a înțepat direct in mușchi, în umăr.
A treia zi, adică azi e totul ok.

Btw am 31 de ani, iar un alt amic tot cu Astra Seneca 34 de ani a avut frisoane, ușoară febră și moleșeală vreo două zile și a luat paracetamol și a stat in pat.

Probabil cum îți este norocul 😅

Multă sănătate!

TVlad

Eu m-am inscris la centrul de la Inst. Cantacuzino despre care am aflat ulterior ca vaccineaza cu AZ. 'Perfect, zic, ma programeaza repede'. Aiurea, dupa 10 zile de atunci nu m-a contactat nimeni. Vineri cind am intrat iar pe platforma nu mai era nici un numar trecut la rubrica 'lungime lista de asteptare'. Asta ce inseamna, ca nu mai au seruri? E foarte frustrant sa citesc aici ca nu stiu unde stau medicii degeaba ca nu vrea lumea sa vina la AZ, dincolo ca l-au programat pe cutare in 5 minute, etc. Ce sa fac? Sa ma mut zilnic  de la un centru la altul sperind sa ma programeze repede sau sa ramin la acelasi ca sa 'pastrez prioritatea'?Jeg de organizare.

Europiu

@TibiV: știu că nu e o consolare, dar la noi s-au deschis școlile fără să își pună problema să îi vaccineze pe profesori. E drept că se aduc clasele cu efectivul redus la jumătate (o săptămână unii, cealaltă ceilalți), dar riscul există. Profesorii sunt abia în categoria a patra cred, or ajunge la ei o dată cu vacanța de vară, naiba știe!
S-a început vaccinarea învățătorilor/oarelor dar cu AZ... Care între timp e interzis celor sub 60... Brambureală mare!
The problem with the world is that the intelligent people are full of
doubts, while the stupid ones are full of confidence (Charles Bukowski).

bogdymol

Daca vreti sa va programati relativ repede:

Intrati pe vaccin.live, dati click pe judetul unde vreti sa va vaccinati, sortati dupa tipul de vaccin dorit, iar apoi in coloana din dreapta scrie timpul estimativ pana te poti programa. Timpul asta il calculeaza in functie de persoanele existente la coada, dar si numarul mediu de vaccinuri facute in centrul respectiv (sunt centre ce fac 400 de vaccinuri pe zi, altele doar 6 bucati).
Locuit, Vizitat, Condus în: A B BG BiH CH CY CZ D DK E F FIN FL GBZ GR H HR I IL IRL L LT M MK MNE NL P PL RO RSM RUS S SK SLO SRB TR UK V
+ Australia, Canada, Egipt, Hong Kong, Macau, Malaysia, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, Emiratele Arabe Unite & Statele Unite ale Americii
drumurile mele

mircea

Quote from: Europiu on April 13, 2021, 01:37:27 AM
S-a început vaccinarea învățătorilor/oarelor dar cu AZ... Care între timp e interzis celor sub 60... Brambureală mare!

Când s-a interzis?

pasadia

Nu în RO, ci în Germania. De vreo 10 zile - 2 săptămâni.

mvmocanu

Si eu am folosit vaccin.live sa-mi gasesc loc unde sa ma programez. Am fost pe lista de asteptare in Dej (Cluj), unde erau cam 400 de persoane in fata mea cand m-am programat, dar am asteptat mult timp si n-am primit niciun sms. Apoi au adaugat pe vaccin.live coloana cu cate vaccinuri se fac pe zi. Foarte important de notat ca acea coloana se refera la prima doza. Restul sunt rapeluri in acel centru. Astfel m-am mutat vineri la Crasna (centru Moderna) in Salaj unde se fac in medie 60 pe zi si erau cam 70 inaintea mea. Sambata dimineata am primit SMS, am gasit loc pe vineri in 16 aprilie.