Infrastructura sub presiunea situatiilor de urgenta

Started by TibiV, March 12, 2020, 10:29:47 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Pe o scala de la 1 la 10, cat de multumit esti de felul in care autoritatile romane au manageriat, pana acum, pandemia COVID-19?

10 (super multumit)
9
8
7
6
5
4
3
2
1 (deloc multumit)

TibiV

25 octombrie 2020

- 3855 cazuri noi (doar 19.292 teste)
- 73 RIP
- 828 internati in ATI (+41) - record :(

Incidenta la mia de locuitori:
Alba 3,69
Bucuresti 3,35
Cluj 3,33
Harghita 3,3
Salaj 3,01
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

TibiV

25 octombrie 2020

- 2844 cazuri noi (doar 8.709 teste !)
- 79 RIP
- 823 internati in ATI (-5)

Alba 3,75
Bucuresti 3,51
Cluj 3,51
Harghita 3,33
Salaj 3,16
Timis 3,02 (wellcome to the club...) :(

voicul

Nu m-ar mira sa fie un alt calcul, dar aici zice ca CJ sta cel mai bine

Municipiul Cluj-Napoca, aflat deja în scenariul roșu încă de săptămâna trecută, a ajuns la o incidenţă a cazurilor de COVID-19 de 4,25 de persoane la mia de locuitori, dar cea mai mare incidenţă din judeţ este în comuna Sic, de 17,89/1.000, potrivit unei informări transmise luni de prefectul Mircea Abrudean.

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/rata-de-incidenta-a-imbolnavirilor-in-cluj-napoca-a-ajuns-la-425-1391168

frunzaverde

@voicul - intr-un loc e "municipiul Cluj-Napoca" , in alt loc de "judetul Cluj". De asta diferentele. Sunt mai multe orase care au trecut de 0.3% incidenta / 14 zile.
Cand esti amenintat cu ban permanent pentru ca ai criticat pozitia publica a unui politician, nu se mai poate numi conversatie sau forum, ci campanie electorala. Imi pare rau, dar din pacate, sunt nevoit va urez la revedere!

TibiV

https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/mai-multi-medici-din-cluj-vor-sa-ii-ajute-voluntar-pe-pacientii-care-nu-mai-gasesc-loc-in-spitale.html

QuoteValeriu Gheorghiţă medic primar Boli Infecţioase: "În ultimele 3-4 zile au murit peste 250 de persoane. Dacă aceste persoane nu îşi pierdeau viaţa capacitatea de terapie intensivă era depăşită. Este cinic ce spunem acuma, dar asta e realiatate. Situaţia este una foarte complicată".

https://stirileprotv.ro/stiri/international/decizie-controversata-in-elvetia-privind-pacientii-infectati-cu-covid-19-ce-se-va-intampla-la-terapie-intensiva.html

O sfâșietoare dilemă morală pe care Academia Elvețiană de Științe Medicale și-a asumat s-o ia de pe umerii medicilor. Un protocol adoptat încă din primăvară, dar neaplicat până acum, prevede că: "dacă nu sunt paturi la terapie intensivă, nu ar trebui făcută nicio resuscitare cardiopulmonară".
    În document, sunt indicați pacienții care nu vor fi internați la de terapie intensivă: "peste 85 de ani sau peste 75 de ani, daca au ciroză hepatică, insuficiență renală cronică insuficiență cardiacă gravă ori supraviețuire estimată la mai puțin de 24 de luni".
    Semnatarii acestui protocol vorbesc despre necesitatea "de a lua decizii de raționalizare", o noțiune militară care duce cu gândul la medicina de război. În ultimele zile, Elveția a raportat o medie zilnică de 6.500 de noi infectări, cu un raport de 495 de cazuri la 100.000 de locuitori, dublu față de Italia și de cinci ori mai mare decât Germania.

TibiV

27 octombrie 2020

- 4724 cazuri noi (28.876 teste)
- 104 RIP
- 824 internati in ATI (+1)

Alba 3,66
Bucuresti 3,18
Cluj 3,7
Harghita 3,22
Salaj 3,24
Timis 3,16

voicul

Yooo intotdeauna am stiu ca guvernul e mai presus de lege si nu da tepe niciodata!

Konkret

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat marți că primele doze din vaccinul anti-Covid vor ajunge în România la sfârșitul lunii decembrie,

Ce ne faceam fara Tataru?
Romania "marked safe"!

Ce nu zice este si numele vaccinului, care oricum nici unul nu este aprobat, dar el a citit in globul de cristal ca da bine la public sa zica asa ceva.
:puke:

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/nelu-tataru-prima-transa-de-vaccin-anti-covid-vine-in-romania-la-sfarsitul-lunii-decembrie-in-ianuarie-incepe-vaccinarea-1391684

Speculez si eu: sa vezi schema de logica a torturarii gramaticii cand din Covid devine gripa si vaccinul revolutionar, de fapt exista de zeci de ani, ca e pentru gripa nu pentru Covid.

nicolaem

Cred ca exagerezi din necunoasterea situatiei.
Deja circula peste tot stirea in europa, nu o zice doar ministrul nostru.
E vb de vaccinul AstraZeneca. Da, inca nu e aprobat si nu e clar daca va fi primit pentru testare pana atunci.

vezi aici
https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/marea-britanie-este-prima-tara-care-peste-cateva-saptamani-isi-vaccineaza-intreg-personalul-medical-impotriva-covid-19-1390523

Dupa cum stii suntem in programul UE, ce zice ministru un ministru in UK/ EU zice si al nostru. Vom primi probabil doze la fel ca si restul tarilor, dar asta nu inseana ca vor fi disponibile pt populatie.
Nici Redemsivir nu iti poti cumpara din farmacie, si nu era aprobat peste tot cand se testa in spitale si la noi.

voicul

Exagerarea este pentru ca (cel putin in articol) nu este nici un nume. La fel ca si in articolul pus de tine - nici un nume. Poate se refara la Sputnik.
Si ca si la Remdesivir va fi, dar practic nu prea va exista. Cel putin vreo 3 - 5 luni.

Problema mea: sa zica exact ce vaccin vrea sa dea (nu de alta dar sunt mai multe pe piata aproape sa fie aprobate).

nicolaem

cauti si tu nod in papura.
spune f clar ministrul, pentru personalul medical, in ianuarie. Atat.
E corect ce spui, practic nu va exista, dar nici nu ti-a zis nimeni ca va exista.
nu a vandut sperante pt populatie. Citeste atent ce a zis.

Din stirea pusa de tine poti merge si la sursa informatiei :
"Videoconferința, transmisă în direct pe site-ul profit.ro, pe pagina de Facebook Profit.ro, ca și de către postul de televiziune Profit TV, este organizată cu sprijinul Pfizer"

Poate din motive de concurenta nu se vorbeste de zeneca in conferinta Pfizer. Habar nu am si nici nu vad importanta acelui detaliu. Sputnik nu are cum fi deoarece e din programul UE. acolo is altele

TibiV

Uneori "raman mut" de problemele ridicate de unii colegi.

"Nu a spus numele producatorului"... Din cate stiu, nici Biserica Catolica nu s-a lamurit daca ingerii au sau nu organe genitale...

Mai oameni buni, o tara ca Elvetia decide sa NU MAI TRATEZE batranii cu sanse relativ mici de supravietuire...

Si noi de agatam de faptul ca Tataru nu a pronuntat numele vaccinului?!?!?!,,,,

Pai Tataru NU stie numele vaccinului, ca NU il cumpara el (mai exact nu il cumpara Ministerul Sanatatii din Romania)!
Il cumpara Uniunea Europeana! Pentru toate statele membre...

Tataru va primi ce ii da UE.
Si asta doar daca UE va avea ce sa ii dea - dar eu ma indoiesc ca in ianuarie 2021 va exista un vaccin verificat, certificat etc...

Mai fratilor, ne mai facem bine?...
Asta nu e o autostrada care "se lungeste cu anii" pe nervii nostri...

Asta este o boala care omoara 100 (una suta) de oameni pe zi - acolo a ajuns astazi. Nici DN2 nu are o "asemenea onoare"....
Si daca nu ar muri atat de multi (eliberand astfel paturile...) medicii spun ca nu ar avea unde sa ii puna pe urmatorii bolnavi...

Deci despre ce vorbim?!?!...
Ca e Pfizer, ca e Astra Zeneca, ca e "China Drug Company" - nu conteaza.
Conteaza doar sa fie un vaccin eficient si care poate fi creat in masa (milioane de doze pe zi...)

Suntem totusi cateva miliarde care ne ingramadim pe coaja asta de cartof numita "suprafata Pamantului"

Cristi N

Pare ca iarasi au dat-o de gard in privinta legii care reglementeaza amenzile. De data asta nu e toata legea neconstitutionala dar sunt sanse mari ca daca un contravenient contesta procesul verbal sa si castige. Articolul din legea 55/2020 care ar trebui sa descrie fapta este neclar si detaliile sunt de fapt intr-o hotarare de guvern.  :bash:

dr4qul4

Un articol hotnews care se incadreaza la jurnalism de mana a doua.
Sau mai rau, la fake news.
Cineva a cerut date de la INSEE si le-au pus in niste grafice, fara sa verifice.
Al doilea grafic este total aiurea. Adica acolo unele cauze apar de 2 ori (pt ca sunt incluse si in cauze mai generale), mai sunt si cifrele pentru tot anul 2019.
Dar principala problema este primul grafic, care spune ca anul acesta au murit mai putini romani anul acesta. La o simpla verificare pe siteul INSEE se observa ca anul acesta (primele 8 luni) au murit 3975+ mai multi romani. Tot acolo se observa ca a fost o scadere importanta in ianuarie si februarie. In perioada Martie-August au murit 5083 mai multi oamnei in romania (Poate exista o eroare de +- 20 pentru ca nu am notat cand am facut calculul.)
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

TibiV

28 octombrie 2020

- 5343 cazuri noi (36.815 teste)
- 107 RIP
- 861 internati in ATI (+37)

Alba 3,72
Bucuresti 3,81
Cluj 4,09
Harghita 3,22
Salaj 3,43
Timis 3,39