Infrastructura sub presiunea situatiilor de urgenta

Started by TibiV, March 12, 2020, 10:29:47 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 7 Guests are viewing this topic.

Pe o scala de la 1 la 10, cat de multumit esti de felul in care autoritatile romane au manageriat, pana acum, pandemia COVID-19?

10 (super multumit)
9
8
7
6
5
4
3
2
1 (deloc multumit)

TibiV

Cel mai sigur test anti-Covid.
Se recomanda testarea repetata, zilnic... ;)
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

dr4qul4

Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

Ionut

Cred ca fac si eu testul in seara asta. Merge si cu altceva decat vin? :drunk:

kitsune

Dimineața trebuie gargară cu țuică și un memo direct la CEO, zilnic, așa zicea un nene îmbrăcat în negru. Din păcate, la el țuica nu fu de calitate (sau șeful ăla mare al lui nu era pe recepție).
A, și albastru de metil (a nu se confunda metilul cu metilicul pentru că :rip:)
Natural stupidity is much more dangerous than artificial intelligence

dr4qul4

Tind sa cred ca rezultatul negativ de azi mi se trage de la forumul asta care m-a facut sa-mi pierd pozitivitatea.
Inaintea auzeam o declaratie si eram instant optimist (ca orice newbies). Apoi am gasit forumul asta si am inteles cum stau treburile.
Mai eram "pozitiv" doar cand castiga UMB-ul cate un contract. Dar dupa ultimele vesti ale lui NGC, pana si ultimele plusurile s-au transformat in cruci  :depressed:
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

nicolaem

Sa ne mai uitam si la altii:

La nivel mondial pentru prima data anul asta am sarit de 400.000 cazuri noi intro singura zi.

Fara sa stiu situatia din tara vecina (Ungaria), mi se pare ingrijoratoare cresterea numarului de decese:

voicul

NU stiu de unde as scos grifcul asta - sunt cam 6 mii de morti pe zi in toata lumea. In crestere cu vreo 20% fata de media din vara, dar mult mai putin raportat la numarul de cazuri confirmate (confirmat mult mai < decat total cazuri existente).

TibiV

Sa notam "performanta" de astazi, 17 octombrie

- 3952 cazuri noi
- 63 RIP
- 745 internati la ATI (+19...)

elphax

@voicul, a spus,  e Ungaria.  Nu știu cui ii folosește

voicul

Ok am inteles acum. Da, nu stiu cui foloseste sau pentru ce a fost pus.

rt25

Cred ca scopul era ca si in tarile cu masuri ft stricte se simte cresterea foarte puternica din ultimele 2 saptamani.

nicolaem

a fost pus strict din punct de vedere uman. ma uitam ce se mai intampla in vecini si mi s-a parut o crestere alarmanta (pentru valul 2 din UE). De la aproape 0 la 30/zi intr-o luna, tara mica.

Pe de alta parte fiind vorba de o pandemie si nu epidemie ca sa o intelegem cred ca e important sa vedem care e evolutia la altii, daca exista "modele de succes", dincolo de clisee nationale.

TibiV

Duminica 18 octombrie 2020

- 3920 cazuri noi (din 19.507 teste)
- 60 RIP
- 749 internati la ATI (+4)

Iar in Bucuresti s-a depasit "pragul" si s-a ajuns la 3,02 cazuri/1000 locuitori.
Pregatim scenariul rosu in capitala...

TibiV

19 octombrie 2020

- 2466 cazuri noi (din numai 8.040 teste!)
- 59 RIP
- 757 internati la ATI (+8)

Iar in Bucuresti s-a ajuns la 3,19 cazuri/1000 locuitori.

tonică

Iuhuu, hai ca în ritmul acesta va fi clara scăderea nr de cazuri dacă vor continua sa scadă și nr de teste! Am asa o impresie personala cum ca s-a tot tras pe București de cifra aceea, doar doar scade și nu sunt nevoiți sa oblige la purtarea măștii.