Infrastructura sub presiunea situatiilor de urgenta

Started by TibiV, March 12, 2020, 10:29:47 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Pe o scala de la 1 la 10, cat de multumit esti de felul in care autoritatile romane au manageriat, pana acum, pandemia COVID-19?

10 (super multumit)
9
8
7
6
5
4
3
2
1 (deloc multumit)

subway

Deocamdata din pacate in rural nici nu se testeaza si nici nu se vaccineaza nimic.

bgd77

Serios? Eu stiu cazuri de teste facute la rural, persoane decedate in rural (au fost testate inainte de a deceda) si persoane vaccinate din rural, programate prin medicul de familie. Deci nu poti sa zici "nimic".

subway

Ba pot sa-ti spun ca jumatate din populatia tarii traieste in rural...si ca nu se face primavara cu o floricica ratacita...si nu confunda urbanul mare cu urbanul mic...

mircea

@subway ești atât de departe de adevăr... Ai mei stau la sat, culmea e că-s carantinați întocmai că se testează, iar tată-miu având diabet este deja vaccinat. Soră-sa la fel. Dar e bine că știi tu că nimic...

subway

Ba stiu foarte bine, la tara nu se respecta nici carantinarea (cu exceptia focarelor flagrante), nu au nici medic de familie, sunt lasati la voia soartei. Carciuma e chipurile inchisa dar se socializeaza si se bea tzuica pe sant...
:(
Chiar daca reusim sa-i vaccinam pe toti orasenii tot nu vom putea atinge obiectivul imunizarii <de turma> de 70%.
Nu inteleg de ce refuzati sa privim realitatea in fata.

dr4qul4

uitati-va pe harta de incidenta si o sa observati ca zonele rurale sau urbane mici sunt verzi. Motivul este ca nu se fac teste suficiente.
Nu m-ar mira ca jumatate din testele facute intr-o zi sa fie doar in Bucuresti-Cluj-Napoca-Timisoara-Constanta-Brasov. Orase nu judete. Si teoretic au doar vreo 20% din populatie.
In rural se practiva foarte mult carantinarea. Si aia nu foarte respectata.
Dar cati oameni din mediul rural s-au testat de buna voie?
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

subway

O veste pozitiva e deschiderea posibilitatii de vaccinare cu AstraZeneca pentru categoria de varsta 55-65, categorie ce statistic e cu risc sporit.

nicolaem

totusi in rural  incidenta e mai mica pentru ca se lucreaza afara (agricultura) nu inghesuiti in birouri.
Socializarea e tot afara in fata porti sau a bisericii.
Multe crajme sunt dughene semiacoperite nu sunt KFC inghesuite.

Pe de alta parte aveti sunt convins ca se testeaza mai putin pe de alta parte.

Oare ne zice ministru daca DSPurile din subordine mai fac anchete epidemiologice la sate ? sau ne ocupam de transparenta doar ca arma politica pt a arata greseli din curtea altora?

subway

Populatia rurala e majoritar imbatranita, tineretul e de multe ori absent sau vizitator ocazional. Te-ai intrebat cam cati dintre mosii si babele de acolo au acces la platforma de programare la vaccin on-line???
P.S.
Ai impresia ca tzuica se bea cu masca pe figura?
:) :) :)

mircea

Înțeleg pe undeva că satele limitrofe orașelor mari nu e corect să le încadrăm la categoria "sate" ci mai degrabă la suburbii. Dar sat la vreo 28 de km de municipiu reședință de județ (și cel mai apropiat oraș totodată) e suficient de rural pentru a sparge miturile cu netestatul și nevaccinatul la sat? Dar cel vecin care e la 35 de km de municipiul respectiv și tot 35 de km de alt oraș? Rahat, Otelec e în carantină și voi tot spuneți că nu se testează la sate...

subway

Daca jumatate din teste s-ar face la tara te-as crede dar realitatea spune cu totul altceva.

dr4qul4

se testeaza dar mult prea putin. Daca am avea acces la date s-ar putea sa observam judete unde toate testele dintr-o zi sunt facute doar in resedinta de judet.
Nu e deloc greu sa carantinezi un sat.  De multe ori e de ajuns sa ai doar 3-4 teste pozitive. In 2 saptamani.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

nicolaem

dr4kula aveai dreptate cu campania de denigrare AZN

e acum live conf depresa cu vaccinarea.
una din intrebarile de la presa a fost " vom interzice si noi vaccinarea cu AZN avand in vedere ca austria deja a facut-o dupa un caz in care...."

nu am prins decat din zbor.... dar totusi....

astazi a aparut studiu in Lancet cu eficaticate de 81% studiu pe 17k oameni la acest vaccin. Rezultatele sunt excelente.

____
subway, persoanele de la tare se intalnesc in cerc restrans aceleasi 10. la oras birou- taxi - transport in comun... poti aveai 100 de contacti pe zi.
la tara te intalnesti cu 100 de oameni intr0un an intreb ( in mod direct )

pasadia

@nicolaem: cred ca in continuare citesti mesajele mele dar intelegi ce vrei tu. Eu am spus destul de clar ca persoane care erau incadrabile DOAR in etapa a-III-a sunt trecute in etapa a II-a prin artificii legate mai ales de domeniul de activitate al angajatorului.

Deci aceste cazuri nu le poti identifica si ca atare acea analiza prezentata de tine plecand de la nu stiu ce centru din CJ nu are relevanta. Nu este vorba despre vaccinari intamplatoare pentru a nu se pierde doze, ci de actiune sistemica prin care unii (inclusiv eu) suntem trecuti ca fiind beneficiari eligibili in etapa a II-a.

pasadia

https://www.g4media.ro/breaking-in-opt-municipii-incepe-vaccinarea-anti-covid-pentru-persoanele-din-etapa-a-treia-lista-localitatilor.html

Eu nu găsesc vreo informație dacă:

- acele categorii prioritare din etapa III-a vor mai fi prioritare sau nu

- se vor deschide centrele din acele localități, dar de vaccinat se va vaccina oricine, nu? Caci platforma nu selectează persoanele funcție de adresa de domiciliu și deci nimeni nu va putea opri bucureșteni sau buzoieni sa se programeze și vaccineze in BV.

E foarte important că începe în 8 localități cu 5 zile mai repede decât în celelalte. Haos sa fie...