Infrastructura sub presiunea situatiilor de urgenta

Started by TibiV, March 12, 2020, 10:29:47 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Pe o scala de la 1 la 10, cat de multumit esti de felul in care autoritatile romane au manageriat, pana acum, pandemia COVID-19?

10 (super multumit)
9
8
7
6
5
4
3
2
1 (deloc multumit)

Europiu

La un post TV german a apărut pe banner știrea că STRABAG își suspendă activitatea. Nu era precizat dacă întreg concernul sau numai în Germania. Bănuiesc că a doua variantă, dar cine știe?
The problem with the world is that the intelligent people are full of
doubts, while the stupid ones are full of confidence (Charles Bukowski).

Harry

^^Doar ce au luat niste contracte de asfaltat drumurile prin judet....

Ionut

Deocamdată la noi lucrează în continuare. Si Porr lucrează, fiind și ei nevoiți să respecte restricțiile din Austria.

oc7avian

Comisia Europeană va direcționa către România peste 1 miliard de euro, pentru criza generată de coronavirus.

Într-o scrisoare adresata autorităților române, comisarii europeni Elisa Ferreira și Nicolas Schmit spun că pentru combaterea efectelor COVID-19 Comisia Europeană va direcționa către România peste un 1 miliard de euro, astfel:
483 de milioane de euro - prin renunțarea în acest an la obligația de a le solicita României rambursarea prefinanțărilor neutilizate din fondurile structurale.
637 de milioane de euro - prin virarea avansului aferent fondurilor structurale pentru anul 2020 în cursul lunilor martie și aprilie.
Fondurile sunt alocate pentru a sprijini sistemele de sănătate prin finanţarea achiziţiilor de echipamente de protecţie, medicamente şi teste, pentru a adapta mediul de muncă din domeniul sanitar la situaţia actuală, pentru a asigura accesul persoanelor vulnerabile la facilităţile medicale şi a oferi creditare pentru IMM-uri astfel încât să fie atenuate şocurilor financiare provocate de criza COVID-19.

Hotnews

bogdymol

In Austria totul e inchis in acest moment, iar toate santierele sunt oprite.

Am inteles ca Strabag Austria a trimis un fel de "preaviz de concediere" pentru aprox. 11.500 angajati din Austria. Angajatii vor primi ajutor de somaj, iar cand situatia va reveni la normal cel mai probabil vor fi reangajati.

Firma de constructii din Austria unde lucrez si eu s-a inchis si ea datorita noilor reguli. Totusi, cei de la birouri lucram de acasa atat cat se poate, cu norma mai redusa. Firma nu vrea sa concedieze pe nimeni.

In Austria exista si o lege ("Kurzarbeit" = ~ "munca putina"), care ajuta firmele in momente dificile sa nu trebuiasca sa faca concedieri. Angajatii vor lucra cu norma redusa (de exemplu 50% din ore), pentru care firma trebuie sa ii plateasca, iar statul contribuie si el astfel incat la sfarsitul lunii angajatii sa primeasca 80-90% din salarul net.
Locuit, Vizitat, Condus în: A B BG BiH CH CY CZ D DK E F FIN FL GBZ GR H HR I IL IRL L LT M MK MNE NL P PL RO RSM RUS S SK SLO SRB TR UK V
+ Australia, Canada, Egipt, Hong Kong, Macau, Malaysia, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, Emiratele Arabe Unite & Statele Unite ale Americii
drumurile mele

Harry

#110
În contextul crizei provocate de noul coronavirus, Spitalul Clinic Municipal de Boli Infecțioase Constanța face următoarele precizări:

Toți pacienții confirmați cu virusul COVID-19 internați în unitatea spitalicească sunt în stare bună și sunt monitorizați 24 de ore din 24 de personalul specializat;

Nu avem în acest moment niciun caz cu evoluție gravă.


Harry

#111
Seara de seara se sterilizeaza orasul...cat se poate. Imagini cam distopiene  :o :lol:



=============
Intra in vigoare a doua ordonanta militara, se restrange dreptul la libera circulatie intre orele 06:00-22:00 si se itnerzice complet parasirea domiciliului intre orele 22:00-06:00. In plus se inaspresc drastic pedepsele pentru cei ce nu respecta carantina.

Conferinta integrala



=============
Overall cel putin la Ct lucrurile se desfasoara ok. Minus aia 1.500 de "intelectuali" din Italia care ne-au fost bagati pe gat . Nu inteleg de ce nu i-au dus intr-o alta statiune, sunt atatea resorturi efectiv moarte unde abia calca un picior de turisti. Nu, ei i-au adus la Mamaia  >:(
======
Later edit. Nu mai vin. Fiecare va fi trimis la casa lui.

pasadia

Harry, apropo de povestea cu cei 1500, am eu câteva curiozități căci deja sunt prea multe conspirații pe tema asta:

- cei 1500 au ajuns deja (l-am auzit pe Nelu Tătaru afirmând asta într-un interviu dat la Digi sâmbătă la ora 14) sau doar urmează să ajungă (cum spuneau comunicate redate de exemplu pe Mediafax sâmbătă dimineață)?
- în context am citit și relatări care spuneau de 2 zboruri efectuate sâmbătă care ar fi adus 227 de persoane. Ceea ce suna normal și ar presupune fie că aducerea celor 1500 deja se întâmplă de vreo 5-6 zile (dacă deja s-a terminat), fie că va dura încă aproape toată săptămâna viitoare
- ce ai scris tu, că ar fi trimiși spre case, e confirmat oficial undeva?  Nu că aș fi prea speriat, dar știu câțiva cobspirationisti care ar face apoplexie dacă le-aș oferi un link pe tema asta.

nicolaem

au ajuns pana la urma la mamaia?
cu atitudinea "sa ii duca in alta parte" nu rezolvam nimic.
si la Cluj sunt destui in statiunea de schi (Baisoara).
sa ii duca acolo unde exista infrastuctura de cazare. nici sa ii duca in statiuni abandonate fara conditii  nu e ok, nu sunt totutis criminali.

Harry

#114
Pana acum la Mamaia au fost adusi 227 de constanteni pelcati in Italia.

Restul urmau sa se duca la Techirghiol si Jupiter.

Zici ca nu sunt criminali? Hai sa fim seriosi. Sunt numai pesti, curve, hoti, smenari si cocalari.





"Preşedintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din cadrul Senatului, Tit-Liviu Brăiloiu, susţine că pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanţa nu vor mai veni celelalte 6 zboruri cu românii repatriaţi din Italia. "Am discutat cu ministrul Marcel Vela şi mi-a dat asigurări că zborurile vor fi redirecţionate către alte judeţe unde sunt aeroporturi, fiecare să meargă la el acasă. I-am explicat că nu putem pune în pericol întreg litoralul şi viitorul turismului pe litoral. De asemenea, repatriaţii nu vor mai fi cazaţi pe litoralul românesc. Vor fi duşi la ei acasă. Dintre cei care au ajuns azi (sâmbătă, 21 martie – n.r.) la Constanţa, am solicitat detalii şi am aflat că din cei 228, 100 sunt angajaţi din turism care au rămas fără locuri de muncă, 35 de asistente care de asemenea nu mai aveau de muncă şi aşa mai departe", a declarat, pentru Focus Press, senatorul constănţean Tit-Liviu Brăiloiu. Facem precizarea că în judeţul Constanţa au ajuns 228 de persoane din Italia, cu două avioane care au aterizat pe Aeroportul Kogălniceanu, şi urmau să ajungă şi altele, cifra totală urmând să fie de 1500."


https://focuspress.ro/senatorul-brailoiu-sustine-ca-zborurile-cu-repatriatii-din-italia-vor-fi-redirectionate-nu-mai-aterizeaza-la-kogalniceanu/?fbclid=IwAR3frOAIbTgNvj-EealWexKAb24OlqLb78FM5hxnQAXoGa7_uRyXVOihA6g


Astăzi, 22 martie, au fost înregistrate primele 2 decese pe teritoriul României ale unor pacienţi infectaţi cu noul tip de coronavirus.

Este vorba despre pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la SCBI Craiova, pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer). Al doilea pacient, în vârstă de 74 de ani era internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş – Bucuresti, transferat de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, având o boală cronică preexistentă pentru care se afla în programul de dializă.
Până în acest moment, pe teritoriul României, au fost confirmate 433 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 433 de persoane confirmate pozitiv, 64 au fost declarate vindecate și externate (47 la Timișoara, 11 la București, 3 la Craiova, 2 la Constanța și 1 la Iași).

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, transmisă ieri, 21 martie, ora 13.00, au fost înregistrate alte 66 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 9 ani și 74 ani.

La ATI, în acest moment, sunt internați 14 pacienți, din care 3 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 4.803 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 65.799 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 9.967 de teste, din care 242 în unități medicale private.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.231 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 4.857 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 129 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodată, Poliția a aplicat 520 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 43 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 33 în Italia, 4 în Spania, 2 în Namibia, unul în Luxemburg, unul în Irlanda, unul în Tunisia și unul în Franța. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 8 cetățeni români aflați în străinătate, 7 în Italia și unul în Franța, au decedat.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE - 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Alte decizii, precum și alte date de interes, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.

În continuare vă prezentăm situația privind infectarea cu virusul COVID – 19 (coronavirus) la nivel european și global:

Până la data de 21 martie 2020, au fost raportate 121.061 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania și Regatul Unit.


Grupul de Comunicare Strategică

adiarc

^cred ca e f.urat din partea ta sa-i clasifici pe toti in acest fel.....

cu siguranta sunt si pesti ,hoti si curve care vor face sau vor încerca sa faca aici acelasi lucru....dar majoritatea sunt oameni corecți si muncitori care au ramas pe dreapta dupa ce s-a inchis totul...si spun din experienta personala...am o viata "dubla"..aici si "acolo"

vrem sa fim intelesi si respectati in lume,dar pana si noi punem botul la 3 reportaje despre cei "luminati" dintre noi....nu mai conteaza ca restul de 5 mil ne fac cinste si tin tara pe crestere prin banii trimisi ACASĂ
"Eficienta" cnair...claimuri de sute de milioane de lei,puse pe tava constructorilor pentru proiecte inexistente ( LD2 sect E ; LD 3 ; A10 )

DESFIINTATI compania Antiinfrastructura

Harry

Arata-mi o hartie oficiala care sa arate ca sunt 5 milioane de romani afara.

Eu nu vorbesc de reprotaje ci din ce am vazut cu ochii mei. Parintii mei sunt stabiliti in afara de 20 de ani. Au propriile lor afaceri acolo in zona proiectarii de arhitectura si alimentatie publica (cafenele).  Un unchi de al meu este director de spital in Germania, tara in care locuieste de 30 de ani, sotia lui lucreaza in cadrul Vodafone. Toti au ramas acolo, in tarile unde sunt. Baiatul unui bun prieten de al meu e student anul 3 la medicina in Italia intr-o zona rosie. Putea sa se intoarca. Insa e un tip responsabil si a ales a se duca la cel mai apropiat spital ca sa faca voluntariat. Doua bune prietene sunt in UK. Una are propria afacere in design vestimentar iar cealalta e make up artist. La fel au ales a ramana in UK. Fosta mea iubita e in Olanda si lucreaza in cadrul ueni companii care se ocupa de reciclarea deseurilor medicale. La randul ei a ales sa ramana acolo desi ii este teama pentru ca Olandezii nu au luat nicio masura serioasa.

Aia care s-au intors sunt fix exemplarele descrise de mine mai sus. Tot felul de gunoaie (si da imi asum cuvintele dure) care isi iau papronita cu ei in avioane, aplauda ca imbecilii la aterizare si la 2 saptamani dupa ce au ajuns prin italia sau spania au si uitat limba romana. Toti cei din familia mea care sunt stabiliti de atatia zeci de ani in afara vorbesc o romana impecabila, poate chiar o vorbesc mai corect decat mine. Vorbeam saptamana trecuta cu cineva din Suedia. E plin de cersetori si tigani infecti care fac numai rahaturi si din cauza carora tara asta are imaginea pe care o are....

Uite imagini din Mamaia de ieri si de azi:

Uite-i cum stau imprastiati peste tot:



Sau cum ies la balconul comun al hotelului isi dau jos mastile ca sa fumeze sau sa stea pe net. Si iti garantez eu ca nu isi iau chistoacele cu ei ci le arunca pe jos.




Harry

Domnului Prim Ministru – Ludovic Orban


Stimate Domnule Prim Ministru Ludovic Orban,

Industria turismului (si aici ne referim specific la agentiile de turism) se afla, de mai bine de 4 saptamani, in cea mai cumplita criza din istoria turismului. Azi, veniturile noastre sunt zero dar, spre deosebire de alte domenii economice, volumul de munca al agentiilor s-a triplat fata de perioada anterioara. Diferenta intre noi si ceilalti, este ca noi nu doar ca nu avem venituri, ci ne si stornam veniturile din lunile anterioare! Si nu doar pe ale noastre, ci pe langa venitul nostru (comisionul) mai suntem pusi sa restituim clientilor si banii pe care i-am platit deja catre hotelieri, companii aeriene, etc. si pe care sunt sanse infime sa ii mai putem recupera intrucat si prestatorii, la randul lor, au folosit sumele respective pentru investitii si cheltuieli operationale. Aceasta situatie, indusa de aplicarea prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 2/2018, va duce in foarte scurt timp la intrarea in insolventa a cvasi-tuturor agentiilor de turism licetiate si implicit la tensiuni sociale cauzate, pe de o parte de intrarea in somaj a peste 10.000 de oameni, iar pe de alta parte de pierderea banilor avansati de o buna parte din clientii acestora.

Dupa cum stiti, mai sunt inca multi turisti romani ramasi in strainatate, au fost mult mai multi si o buna parte din acestia sunt clienti ai agentiilor de turism. Fiecare in parte in alta situatie persoanala, in alta tara si cu masuri care au aparut fara preaviz. In majoritatea cazurilor repatrierile s-au facut cu efortul si pe cheltuiala agentiilor de turism.

In acelasi timp restrictiile de circulatie impuse, dar si temerile, au impins sute de mii de romani care aveau rezervari facute pentru tot anul 2020 catre agentiile de turism, pentru a solicita anularea serviciilor/pachetelor de servicii rezervate si a primi banii inapoi – bani care, asa cum spuneam mai sus, au plecat in cea mai mare parte catre prestatori sau parteneri din toata lumea.

Prin urmare, situatia agentiilor de turism este unica, fara a putea fi comparata cu nimic altceva si  dramatica.

Cu totii am asteptat un colac de salvare din partea Guvernului pe care il conduceti. Chiar si daca a fost extrem de tarziu pentru noi, ne-am bucurat sa avem un act normativ. Stim ca exista preocupare la Guvern, stim ca exista constrangeri si ca toata economia, nu numai noi, are nevoie de sprijin. Avem intelegere pentru presiunea la care este supus Guvernul si pentru restrictiile existente.

Cu toate astea, dupa ce am citit textele de lege am fost profund dezamagiti. O buna parte din aceste masuri, utile de altfel, sunt pentru agentiile de turism partial neimplementabile si chiar si daca ar fi implementate nu ar ajuta la supravietuire.

Exemplificam:

1. Sustinerea de catre Stat a ajutorului de somaj tehnic: este o masura foarte buna pentru majoritatea domeniilor dar sistemul de accesare stabilit este excesiv de birocratic. Acele asanumite certificate de urgenta (pentru emiterea carora se solicita o lista intreaga de documente) nu-si au rostul in contextul declararii starii de urgenta la nivel national iar Oficiile Judetene de Ocuparea Fortei de Munca au toate informatiile necesare despre fiecare angajator. Pentru agentiile de turism insa acest ajutor nu poate fi accesat – cel putin in perioada imediat urmatoare; acum agentiile au nevoie de personalul propriu mai mult ca oricand pentru a gestiona situatiile expuse mai sus. Prin urmare, nu avem cum sa trimitem oamenii in somaj tehnic deoarece ei sunt obligati sa munceasca. Si, din pacate, muncesc doar pentru a pierde si ce au castigat in lunile anterioare (pentru ca stornarile anuleaza si comisioanele agentiilor). Si asta doar pentru a-i ajuta pe clientii agentiei.

2. Amanarea platii obligatiilor fiscale nu ne ajuta decat pentru prelungirea agoniei. Agentiile de turism NU AU NICIUN VENIT de peste 3 saptamani si zilnic pierd si veniturile anterioare. Criza va fi una profunda si chiar dupa incheierea ei, va dura peste un an pana la revenirea la normalitate. Prin urmare, in cazul agentiilor de turism, singura masura care ar functiona este exonerarea de la plata a taxelor si impozitelor pe o perioada de cel putin trei luni.

3. Masura cea mai buna, de care am putea profita, nu a aparut si va rugam sa o aveti in vedere in regim de urgenta: timp redus de munca, combinat cu somaj tehnic platit de stat, pentru o perioada de cel putin 1 an de acum inainte.

4. Solicitam, de asemenea, facilitate pentru obtinerea liniilor de credit pentru capital de lucru, cel putin prin bancile cu capital de stat (CEC Bank, Exim Bank).

Dincolo de aceste masuri, exista si probleme specifice, precum cele care decurg din aplicarea O.G. nr. 2/2018 si care ne fac raspunzatori in fata clientilor in orice fel de circumstante si ne obliga la returnarea banilor platiti in avans. Comisia Europeana analizeaza abrogarea (sau cel putin suspendarea temporara) a  unor prevederi din Directiva Europena pe Pachete Turistice, iar noi va solicitam sa emiteti o O.U.G. prin care se suspenda aplicarea respectivelor prevederi din O.G. nr. 2/2018 in anul 2020 iar obligatia de rambursare este inlocuita de emiterea unui certificat/voucher, pe care clientii il pot folosi 24 de luni pentru achizitionarea de servicii turistice, dupa ce situatia va reveni la normal. Astfel de masuri s-au luat deja in cele mai multe state europene si majoritatea companiilor aviatice – care nici ele nu ar putea face fata unui val de rambursari in numerar – folosesc deja acest sistem.

Consideram ca solicitarile expuse mai sus pot fi transpuse imediat in legislatie, nu presupun un efort bugetar semnificativ si ar constitui un prim pachet de masuri menite sa salveze o ramura esentiala a unei activitati economice cu potential substantial in relansarea economica. Am dori sa intelegeti ca situatia agentiilor de turism este dramatica, vorbim despre cca 2 000 de societati comerciale si peste 12 000 de angajati. Acesti angajati sunt sub asediu de peste 3 saptamani si vor continua sa fie inca multe luni de acum inainte. Este necesar ca statul roman sa fie solidar cu ei IMEDIAT, altfel orice efort va fi INUTIL.


Nicolae Demetriade,
Presedinte ANAT

Harry

În prezent, Compania Unifarm SA a încheiat un contract cadru cu un producător din Coreea de Sud pentru achiziția unui număr de 2 000 000 teste de diagnostic molecular ( Real Time PCR).

Săptămâna care urmează va fi livrată în depozitele companiei prima tranșă de 200 000 de teste.

Menționăm că, în această perioadă, Compania Unifarm SA face în permanență demersuri de a achiziționa, de la producători autorizați din întreaga lume, teste de diagnostic, alte dispozitive, dar și medicamente necesare pentru limitarea răspândirii COVID 19, pe care le distribuie unităților sanitare sau cabinetelor medicale, pe bază de comandă.

cristi5

#119
Eu vad asa: oameni saraci si needucati, plecati din Romania din lipsa de perspectiva, o masura clara a lipsei de performanta a politicienilor, care acum ii si urasc si vorbesc de rau, ca nu mai sunt masa de manevra la vot.

In strainatate au o situatie nesigura, probabil la negru. Locuinta la fel de nesigura (probabil claie peste gramada 20 intr-un apartament). Vine criza corona, sunt primii care-si pierd jobul sau ce sursa de venit or fi avut.

Daca ar fi mari infractori si-ar fi permis sa stea cateva luni sa arda gazul acolo. Dar astia, vai de capul lor, needucati, nu inteleg consecintele calatoriei. Sau chiar daca le inteleg, puse in balanta cu riscurile ramanerii, nu se compara.

Complexul de superioritate fata de oamenii astia (ca sunt si ei oameni) mi se pare usor lipsit de respect. De la medicul ala din vama incepand.