Infrastructura sub presiunea situatiilor de urgenta

Started by TibiV, March 12, 2020, 10:29:47 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

Pe o scala de la 1 la 10, cat de multumit esti de felul in care autoritatile romane au manageriat, pana acum, pandemia COVID-19?

10 (super multumit)
9
8
7
6
5
4
3
2
1 (deloc multumit)

elphax

cresterea e constanta, estimez minim 4500 , dar posibil aproape 5000 marti si miercuri

dr4qul4

Intre timp isi bat joc de sistemul Ro-Alert.
Tocmai am primit 2 mesaje, la un interval de 10 minute, in romana si engleza.
Sistemul RO-Alert trebuie sa ramana strict pentru incidente punctuale altfel vom opri notificarile.
Pentru informari exista alte canale.
Maine-poimaine se apuca sa ne alerteze ca aerul Bucuresti este poluat (dar in limitele obisnuite), ca afara ploua incet, sau ca temperatura exterioara a scazut sub 0 grade.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

Cristi N

E deja al doilea episod in care trimit niste notificari total inutile legat de covid. Pe mine asta m-a facut sa dezactivez din setarile telefonului primirea alertelor si pun pariu ca mai sunt destui utilizatori care au facut la fel.

nicolaem

^ Acum 11 zile ai primit primul mesaj si ai criticat ideea de a trimite "zilnic" mesaje inutile. Nu ai primit zilnic.
Ai spus ca RO Alert trebuie sa fie ceva punctual.

Se pare ca nu ai primit zilnic, ai primit punctual dupa 11 zile, al 2lea mesaj cand s-a depasit un indice prestabilit.
Hai sa nu criticam de dragul criticii.
Nu vad nimic iesit din comun ca ai primit acel mesaj, mai ales ca de azi se dau amenzi mai multe.
Macar eliminam eterna scuza "eu nu am stiut ca e obligatorie masca in..."

Primim de la alte aplicatii zeci de notificari, dar fix astea 2 primite de la ISU ne strica ziua. Evident exista optiunea dezactivarii daca v-au deranjat atat de mult.
Pana la urma de ce nu le-ai dezactivat deja. La un cutremur vor fi si mai inutile, ca probabil le vei primii dupa.

dr4qul4

notificarea asta urla. Eu unul am notificarile de email si whatsup oprite. La mine DOAR telefonul suna.
Sunt unii care au lucrat de noapte.

Ce era atat de urgent de trebuia anuntat prin RO-ALERT? Exista vreo masura urgenta pe care o puteam lua?
Ca trebuia sa purtam masca de azi, stiam de Duminica.
La urmatorul mesaj RO_ALERT INUTIL, voi deazactiva si eu notificarile. Sitemul trebuia sa ramana pentru URGENTE nu pentru informare.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

TibiV

Quote from: dr4qul4 on October 20, 2020, 11:33:58 AM
Tocmai am primit 2 mesaje, la un interval de 10 minute, in romana si engleza.

Ca au venit doua mesaje nu-i bai, caci astazi (la ora zero) a intrat Bucurestiul in "scenariul rosu"....

Mai frate, dar ati ascultat textul citit al mesajului in (asa-zisa) engleza?!?!...
Tanti aia care spune textul zici ca nu a auzit in viata ei engleza vorbita... N-a vazut filme, nu asculta muzica...

Mai frate, nu gaseau pe cineva de la Filologie/Limbi straine sa le citeasca un text de 30 de secunde intr-o limba engleza care sa nu sune ca "engleza sud-est asiatica" ?!... :(
Daca nu de la filologie, macar o tanti de la aeroportul Otopeni, ca alea vorbesc o engleza "de Oxford" fata de asta...
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

punktnet

Sintetizatorul de voce este al telefonului, daca ai chinezesc, suna chinezesc.
Foarte binevenite mesajele astea dpmdv , asttfel ajung si la ultimul pensionar din valea cascadelor.
Just kidding.

TibiV

Nu cred...
Textul citit in limba romana chiar "suna romaneste". Si era aceeasi voce.
Au facut chinezii sintetizator de voce pentru romana?!...

Cristi N

Sistemul de alertare are trei categorii, ISU nu a descoperit decat categoria Extreme alerts, pana acolo mai aveau Severe si Amber. Nu era mai potrivita ultima categorie oare?
Pentru cutremure e mult mai util canalul de Telegram al celor de INFP unde iti poti configura de la ce magnitudine in sus sa primesti notificare.

nicolaem

draqula, ne ameninti de vreo 4 mesaje ca le dezactivezi...
foarte bine faci. nu e necesar sa ne tot spui.

cum a zis si alt coleg, pentru multi colegi care nu stau ca noi cu nasu in stiri toata ziua pot fi utile. pt toti ceilalti se pot dezactiva.

TibiV

20 octombrie 2020 (20-10-20)....

- 3400 cazuri noi (din 29.400 teste)
- 65 RIP
- 768 internati in ATI (+ 11)

Bucurestiul a ajuns la 3,23 cazuri/1000 locuitori...

kitsune

Poftim: