[B] Bucurestiul istoric

Started by Ionut, February 01, 2014, 07:52:19 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Harry

In 1939 studiourile CIRO-FILM Bucuresti lansau prima productie originala, comedia "O noapte de pomina" cu G. Timica si Dina Cocea in rolurile principale, scenariul fiind semnat de Tudor Musatescu.

CIRO-FILM se dorea a fi inceputul unui Hollywood romanesc. Din pacate instaurarea regimului comunist a pus capat acestui frumos proiect.

Harry

Harry

Caminul de batrani din Negru Voda #3

QuoteClădirea se afla la adresa str. Negru Vodă nr. 3, mult timp fiind înveciantă direct cu magazinul Unirea, corpul vechi central, ascuns de plopii din stânga pozei. Masivul imobil se situa, la dreapta, pe colţul intersecţiei cu intrarea Negru Vodă, pe unde se făcea accesul spre grădiniţă şi vechea şcoală generală nr. 79, de care îşi aduc aminte cu drag foştii locuitori.
Această perspectivă unică a întregii construcţii a fost posibilă prin dispariţia frontului de case de pe Splai, dar şi a vechii clădiri a Liceului "Al. I. Cuza"... Mai multe explicaţii găsiţi în comentariul de mai jos.

Astăzi, parţial pe locul acestei clădiri se află aripa Splai a magazinului Unirea, corpul cu H&M.

foto: Dinu C. Giurescu (1985)

sursa: https://www.facebook.com/evreiescdisparut/

Cristi N

RobertN

"Dezvoltatorul imobiliar Hagag Development Europe, parte a Hagag Group din Israel, a finalizat lucrările de consolidare și modernizare pentru proiectul de spații de birouri H Victoriei 109, clădirea urmând să fie dată în folosință imediat după recepția finală."

Detalii aici.

Mulțumesc.

Harry

Bucuresti, anii '30, curtea interioara a unei fabrici | foto: colectia personala

Bucuresti, anii '30 interiorul unei institutii publice | foto: colectia personala

Harry

Bucuresti, anii '30, Cercul Militar | foto: colectia personala

Bucuresti, anii '30, la Universitate | foto: colectia personala

TibiV

:cheers:

Astazi, fata de anunci:
- nu mai avem sine de tramvai, dar avem linii de contact pentru trolee
- nu mai avem masini atat de vechi, dar avem modele cu vreo 80 de ani mai noi
- nu mai avem birje si cai, dar avem taxiuri si trotinete electrice...

In rest...
Zici ca pozele au fost facute ieri (este drept, in poza 2 lipseste "palaria" noului TNB).

O tempora....

LE
Cand mai vii prin Bucuresti, incearca sa ajaungi la Institutul Bancar Roman de pe str. Negru Voda.
Sunt acolo niste bannere mari (2x3 metri) cu poze senzationale cu Piata Universitatii din anii '30.
Cred ca sunt reproduceri ale unor poze care se ragasesc in patrimoniul muzeului BNR.
Isarescu a investit mult in cercetarea istorica si colectiile muzeale ale BNR....
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

Harry

Am sa dau o fuga cu prima ocazie. Ca am de gand sa stau o zi doua prin buc sa explorez casele din zona Dorobanti. O chestie interesanta e in prima poza centru dreapta se vede un semafor suspendat.

TibiV

"Pagoda" aia?!?!...
Initial am crezut ca este ceva desenat pe panourile publicitare...
:lol:
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

Harry

Anii '30, Cercul Militar. - colectia personala

Harry

Caminul Facultatii de Agronomie a fost finalizat in 2 noiembrie 1931, purtand semnatura arhitectilor Florin Stanculescu si Radu Udroiu.

Imobilul desfasurat pe subsol, parter, 4 etaje, mansarda si terasa circulabila partiala este realizat in stil modernist cu o serie de elemente neoromanesti stilizate la maxim.

Cladirea gazduia in afara de spatiile locative  si dusuri, vestiare, sala de mese, sala de relaxare, birouri dar si un cazinou.

fotografia originala facuta in anul inaugurarii de catre marele fotograf Willy Prager, aflata acum in colectia personala

Harry

Am auzit ca ar fi fost demolata. Poate cineva confirma sau infirma asta?

frunzaverde

In Complexul Agronomie nu mai exista nici o cladire care sa semene cu asta, din cate stiu; desi e plin de cladiri istorice, nici una nu e in stilul asta. Pe site-ul Agronomiei apar poze istorice cu ea, si un plan cu unde ar trebui sa fie - dar acolo nu mai e nimic acum, daca inteleg eu bine planul.

Posibil sa fi cazut la cutremur?
Cand esti amenintat cu ban permanent pentru ca ai criticat pozitia publica a unui politician, nu se mai poate numi conversatie sau forum, ci campanie electorala. Imi pare rau, dar din pacate, sunt nevoit va urez la revedere!

tonică

Găsit și aici un desen
ori aici o alta imagine