Infrastructura sub presiunea situatiilor de urgenta

Started by TibiV, March 12, 2020, 10:29:47 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Pe o scala de la 1 la 10, cat de multumit esti de felul in care autoritatile romane au manageriat, pana acum, pandemia COVID-19?

10 (super multumit)
9
8
7
6
5
4
3
2
1 (deloc multumit)

rizzuh

974 :(

Quote from: rizzuh on October 30, 2020, 01:59:40 PM
@TibiV stii cumva cate locuri in ATI avem disponibile? Cu personal & dotate, nu doar paturi. Eventual si cate locuri cu ventilator disponibil.

pasadia

Nu exista o cifra clara - si oarecum e firesc, caci mai sunt create paturi noi (in acele sectii mobile sau in spitale modulare) sau prin transferare din sectii non-Covid. Sau, cel putin in alte saptamani, mai scad numarul de paturi caci mai plecau si medicii in concediu sau se imbolnaveau.

Dar daca o cifra clara nu stiu sa existe, din declaratii s-ar putea deduce ca sunt in total vreo 1200-1250 si ca exista dorinta de a creste spre 1500 (ieri i-am auzit vorbind de inca 250 de paturi ATI pentru Covid). Nu stiu daca au si personal, dar probabil ca vor gasi dupa ceva chinuiala.

JohannDB

Ați băgat de seamă, că în ultima vreme, din datele zilnice (să tot fie deja vreo lună de zile), nu mai avem cifra "vindecaților" ?? Nu-și mai revine nimeni ??

Cristi N

La Digi vad ca mentioneaza numarul total de persoane vindecate, de exemplu astazi:

Quote181.175 de pacienți au fost declarați vindecați.

In schimb, in fiecare zi "da cu minus" daca incerci sa scazi din suma: cazuri vindecate: 181 175 + cazuri decedate: 7273 + cazuri active internate la unități de profil: 11 897 + cazuri active în izolare la domiciliu: 31 674 = 232 019 numarul total al celor confirmati pozitiv: 258 437. Astazi avem peste 25 000 de persoane lipsa, zilele trecute erau vreo 15 000.

Din punctul meu de vedere e clar ca au o problema la capitolul evidenta cazurilor.

frunzaverde

La ce stres exista pe raportare, "vindecatii" sunt ultima prioritate, si nici macar usor de contorizat - mai ales ca multi asimptomatici si paucisimptomatici sunt trimisi "la domiciliu"... Multe tari nici macar nu calculeaza cifra asta...
Cand esti amenintat cu ban permanent pentru ca ai criticat pozitia publica a unui politician, nu se mai poate numi conversatie sau forum, ci campanie electorala. Imi pare rau, dar din pacate, sunt nevoit va urez la revedere!

oc7avian

Inclusiv la noi "scapă" astfel de cazuri: contacți direcți. Dacă astfel de persoane locuiesc cu un confirmat, intră automat în carantină. Dar nu se face neapărat test. Deci nu sunt numărați

Cristi N

Din ce stiam ultima procedura era ca o persoana e considerata vindecata la 14 zile de la disparitia ultimului simptom fara sa mai fie nevoie de vreun test. Teoretic asta ar trebui sa previna acumularea tipului asta de eroare dar pare ca tot nu functioneaza.

frunzaverde

@oc7avian - contactii directi fara simptome si netestati nu sunt considerati pozitivi. N-au de ce.
Cand esti amenintat cu ban permanent pentru ca ai criticat pozitia publica a unui politician, nu se mai poate numi conversatie sau forum, ci campanie electorala. Imi pare rau, dar din pacate, sunt nevoit va urez la revedere!

oc7avian

Evident. Eu mă refer inclusiv la cazuri cunoscute unde au apărut simptome ușoare la parteneri/familie, dar n-au mai făcut test și restul. Era evident că au de la persoana cu care stau în casă, iar 14 zile în carantină tot trebuie să stea.

nicolaem

ignorati "vindecatii"
La fel era in primavara in Italia cand o lunga perioada vindecatii nu mai erau raportati si comparativ cu Germania parea ca Italia nu vindeca pe nimeni.

Un detectat cu COVID asimptomatic care sta acasa 14 zile, nu va mai fi retestat pentru a fi declarat oficial vindecat.

TibiV

A "great day"...

4 noiembrie 2020

- 8651 cazuri noi (35.964 teste)
- 146 RIP (+26)
- 1001 internati in ATI (+27)

Nu mai am nici un chef de "Incidenta la mia de locuitori".
Cifrele sunt la fel de "vesele"...

:(

LE
Peste 1500 de cazuri noi doar in Bucuresti...
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

AlexxC

Asta e doar statistica oficiala; de fapt numarul real e de vreo 5 ori mai mare . In general cei carantinati la domiciliu sunt contacti directi si nu li se face test decat  daca le apar simptome  sau isi fac pe banii lor.
Momentan nu se testeaza indeajuns...poate si din cazua ca incidenta la mia de locuitori ar creste prea mult si se incearca evitarea intrarii in carantina a multor localitati:
https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/de-ce-unele-judete-au-mai-multe-cazuri-de-covid-19-2-800-de-teste-in-cluj-8-in-ialomita.html

8 teste la Calarasi si 9 in Ialomita...astia si sa fie toti pozitivi nu duc judetele in scenariul galben.

TibiV

5 noiembrie 2020

- 9714 cazuri noi (+~1100, din 37.685 teste)
- 121 RIP (-25)
- 1014 internati in ATI (+13)

Incidenta la mia de locuitori:
Alba 4,96
Arad 3,91
Bihor 4,77
Bucuresti 4,45
Cluj 5,33
Dolj 3,32
Maramures 3,34
Mures 3,86
Salaj 5,77
Sibiu 4,43
Timis 5,48
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

tom_sawyer

Grecii iau măsuri, deh, ei n-au campanie electorala:

Prime Minister Kyriakos Mitsotakis announced on Thursday a three-week nationwide lockdown in an effort to stop an "aggressive" jump in infections, a rise in intubations and intensive care admissions.

All retail stores will close and travel between regions will be banned, while authorities will reintroduce a system obliging citizens to send text messages to a government number to leave home to work, shop, visit a doctor or take exercise. Secondary schools will close and introduce distance learning, though kindergartens and primary schools will stay open.

ekathimerini.com

pest1969

Pai la noi sunt inchise toate scolile.
Fiecare tara are propria intelegere a termenului de "lockdown".