Infrastructura sub presiunea situatiilor de urgenta

Started by TibiV, March 12, 2020, 10:29:47 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Pe o scala de la 1 la 10, cat de multumit esti de felul in care autoritatile romane au manageriat, pana acum, pandemia COVID-19?

10 (super multumit)
9
8
7
6
5
4
3
2
1 (deloc multumit)

nicolaem

AZ administrate pe zi s-a injumatatit. azi abia 3900 doze.

asa ca pasadia ca tot intrebai, se pare ca saptamana asta ne vom "scalda" tot la 50-60 mii doze pe zi pana la scalarea de saptamana viitoare.

pasadia

Tu chiar crezi ca va mai exista vreo scalare? In presa din Brasov deja se vorbeste despre inchiderea centrelor de vaccinare cu AZ (inclusiv a unora deschise acum 3 saptamani), asta mai ales pentru ca exista relatari despre cum activitatea e ZERO si pe usa celui mai mare (cel de la Sala Sporturilor) ar exista un afis care spune ca va fi vaccinat orice vine direct, fara vreo programare prealabila. Sunt curios unde o sa imi mai fac rapel-ul (daca il voi mai face cu AZ si nu o sa fie suspendat pana atunci, la inceput de mai).

In plus cresterea ritmului de vaccinare nu are cum sa se intample cat timp statul roman pune deoparte dozele pentru rapel ca sa fie sigur ca le va avea. Deci daca vin saptamanal 510.000 doze de Pfizer vor fi folosite doar jumatate. Iar 250.000 impartit la 7 zile inseamna vreo 35.000 de doze folosibile zilnic pentru prima doza. Plus rapel-uri, deci tot pe la 60.000 maxim pe zi vom fi cat timp stam numai in Pfizer. Si nu exista nici un semn ca vrem sa mai schimbam ceva in sensul asta.

LE - de fapt pentur Pfizer nu prea sunt puse deoparte dozele de rapel necesare. Deci nu putem folosi dozele primite doar pentur prima vaccinare, deci oricum cvor fi si mai putin vaccinati saptamanal. Vom reveni intr-o medie de 50.000 zilnic.

Datele de la 1 martie:

1-7 martie - 293.915 doze administrate, medie 41.988
8-14 martie - 333.778 doze administrate, medie 47.683
15-21 martie - 360.948 doze administrate, medie 51.564
22-28 martie - 358.568 doze administrate, medie 51.224
29 martie - 4 aprilie  - 394.481 doze administrate, medie 56.354

nicolaem

nu se pun deoparte dozele pt rapel, dupa cumai observat si tu. ceea ce e bine.

Nu stiu daca se mai face scalarea. daca nu e cerere? Ar fi o ideea sa nu o faca peste tot. Doar unde e nevoie. Oricum se plangeau ca nu exista personal.
Cum facem cerere? inca de acum o luna discutam de asta.
Fara conditionare de acces cu pasaport, implicare biserica si primari nu vad nici o sansa sa ajungem la 100k pe zi decat intamplator.

In Cluj si TM am vazut ca prefecturile vr sa deschida centre in parcuri industriale. o ideea buna, dar sunt necesare alte 100 de idei ca asta.

florin74

Sa vedem datele din zilele urmatoarele de la AZ, daca se mentin la 5000 sau revin la 7000-8000 pe zi. (sa zicem ca a fost pastele catolic, etc) Din 11 aprilie incep rapelurile,, s-ar mai adauga vreo 8000-9000 pe zi,
Pfizer o sa avem 70.000 pe zi... Nu se va merge pe stocuri intrucat livrarile sunt constante iar din mai crestem la 800.000 pe saptamana
Moderna... Mai mult de 8000 pe zi nu avem doze, si asta cred ca de saptamana viitoare, cand o sa vina 120.000 doze
Deci daca se aliniaza astrele, undeva in saptamana 11-18 aprilie am ajunge la 90.000 pe zi

J&J vin parca pe 19 aprilie 60.000 buc, si saptamana urmatoare 100.000 buc.
Din mai... Am inteles ca vom avea  undeva la 700.000 pe luna..
Cu astea am depasi pragul de 100.000 undeva dupa 25 aprilie.. Urmat de un alt salt in jur de 10 mai (120.000-130.000 doze). Clienti sa avem. Estimarile sunt facute pe baza calendarului anuntat. Eu in locul autoritatiilor, as cam renunta sa comand AZ la sfarsitul lui aprilie...

subway

Pune la socoteala si dozele de AZ promise basarabenilor...

florin74

In aprilie avem programate 3.1 mil livrari... Pe 2 aprilie au ajuns deja 430.000...
Ajutorul pt Moldova e de 200.000 doze,,, din care 70.000 au fost deja livrate.

Am avut 884.000 livrate in februarie si martie...Am utilizat 360.000 doze, plus cele 70.000 = 430.000 doze cu pierderi... 440.0000
Deci la 1 aprilie aveam 440.000 stocuri, si livrari de 3.1 mil pt luna aprilie.
Pot sa pun pariu ca mai mult de 1.8 mil doze nu o sa folosim in Ro... cu rapel cu tot. Mentionez ca ma numar si eu printre astia :lol:

Asta e motivul pentru care sugerez sa inceteze aprovizionarea cu AZ la sfarsitul lunii aprilie- maxim. Pastrezi undeva la 2 mil in stocuri de siguranta si aia este. In conditiile in care J&J cat de cat se va tine de programul de livrari... Daca dau si in Europa de un Dorel ca in State...Nasol

bgd77

Legat de AstraZeneca: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/oficial-ema-vaccinul-astrazeneca-este-legat-de-tromboze-1486211

QuoteExistă o legătură între vaccinul AstraZeneca și cazurile grave de tromboze la persoane imunizate cu acest vaccin. Informația vine de la un oficial al Agenției Europene pentru Medicamente. ,,În opinia mea, putem spune acum, este clar că există o legătură cu vaccinul ", a declarat Marco Cavaleri, șeful strategiei de vaccinare la Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA).

subway

Este doar o opinie personala a respectivului, EMA urmeaza sa emita un comunicat oficial in scurt timp.

nicolaem

Peste 3.000 de medici de familie din cei 10.000 care au contract cu Casa de Asigurări de Sănătate - aproximativ 30% - vor participa la campania de vaccinare, adică vor vaccina în cabinetele lor. Procentul este sub așteptări, spune Valeriu Gheorghiță. În cabinetele medicilor de familie vor fi distribuite vaccinuri pentru care se poate asigura lanțul de frig - vaccinul AstraZeneca și Johnson&Johnson.

sa vedem daca vor avea si doritori. cu actuala platforma/programare eu zic ca nu. Daca se permite vaccinarea orricarui pacient care vine la cabinet cu alta treaba dar medicul ii recomanda si vaccinul atunci poate avem vreo sansa. Daca fiecare medic are acum 20 de consultatii zilnice si reuseste sa vaccineze macar 5 pacienti, asta ar aduce inca aprox 20 de mii pe zi. nu e rau... dar sunt multi de daca

LE Programările se realizează pe listele deschise de fiecare doctor în cabinete, iar acesta își va stabili programul de imunizare în afara orelor de lucru.
     Cu atatea formalitati si birocratie sa nu ne miram daca nu o sa functioneze.

subway

Pana la urma e la latitudinea fiecarui medic de familie cum se organizeaza ceea ce in final nu e deloc rau...
Pana se hotareste EMA dl Gheorghita ne informeaza
https://www.agerpres.ro/sanatate/2021/04/06/video-valeriu-gheorghita-28-dintre-persoanele-programate-la-vaccinare-cu-serul-astrazeneca-au-anulat-imunizarea--691729

ionut_16

Am fost pe lista de așteptare la palatul copiilor, după o săptămână m-am pus pe listă la Sanador, după o altă săptămână, m-am mutat azi la Grand Arena și am fost invitat să fac programare.
Am făcut pentru sâmbătă. Aparent e gol aici pentru că e rapelul la 56 de zile deci Astra Seneca. Dacă faci tromboze, în cât timp de la administrarea primei doze se întâmplă? Să știu să mă pregătesc  :o

pasadia

Cel mai larg interval despre care am citit este 3 săptămâni. În alte părți se spunea de primele 5-7 zile. Semnele ar fi legate de mici hemoragii interne ce ar duce la înroșirea unor zone de pe piele, dar mai ales dureri de cap prelungite, 2-3 zile...

Europiu

Atât pot să vă spun: stați bine... Prin părțile pe unde stau eu nici vorbă, încă, de înscrierea celor care sunt în categoriile urgente...
Pe de altă parte: vedeam niște poze din Cluj postate azi de @StefanCelMare. Terase deschise și consumatori? La o incidență de 7,ceva la mia de locuitori? Păi nemții nu vor să deschidă decât dacă ajunge la 0,5...
The problem with the world is that the intelligent people are full of
doubts, while the stupid ones are full of confidence (Charles Bukowski).

hvm

Pariuri: A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe - aici

user201

Și de ăștia ce Dumnezeu să mai ziceți, că mie îmi pare ireal?
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/situatie-neprevazuta-intr-o-comuna-din-brasov-simptomaticii-si-contactii-refuza-testarea-covid-19-1486755?__grsc=cookieIsUndef0&__grts=53925840&__grua=66ec6a80fa7013fddb1e67d9da0622a8&__grrn=1

Oricum, din propria experiență, unul dintre copii este în clasa a 12-a și la simulările de la BAC o colegă nu a venit pentru că fusese depistată cu COVID19. În ziua următoare părinții au fost întrebați de dirigintă dacă sunt de acord cu un test rapid( era cam după 5 zile de la ultimul contact, deci ar fi trebuit să fie ok ca și timp pentru depistare ). Toată lumea spune DA, cum aș considera să fie firesc, se face test rapid în școală, totul iese negativ și e bine. Între timp au trecut peste 2 săptămâni și nu s-a îmbolnăvit nimeni, deci chiar totul ok. Mi-a plăcut faptul că s-a putut face test rapid în școală de către medicul de acolo.

Spun unor cunoscuți cu copii în altă școală, despre ce s-a întâmplat și replica lor a fost ceva de genul: "Sunteți nebuni, păi dacă găsea pe unul pozitiv vă închideau pe toți 2 săptămâni! Și la noi a fost un caz de COVID19 la un elev din școală, dar am refuzat testarea, că dacă ieșea unul pozitiv, toate familiile ar fi trebuit să stăm 2 săptămâni în casă!"

M-a frapat diferența de optică și griji legate de fapt de același lucru.