Infrastructura sub presiunea situatiilor de urgenta

Started by TibiV, March 12, 2020, 10:29:47 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Pe o scala de la 1 la 10, cat de multumit esti de felul in care autoritatile romane au manageriat, pana acum, pandemia COVID-19?

10 (super multumit)
9
8
7
6
5
4
3
2
1 (deloc multumit)

pasadia

Practic acum se vaccineaza populatia activa, din urbanul mare, cu acces la internet si foarte convinsa de pandemie. Adica exact cei care ar face "scandal". Asta e trade-off-ul: "va dam vaccin  ca sa taceti din gura ca nu reusim sa facem treburile cum trebuie. Si in timpul asta speram ca virusul sa nu isi faca de cap in restul populatiei" (speranta care nu cred ca o sa li se implineaca din pacate).

Cristi N

M-am vaccinat si eu aseara la un centru dintr-o comuna din Teleorman. Organizarea a fost foarte profi si personalul amabil. Imi ziceau ca au avut cateva persoane care au refuzat sa se mai vaccineze cand au aflat ca vor primi Astra.

bgd77

Am vazut ca au inceput primele doze de rapel la AstraZeneca, unul ieri si unul azi. Eu mai am de asteptat pana in mai.

In Serbia se pot vaccina strainii gratuit. Am auzit ca se face AstraZeneca, fiindca lumea nu vrea vaccinul acesta din cauza reputatiei negative, si au doze din el care sunt pe cale sa expire.

elphax

ce sa zic , daca era AZ gratis si Pfizer pe bani adica peste 100 de lei, sigur erau altfel programarile :)

trecem de 4-5 milioane  de vaccinati pana in toamna ? nu cred, nu ca nu avem cu ce, ci pentru ca nu va dori populatia

florin74

^^Sunt din aia care fac la cerere... Sa plece afara...
15 februarie a inceput campania+ 8 saptamani rapel = 12 aprilie (atunci o sa fie primele doze serioase de rapel)

Granata06

Si eu m-am vaccinat cu AstraZeneca, dupa ce am parcurs un drum de 160 de km. In timpul noptii am avut frisoane iar a doua zi o stare de amorteala plus o durere in zona umarului.

subway

Medicii recomanda un somn zdravan inainte, odihna totala dupa si sa nu dormi pe partea cu vaccinul, in rest sunt fix simptomele caracteristice tuturor vaccinurilor de pana acum, fara exceptie.

MihaiD

Suntem pe la 3 milioane vaccinați + programați + pe listele de așteptare. Azi cred că închidem ziua cu un număr în scădere pe listele de așteptare. Asta nu sună bine, ci îngrijorător. Nu înțeleg de au în cap decidenții care visează 70%... în condițiile în care posibil ca nici 70% să nu fie de ajuns. Poate mai salvează situația câteva sute de mii de români care vor veni de Paște în țară și se vor vaccina aici. Pe de altă parte, văd liste de așteptare pentru AZ în București și am văzut vreo 1000 locuri disponibile pentru AZ în Timiș, apoi 6000 (peste o zi-două). De ce ai trimite AZ în Timiș, dacă nu se consumă nici alea care sunt, și nu acoperi cererea din București (și unde mai sunt liste de așteptare pentru AZ - Cluj, Constanța etc.)?

pasadia

Pentru că țipă un președinte de CJ (fost cântăreț de Eurovision) că are nevoie de doze de vaccin pentru a limita răspândirea virusului). Și sta lumea și se uită în gura lui.

Despre Moderna (48.000 de persoane in lista de așteptare)

https://vaccinare-covid.gov.ro/162-000-doze-de-vaccin-moderna-sosesc-maine-in-tara/

QuotePână în prezent, au fost recepționate 264.000 de doze Moderna, iar din data de 4 februarie,  au fost vaccinate 120.160 de persoane.

Practic daca ne uitam aici https://vaccinare-covid.gov.ro/actualizare-zilnica-24-03-evidenta-persoanelor-vaccinate-impotriva-covid-19/

vedem că au folosit 196.670 de doze și că probabil au pus deoparte încă 43.650 pentru rapel. Total 240.320, ceea ce înseamnă încă 24.000 de doze libere. Astăzi au mai venit 162.000 de doze, deci ar însemna că pot vaccina in total 93.000 de persoane (punând rapelul deoparte, deci presupunând zero livrări de Moderna in următoarele 4-5 săptămâni! Dar noi avem doar 48000 în lista de așteptare (și un număr necunoscut de programați încă netrecuți prin prima doză).

La AZ ar fi 276.000 de doze disponibile (punând deoparte cele necesare pentru rapel) și doar 33.000 de persoane in listele de așteptare. Un surplus de peste 200.000 de doze.

În cazul vaccinului Pfizer nu pot sa fac aceeași statistica pentru că nu găsesc informația privind numărul total de doze recepționate. Dar dacă lucrurile stau la fel că în cazul.Moderna și AZ (adică avem deja în țară dozele necesare pentru rapelul celor vaccinați cu prima doză + cele 2 doze necesare pentru cei din listele de așteptare) atunci pot sa zic că mi se pare inacceptabil.faptul că noi inca ne câcâim cu fluxuri configurate la doar 5-6 persoane pe oră. Practic prelungim o muncă care s-ar putea face in 10 zile și o lungim până de sărbători.

nicolaem

pasadia, concluzia ta ca acum se vaccineaza  populatia activa e din nou gresita.

Am pus grafic si pe ianurie februarie unde am atatat ca medici+vulnerabi+centre sociale au reprezentat 80% din total vaccinati si abia 4% pentru hulitii "speciali".

Hai sa ne uitam si la total vacccinati pe luna martie (1.2 milioane doze administrate):

Hai sa fim sinceri nu e nimic grav in aceasta distrubutie.  Am fi ramas cu doze pe stoc daca ne incapatanam sa vaccinam 100% vulnerabili. Stii bine ca in listele de asteptare sunt prioritizati.

Cum am mai zis sunt deacord cu tine ca in aprile vom avea probleme cu faptul ca se termina cei care se vaccineaza voluntar, si CNAV va trebui sa depuna eforturi mari sa ii vaccineze pe cei "inactivi" invatati sa nu fie proactivi care desi ar vrea asteapta ca cineva sa ii cheme.

Si Citu zicea saptamana asta ca e ingrijorat ca doar 700k de romani sunt pe listele de asteptare. Ramane de vazut aca ingrijorarea unui PM se transforma in actiune la CNAV si MS.

In aprilie nu cred ca mai conteaza cine se vaccineaza. Prioritatea va fi utilizatea maximala a dozelor. 

pasadia

Ar fi bun graficul ăsta dacă am avea în țară doar 0,7 milioane de vulnerabili (bolnavi cronici și vârstnici peste 65 de ani). Dar noi nu știm câți sunt (poate 2, poate 4, cel mai probabil vreo 7).

Dar statul român a zis că nu se mai chinuie să îi caute pe ăștia. E mulțumit că dintre ei s-au programat (sau au fost programați) cei activi, vocali, interesați (sau care au rude ce se încadrează profilului) și gata. Restul vedem noi mai încolo căci acum dam drumul să se programeze toți.

Pentru că era de muncă să ii cauți și să ii programezi pe cei din etapa II. Trebuiau să muncească medicii de familie, asistența socială, primarii din zonele rurale, campanii de informare, etc... Așa că am preferat să amânăm munca aia pentru mai la vară, când nu ne vor ieși cifrele (asta daca o să îi mai intereseze atunci...).

MihaiD

Azi e prima zi când nu doar că scade numărul celor de pe lista de așteptare, dar scad cei de la Pfizer. Din ce am urmărit eu, nu s-a mai întâmplat, poate putem marca momentul în care se schimbă trendul, în sensul scăderii numărului celor înscriși pe lista de așteptare. Văd că am găsit soluția și pentru AZ, am trimis 50 mii în Rep Moldova. Foarte bine, decât să stea aiurea, dacă tot nu le dăm prin țară în puținele locuri în care mai e solicitat.

nicolaem

Sper sa trimitem mai mult de 200 de mii in Moldova cat s-a promis initial. Din mai incolo avem de unde da.

Voi ati citit masurile noi? Nu vi se par cam timide ?
Ma mir cumva ca uitandu-ma la valul 2 principalul partid din guvern a luat atunci masuri mult mai dure desi era campanie electorala si e clar ca a fost afectat electoral (inchideri piete, dispute cu biserica, carantine mai multe) iar al 2lea partid din guvern anul trecut cerea masuri chiar mai dure de atat.

Acum ma surprinde consensul perfect intre presedinte, PM si cei 2 vicepremieri pentru a nu face mai nimic.
Ma gandesc ca 3 saptamani de masuri nationale mai dure ne scapau de valul 3. Asa mi-e teama ca il lungim pe o perioada mai lunga cu restrictii mai mici.

user201

E vorba despre susținerea populară pentru anumite măsuri, care a cam scăzut. Au vrut în Germania lock-down hard de Paște și au fost nevoiți să îl retragă cu scuze din partea lui Merkel, după ce au văzut reacțiile provocate. 

nicolaem

in Germania sunt masuri mult mai dure ca aici. Nu e deschisa nici o terasa/crajma etc. La noi sunt tot felu de reguli cu x% grad ocupare care stim ca nu se respecta. Merkel are si alegeri anu asta si e in picaj in sondaje.
Noi nu mai avem alegeri presiunea alegerilor dar suntem mai timizi ca atunci cand aveam.
Legat de lumea "nu mai suporta" regulile astea interpretabile cred ca vor crea si mai multa frustrae. Unii au carantina (TM) altii nu, la cifre similare. Lumea ce sa inteleaga?