Infrastructura sub presiunea situatiilor de urgenta

Started by TibiV, March 12, 2020, 10:29:47 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Pe o scala de la 1 la 10, cat de multumit esti de felul in care autoritatile romane au manageriat, pana acum, pandemia COVID-19?

10 (super multumit)
9
8
7
6
5
4
3
2
1 (deloc multumit)

voicul

Cica e nimic asta. Peste o luna se pare ca avem maxim-ul - deci vreo 7000/zi?

O analiză epidemiologică internațională estimează pentru România un maxim de cazuri COVID-19 la sfârşitul lunii noiembrie.

Analizele epidemiologice internaţionale estimează pentru România un maxim de cazuri COVID-19 la sfârşitul lunii noiembrie, când se aşteaptă o triplare a necesarului de paturi, spun, marţi, reprezentanţii Prefecturii Suceava.

Mai multe pe
https://www.zf.ro/eveniment/analizele-epidemiologice-internationale-estimeaza-ca-numarul-maxim-19687807

nicolaem

Analizele astea sunt destul de vagi. Sunt prea multi de daca acolo. Putem ramane la 4 mii, sau creste peste 10.
Daca se au masuri restrictive acum, vom plafona la cateva mii.
Daca se intarzie vom ajunge toata tara in carantina ca Cehia, Slovacia.
Franta, Belgia, olanda nu o duc bine deloc.
Spania a impus carantine pe zone si au oprit momentan cresterea.
Suedia spune (din nou) ca schimba strategia dupa cresterile recente.
In Cehia cresterea de la 3-4 mii la 10 mii s-a intamplat in 2 saptamani.

LE
https://www.g4media.ro/al-doilea-val-de-coronavirus-inchide-tari-din-europa-care-sunt-statele-care-au-impus-lockdown-total-sau-noi-masuri-restrictive-similare-cu-cele-din-primavara.html

gruiarew

Quote from: nicolaem on October 14, 2020, 09:34:43 AM
confirm, ghiseul.ro creste frumos. cat de mult conteaza sa pui sef un om care chiar vine din IT si intelege lucrurile. Daca s-ar intamplat asta la mai multe institutii ce bine ar fi.

Caut ca prostul de jumate de ceas unde și cum naiba pot plăti o taxă de permis pe ghișeul mai sus menționat. A reușit cineva? Tot ce am găsit cqt de cqt apropiat a fost "Instituția Prefectului". Dar nu apare nici un fel de taxă detaliată, cum apare la cele locale de exemplu.
Că tot s-a bătut toba în presă ca s-a extins și se pot plăti acum nu-știu-câte-chestii din fața calculatorului.
'You can't cheat an honest man. Find somebody who wants something for nothing, then give him nothing for something.'' -- A Hater's Synthesis

Cristi N

Am incercat si eu acum pentru Bucuresti si Prahova dar nu vad vreo varianta sugestiva. In schimb poti plati prin transfer bancar, ai pe prima pagina de la www.apps.ro detaliile.

gruiarew

Hai că m-am prins. Ideea e să nu fii logat. Apare undeva pe prima pagină jos în dreapta. Am intrat direct pe un link ce-l aveam prin history și m-a logat direct (datele salvate).

Mai mare tâmpenie n-am văzut. Dacă ești deja logat, aleluia.
'You can't cheat an honest man. Find somebody who wants something for nothing, then give him nothing for something.'' -- A Hater's Synthesis

dr4qul4

Sper ca v-ati pregatit pentru o noua stare de urgenta. In toata tara. Mizez pe 30 de zile.  ;)
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

florin74

Aici

Am platit eu acum 2 saptamani pentru reinnoire permis

TibiV

22 octombrie 2020

- 4902 cazuri noi (din 34.466 teste, cu 2500 sub cele de ieri...)
- 98 RIP  (!!!!)
- 778 internati in ATI (+ 12)

(Rata de infectare: 3,31 la mie in Bucuresti, depasit doar de Alba - 3,37. Clujul "a sarit parleazul" la 3,05... Deocamdata doar astea 3 au trecut de 3)
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

voicul

FDA approves Gilead's Remdesivir as coronavirus treatment - din pix s-a terminat cu Covid-ul.

dr4qul4

Redemsivirul care nu pare a imbunatati sansele de supravietuire ci doar te vindeca mai repede daca ai forme usoare.
Fara aprobarea asta ar fi ramas cu o gramada de doze pe stoc.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

frunzaverde

@dr4qul4 - redemsivirul nu se da la cazuri usoare, e un medicament perfuzabil, trebuie sa fii in spital ca sa-l primesti, deci cazuri in principiu grave primesc. Apoi, nu exista doze pe stoc, este o coada imensa pentru medicament.

Si inca nu e clar daca imbunatateste supravietuirea, dar e clar ca reduce si durata spitalizarii (important dpdv a resurselor) si a sechelelor...
Cand esti amenintat cu ban permanent pentru ca ai criticat pozitia publica a unui politician, nu se mai poate numi conversatie sau forum, ci campanie electorala. Imi pare rau, dar din pacate, sunt nevoit va urez la revedere!

frunzaverde

Ce ajunge la terapie intensiva nu e niciodata "usor". Terapia intensiva e locul unde sta cineva cu ochii pe tine constant ca sa te tina in viata.
Cand esti amenintat cu ban permanent pentru ca ai criticat pozitia publica a unui politician, nu se mai poate numi conversatie sau forum, ci campanie electorala. Imi pare rau, dar din pacate, sunt nevoit va urez la revedere!

TibiV

23 octombrie 2020

- 5028 cazuri noi (35.351 de teste)
- 82 RIP
- 782 internati in ATI
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

TibiV

24 octombrie 2020

- 4761 cazuri noi (33.843 de teste)
- 73 RIP
- 787 internati in ATI (+5)

Incidenta la mia de locuitori: