Infrastructura sub presiunea situatiilor de urgenta

Started by TibiV, March 12, 2020, 10:29:47 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Pe o scala de la 1 la 10, cat de multumit esti de felul in care autoritatile romane au manageriat, pana acum, pandemia COVID-19?

10 (super multumit)
9
8
7
6
5
4
3
2
1 (deloc multumit)

Xander

@tom_sawyer Mama mea de 60 de ani s-a vaccinat cu Astra Zenenca pe 15 martie. A avut ceva frisoane si o stare subfebrila in prima noapte, dupa care nici un alt efect secundar. Atat timp cat te informezi care sunt efectele secundare frecvente si te pregatesti mental pentru ele, eu zic ca merita avand in vedere riscurile cotidiene. Parerea mea.

florin74

Si la mine la fel. M-am vaccinat lunea trecuta la prima ora. Dupa 12 ore cateva frisoane de frig... O usoara stare subfebrila  pe la 1 noaptea (cred ca un 37.5 max) care a durat cam 2-3 ore (a trecut singura, nu am luat nimic) si cam asta a fost... Sotia in schimb nu a avut nici pe dracu. :lol: :lol:

florin74

Si boul ala de sef la CJ Timis urla sa se trimita vaccinuri... Ca nu sunt suficient si ca cererea e mult mai mare. FMM de cretin. La data cand scriu acest mesaj inca sunt disponibile doze de AZ... Ce idiot.

bgd77

^^^
Acum sunt bine, dupa ce am scris atunci a mai crescut febra, am luat Paracetamol si apoi mai s-a reglat. Am transpirat destul de rau seara, din cauza febrei mai mari si a frisoanelor (si fiindca am facut 25 de grade in casa), a trebuit sa imi schimb hainele de cateva ori. A fost ca la o gripa. A doua zi a fost mai ok, dar eram prea ametit sa lucrez, asa ca mi-am luat liber, dar in ziua urmatoare totul a fost ok.

Alte simptome:
- dureri musculare si de articulatii
- dureri la locul injectiei, m-au tinut cam pana sambata (dar nimic de speriat, doar la miscari sau daca atingeam zona)
- am avut si niste dureri in piept, dar nu sunt sigur ca au legatura cu vaccinul, s-ar putea sa fie de la febra

Cam atat. Din toti cei pe care ii cunosc ca s-au vaccinat cu AstraZeneca, eu am patimit cel mai rau. Din cate am citit, persoanele mai in varsta au efecte secundare mai usoare, la vaccinul acesta, poti sa le spui lucrul acesta. De asemenea, la rapel efectele secundare sunt mai mici.

E bine ca se vaccineaza samabata, duminica pot sa stea sa se odihneasca. Cunosc persoane care au dormit aproape toata ziua a 2-a dupa vaccin. :D

tom_sawyer

Mulțumesc tuturor! Cum spunea cineva mai înainte, fiecare are reacții diferite, la unii sunt mai accentuate. Din auzite, reacții de genul au avut și cei cu Moderna sau Pfizer.

Surprinzător că Suceava e pe ultimul loc în clasamentul de mai sus. Primul focar serios, prima carantina serioasă... Mă așteptam ca lumea să fie mai speriată de virus decât de vaccin. 1200 locuri libere (AZ) chiar în municipiul reședință de județ.

MihaiD

^^^^ Le urez mult succes cu fantezia de a vaccina 70% din populația din tabelul ăla. Acum sunt undeva la 3 milioane vaccinați + programați + pe listele de așteptare.

^^^ Pune-l și pe primar bou pentru solicitarea de a se trimite vaccinuri suplimentare, e știre Mediafax cum cere vaccinuri, până ieri au fost locuri disponibile chiar în oraș și da, în județ sunt și acum, peste 1000.

Soția s-a vaccinat cu AZ, lotul retras, dureri mari de tot la mână, au dispărut după câteva zile. Din păcate, am auzit de foarte multe cadre didactice antivaccin. Cum ziceam, cine e pro-vaccin, în mare măsură e deja vaccinat sau programat sau pe listele de așteptare.

Mi se pare foarte bună intenția de a lega carantinarea de numărul de teste și de locuri disponibile în ATI. Sunt județe care mint de la începutul pandemiei. Și constat că, la un an de pandemie, Guvernul și niște cluburi de ,,fițe" încă ne iau de proști.

pasadia

Quote from: nicolaem on March 22, 2021, 01:11:08 PM
- cresterea numarului de centre este reala, dar vaccinarea in ele va incepe abia de saptamana asta. Cred ca de maine daca am retinut corect

Vaccinarea in ele a inceput inca din 15 martie. Cand au deschis lista de programari (in 11) au adaugat si noile centre din Brasov (Sala Sporturilor, Regina Maria, Medlife, Centru Medical Vest, etc...) si in TOATE se fac vaccinari inca din data de 15 - eu cu mana mea am programat 5 persoane numai la centru din Sala Sporturilor (pe principiu ca au la dispozitie locuri de parcare in fata si le va fi mai usor sa ajunga astfel).
Asa ca chiar nu stiu care ar fi centrele alea care zici tu ca se vor deschide abia saptamana viitoare...

Dar hai sa zicem ca tine - care crezi tu ca va fi media de vaccinari zilnice raportate in 5-11 aprilie? Ajungem la 100.000, sau tot pe la 55.000-60.000 ne vom invarti?

nicolaem

De maine se deschid inca 170 de fluxuri noi. Asta inseamna crestere de inca 10 mii de doze pe zi.

Acum 2 saptamanii vaccinam in medie 40k pe zi. Acum 50. Adica exac centrele de care zici tu ca au fost deschise in 15 Martie.
Probabil zilele urmatoarele vom avea peste 60 de mii zilnic.

La inceput de aprilie nu vom atinge 100 de mii pe zi pt ca nu avem doze suficente.
Pfizer ne da 350 de mii. Moderna neglijabil. AZ haos total. Trebuiau sa livreze 300 de mii saptamana asta dar vor livra doar 40  de mii. Plus ca lumea fuge de ele.
La mijloc de aprilie cand pfizer va livra 500 de mii/ sapt e posibil sa ne apropiem de 100 de mii. Asta daca daca vor mai fi doritori. preziceri exacte nu am de unde visa  :) desi mi-ai lasat o marja f mare de la 55k la 100k.

florin74

100 000 când întra J&j. În următoarele 2 săptămâni vom sta la 60.000-63.000 pe zi.. Din care max  50.000 Pfizer ( 30.000 rapel și pana în 20.000 prima doza...), 5.000 Moderna, 8.000 AZ (astea doua în special prima doza). Dacă Pfizer o sa livreze unde la 520.000 începând cu 5 aprilie, putem ajunge la 80.000-85.000 pe zi.. Hai 90.000 maxim... Sa fiu optimist.

tonică

Am și eu o intrebare: câte programări au fost făcute pe București în data de 15 martie? Știe cineva? Adică câte s-au pus la dispoziție? Numai întreb și câte au fost în realitate căci dimineața programul pe București nu funcționa, apoi s-a amânat pt ora 13, iar la ora 13 eu unul am mai văzut doar 2 locuri, prin nu știu care centru de la arena mall. Dacă nu le-aș fi văzut rămâneam convins ca nu fusese niciunul oferit către programare directa dar pare-se ca au fost. Câte oare? Întreb și fiindcă, apucand mai apoi doar sa ma pun pe o lista de așteptare, al 2000-lea pe lista unuia dintre centre, vreau sa îmi și fac un calcul din care sa rezulte dacă locul pe lista contează ori ba și când mi-ar veni rândul. Mulțam anticipat dacă aveți habar!

frunzaverde

@tonica : Cel mai simplu ca sa-ti raspunzi la intrebare este sa descarci setul de date de vaccinare de aici : https://data.gov.ro/dataset/transparenta-covid.
Vei vedea cate vaccinuri s-au facut, pe grupa de prioritate, in fiecare zi, la fiecare centru. Asa, poti vedea usor cate vaccinuri se fac pe zi la centrul unde te-ai pus pe lista, si iti poti calcula ziua in care vei fi chemat, in functie de numarul tau de prioritate.
Cand esti amenintat cu ban permanent pentru ca ai criticat pozitia publica a unui politician, nu se mai poate numi conversatie sau forum, ci campanie electorala. Imi pare rau, dar din pacate, sunt nevoit va urez la revedere!

nicolaem

Numar doze administrate in data de 22 Martie:

Imi pare mult mai echilibrata decat numarul de teste pe judet unde erau difererente de 10x.
Faptul ca cei 2 guralivi din Tm mentionati mai sus au cerut doze se pare ca a functionat. au primit :). Stiu ca acum cateva saptamani zicea CNAV ca vor prioritiza judetele cu focare in distribuire.
Nu stiu cat de actuala mai e afirmatia cand toata tara e un focar acum.

pasadia

La statistica asta nici nu stiu cat sa ma uit. Numai azi stiu asa: cuplu din CV vaccinat in BV (programati imediat ce s-a dat drumul in BV, cu cateva zile inaintea startului in centrele din CV), alt cuplu din PH vaccinat in HR (localitatea Balan - Pfizer) si o femeie din BV vaccinata in CV (Intorsura Buzaului, unul dintre centrele la care au mai fost disponibile AZ mult timp). Turismul asta e in plina verva, in week-end stiam un cuplu din CJ venit in BV la vaccin (bine, isi facusera drum si pentru schi) si un alt cuplu, din BV, plecat in IS pentru vaccinare (plus vizita la tara). Nebunia e prea mare, cel putin asta e senzatia mea.

A, si in alta ordine de idei, azi aflu si despre un diabetic (deci etapa II) care s-a programat singur la Pfizer (pe vremea cand nici Moderna nu era disponibil). Trebuia sa faca vaccinul maine (asa era programarea), dar de duminica e pozitiv, deci si in cazul lui vaccinarea e amanata (inmca nu stie pentru cand). Deci oameni sanatosi, fara probleme, s-au programat in ultimele 2 saptamani si si-au facut vaccin deja, si in acelasi timp oameni din etapa II s-au programat acum 2 luni si nici acum nu reusesc sa se vaccinezevaccineze . Vorba celor de la Timpuri noi, "Perfect!"

tonică

multumesc frumos pentru link, @frunzaverde!
Mi-a fugit si bruma de speranta  :D Eu cautam centrul din bucuresti, palatul copiilor. Acolo sunt de fapt 2 centre. Acolo am fost si cu mama mea pt a fi vaccinata, chit ca am bajbait ceva zilele premergatoare caci sms-ul trimis a venit cu o adresa total gresita. Intri in cladirea palatului si descoperi spre stanga asa zisul centru nr2, dreapta mai jos nitelus pe scari, centrul nr.1. La centrul nr2 erau mai multe asa zise "cabinete", in fapt niste separeuri cu scaun si masa. Pe maica-mea au vaccinat-o pe hol, cat sa nu o mai streseze sa urce cele cateva trepte. Acum conspectand x-cel-ul pus la dispozitie pe acel link aflu ca media de vaccinari a acestui centru este de....113 vaccinari/zi. Are in jur de 6 sau 7 separeuri fiecare pesemne cu asistentul atasat. Si totusi se fac doar 113/zi. Din categoria a 3-a de pe 15 martie au fost vaccinati 13 persoane pana pe 22!!!! Pe lista de asteptare suntem 8860 in aceasta clipa. Deci din categoria a treia se vaccineaza in medie 1,8 persoane/zi. Un calcul matematic spune ca in aprox. 13 ani va fi vaccinata si ultima persoana din actuala lista Restu-i tacere!