Infrastructura sub presiunea situatiilor de urgenta

Started by TibiV, March 12, 2020, 10:29:47 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Pe o scala de la 1 la 10, cat de multumit esti de felul in care autoritatile romane au manageriat, pana acum, pandemia COVID-19?

10 (super multumit)
9
8
7
6
5
4
3
2
1 (deloc multumit)

elphax

na, ca s-a scos limita de varsta, adica pot si cei intre 55 si 65
punem pariu ca nu vor avea succes mai mare sa se inscrie ?

pasadia

Și pentru că suntem pe un forum ce, din punctul meu de vedere, își datorează jumătate din succes faptului că a promovat constant ideea că "informația TREBUIE sa fie publică", promovând utilizarea L544, sunt curios sa vad ce părere aveți de ideea cu trimiterea corpului de control la MS pentru a opri "scurgerea de informații" privind testarea la nivel de județ.

Serios, mai spuneti-mi va rog cum sunt lucrurile roz. Vreau sa aud argumente, promit că nu le combat apoi.

https://m.hotnews.ro/stire/24650698

frunzaverde

Este absolut stupid, si Ministrul Sanatatii ar trebui sa ameninte ca-si da demisia daca continua aberatiile astea de secretomanii stupide. Dar asta n-are legatura cu altele.
Cand esti amenintat cu ban permanent pentru ca ai criticat pozitia publica a unui politician, nu se mai poate numi conversatie sau forum, ci campanie electorala. Imi pare rau, dar din pacate, sunt nevoit va urez la revedere!

rt25

Confirm ca, dupa eliminarea restrictiei de 55 de ani pentru AstraZeneca, 2 persoane din familie au reusit deja sa se programeze la vaccin in seara asta (inca nu au trecut in categoria 60+).
Au fost programati pe 26 martie daca nu ma insel, ei sunand imediat dupa anunt, ceea ce inseamna ca masura a fost un success instant (erau locuri si maine in platforma de dimineata pentru cine putea sa le acceseze).

nicolaem

^ categoric o aberatie pasadia ! era necesar mai demult sa stim / judet acele date.

Ce ar trebui sa faca VV acum e sa vina cu un plan de redresare a judetelor codase. asta e treaba lui orice am zice. din pacate nu am auzit nimic in acest sens.

@florin, de unde aceasta poveste cu motivare financiara pt medicii de familie? serios acum ma enerveaza la culme cand aud asa ceva. In fiecare an medicul de familie al parintilor mei ii suna si ii cheama la vaccin antigripal.
De ce nu ii poate suna si acum sa ii intrebe daca vor programare la AZ/BNT etc. ?

Medicii de familie sunt platiti sa se asigure de sanatatea celor 2000 de pacienti ai lor. nu se poate sa ceara bani suplimentari pentru ceva ce scrie in fisa postului! Nu exista un contract ca ei se ocupa doar de anumite boli si de restul nu. Au obligatia morala sa ii ajute pe cei care nu se descurca singuri.

Ca nu au timp, nu se pricep e altceva. Invata, o fac pas cu pas nu zice nimeni ca tre sa programeze 2000 deodata ca oricum nu sunt locuri. Dupa 3 luni nu mai au scuze.

Timisoara.
ca norocul ca primarul si sefu CJ sunt din partide diferite si putem sa ii criticam fara interpretari.
Se plangeau acu o luna ca nu au vaccin. Acum cand au 20k libere, cati esentialii din subordinea lor au fost programati?!
As fi curios. Nu de alta dar la declaratii si scandal sunt ambii in prima linie.

Am discutat zilele astea cu "esentiali" din privat. Ziceau ca nu stiu nimic, ca de la firma nu s-au organizat si asteapta.
Adevarul e ca lumea e delasatoare, in firmele mari si in institutiile de "esentiali" pana acum trebuiau delegat personal responsabil pt vaccinare.

dr4qul4

noi am predat deja de saptamana trecuta acordurile pt inregistrarea in platforma pt vaccinare (insotit de nelipsitul gdpr). Nu a fost nimeni obligat dar majoritatea au semnat. Mai ales ca nu i-am lasat pe anti-vaxeri sa faca o campanie la locul de munca. Avem cativa din astia, dar s-au limitat la fb lor.
Pe 15 la prima ora tot HR-ul se ocupa de programari.
Acum sa vedem cati se prezinta ca de azi 85% din activitate e iar inchisa. Si s-ar putea ca unii sa se razgandeasca pentru ca vad tot felul de stiri alarmiste si nu mai e nimeni sa le spuna "s-au vaccinat deja 1 milion in Romania, nu esti tu primul".
Saptamana asta trebuia sa facem si un clip de promovare care ar fi trebuit distribuit in locatii inainte sa inceapa vaccinarea propriu-zisa...

Timisoara e un caz aparte....Nu au nici o scuza ca au locuri libere. Or fi ele AZ, dar cati angajati are statul acolo? Inteleg ca nu merge din platforma, dar intr-o institutie publica trebuie sa li se explice. Oare sunt macar 30% dintre profesori programati? dar din primarie, CJ, prefectura?
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

pasadia

Sper sa nu se supere timișorenii pe mine, dar TM e singurul oraș în care am văzut constant proteste anti-avort (inclusiv pichetare la o clinica ginecologica), e orașul împânzit de cruci gigantice și mesaje despre venirea lui Iisus, etc... Pentru mine e clar că TM face parte din banana evanghelica, cea care ajunge până spre SV trecând prin tot vestul și nordul țării.

Așa că nu m-ar mira dacă în TM anti-vaccinistii sunt cel puțin cu 10-20% mai mulți decât în alte părți din țară (PH sau GL, de exemplu). Iar între aceștia grosul e chiar în zona metropolitana, semi-clasa de mijloc intelectuala, adică chiar intre cei care ar trebui sa se programeze acum sau săptămâna viitoare. Îmi permit să pronostichezi că TM are o proporție mai mică de doritori de vaccin decât CJ sau B și îi va programa mai repede, urmând apoi sa se chinuie să atragă pe alții spre vaccinare.

subway

TM are 20000 doze de vaccin neutilizate...te mai miri ca situatia lor epidemiologica e la concurenta cu Botswana???

florin74

15500 in prezent... 4500 persoane programte in seara asta, ca urmare a deschiderii platformei. Sper sa se epuizeze cat mai repede locurile. In Buc mai sunt 110... Cluj 634. Sibiu 112... Ilfov 0, Constanta 0

dr4qul4

@florin74, pe langa deschiderea platformei, cred ca au fost si niste "sedinte" pe la institutiile de stat sa inceapa programarea.
Plus ca ajuta si carantina. Daca nu se vaccineaza, vor sta mult si bine inchisi in case.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

nicolaem

buna remarca cu "sedintele".
Astea ar trebui facute peste tot, mai ales din aprilie cand ne umplem de doze la propriu.
am inteles ca la urbanism in timisoara e focar.

ma uit pe graficele de doze administrate AZ. de la 11 mii / zi am scazut azi la abia 6 mii. sper sa vedem de zilele viitoare o crestere serioasa.
Pfizer vad ca merge perfect, 31 de mii pe zi constant, adica 100% din cat avem.

dr4qul4

se duce o campanie contra AZ.  Au incercat cu Pfizer dar nu merge sa lansezi zvonuri cu 2-3 incidente cand israelul  a vaccinat milioane de oameni. Si alte tari alte milioane. Chiar si la noi sunt sute de mii chiar si cu rapelul.
De AZ inca se pot lua, ba ca e ineficient, ba ca are reactii adverse.
Dar din cate stiu eu, acesta are o tehnologie mai traditionala. Pfizer si Moderna sunt "experimentele".

subway

Eu trag nadejde ca vine si vaccinul de la J&J ce nu necesita rapel pentru a se intra masiv si in rural.

nicolaem

@pasadia,
ca ma gandeam ca ai o minge la fileu cu marea descoperire de la Cluj (12,5% dintre cei vaccinați într-un centru din Cluj sunt persoane eligibile abia în etapa a III-a).

Am luat datele publicate de MS pe saptamana trecuta, am eliminat centru cu probleme din Cluj si am aflat asa.
la nivel de tara sunt aproape 290 doze administrate unora din categoria III, in 170centre. Adica o medie de sub 2 doze pe centru. cam 1 la mie.
Cu alte cuvinte doze care altfel s-ar fi aruncat.
Aici un grafic cu nr doze / centru :

Deci avem un caz in toata tara care a vaccinat peste rand. Cunoscandu naravurile romanesti permite-mi sa reafirm ca sa ai doar un singur centru in toata tara care a facut asa ceva e chiar foarte bine.

@subway acelasi lucru sper si eu. cu vaccinare la liber prin medicii de familie.

florin74

Ar trebui aratate si popularizate graficele astea la cei care contesta eficacitatea AZ... Sau care asteapta Pfizer sau Moderna, ca asta da efecte adverse mai des ... Banuiesc ca li se pare mai atractiv sa aiba niste efecte adverse de la Covid... Vai de mama noastra
Englezii in prezent au ajuns pe la grupa de varsta 55 - 59 de ani, dupa ce au plect de sus in jos (ca varsta)