[B] Bucurestiul istoric

Started by Ionut, February 01, 2014, 07:52:19 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

anacronox

Harry pozele din ultimul post nu sunt cumva dintr-o vilă de pe Docentilor?

Harry

Nope. E apartamentul Cecilia si M. Capra din Pictor Luchian.

TudorBUC

Noutăți de pe Calea Victoriei din septembrie-octombrie:

- Piațetă reabilitată după zeci de sesizări
- Dosar penal pentru intervenții neautorizate pe clădire monument-istoric
- Șantierul Poliției Capitalei abandonat de către constructor
- Muzeu nou pe Calea Victoriei
- Fațade renovate sau în renovare, localuri noi, șantiere care avansează
Toate detaliile în postarea asta: https://tudorchira.ro/santierul-calea-victoriei-octombrie-2019/

TudorBUC

Revin cu info despre 3 proiecte imobiliare de pe Calea Victoriei, la pachet cu un mic tutorial de utilizat site-ul de urbanism al PMB: https://tudorchira.ro/cum-aflu-informatii-despre-santierele-din-bucuresti/

Bonus: Cum reacționau bucureștenii la epidemiile de ciumă din perioada fanariotă: https://tudorchira.ro/calea-victoriei-in-perioada-fanariota-epidemiile-de-ciuma/

Harry

#214
Columbia Records Romania



Desi cea mai cunoscuta casa de discuri din Romania este Electrocord, putini isi mai amintesc ca in perioada interbelica in capitala, pe Calea Victoriei #48-50 se afla sediul Columbia Graphophone Company Ltd - Romania.



Pe partea de inregistrat si comercializat viniluri si placi de gramofon Columbia Records Romania tinea de ramura britanica a companiei americane. Unul dintre artistii de marca care au avut contract de colaboare si promovare cu Columbia a fost Nae Leonarg care inregistrase in exclusivitate pentru companie urmatorele melodii:



Auzi valea
S-aide mandruto
Creola
Aria Balalaica din Orloff
Tu ai sa vii
Nu vreau sarutul tau
Lizzy
N-am sa te uit
My darling
Zana mea cu bucle blonde
Cum o sa te uit
Bananele
Viena mea
Te urasc ca esti frumoasa
Haidem la Varasdin
La ora 7
Dragoste de student
Puica de la Bucuresti
Zi tigane
Marsul Husarilor
Surioara
Cantecul tigaretei
Opereta Frasquita
Sunt un biet clovn

In acelasi timp divizia Columbia Graphophone Company aducea direct din Statele Unite radiouri Columbia, in special modelele: C-47, C-4, C-56 si C-58.




Harry

O poza fenomenala din mai mmulte puncte de vedere. Bucuresti, Calea Victoriei 1932.

-tot frontul din fata Palace astazi nu mai exista
-avem un close up inainte de refatadizarea din 1934
-se pare ca zona era un important nod pentru STB
-si poate cel mai tare: gigantii americani RCA - Radio Corporation of America si Westinghouse impart spatiul publicitar pe acceasi cladire.


Harry

#216
Statuia Regelui Carol 1 , topita de tovarasi


^^Erata, inscrisul de pe spate era gresit. Este vorba de statuia Regelui Ferdinand de la Silistra, relocata la Calarasi si topita de tovarasi.

Harry

Palatul Imobiliara a fost restaurat. In perioada interbelica la parter era cinema Select.



foto: PMB

oc7avian

^ există un alt cadru postat pe SCC

Pare restaurare făcută doar unde se vede cu ochiul liber: fereastra de sus și tabla sunt... A comentat mai mult cel care a postat pe SCC.

Poza preluată:
[/QUOTE]

Harry

Decat sa bage termopane si tigla metalica de la Dedeman e mai ok asa

TudorBUC

#220
Ediția de noiembrie - decembrie a noutăților de pe Calea Victoriei este gata: https://tudorchira.ro/santierul-calea-victoriei-decembrie-2019/

Vă rog pe toți, lăsați observații la PUZ-ul în dezbatere publică pentru Calea Victoriei 200. Detalii în articol.


Cristi N

Studio Zona 

Studio Zona este un proiect de istorie publică, început în 2016 de cercetători de la Facultatea de Istorie a Universității București și de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism ,,Ion Mincu".

Direcțiile de cercetare se concentrează pe istoria urbană și culturală, în special cea a Bucureștiului și a aspectelor complementare (politice și sociale) din secolul al XX-lea. Cercetarea noastră utilizează interpretări analitice, antitetice perspectivelor nostalgice despre genealogia orașului așa cum îl știm azi. Investigăm evoluția arhitecturii și a urbanismului, la intersecția dintre memorie, uitare și reprezentare. Inițial, ne-am concentrat analiza pe politicile de locuire și efectele implementării lor, la evoluția parcelărilor și a strategiilor de parcelare, politicile de expropriere din perioada interbelică și naționalizare din anii socialismului de stat. Urmărim să dezvoltăm cercetarea către contextul social și politic al vieții urbane și să regandim aspecte ignorate ale dinamicii urbane.

Misiunea asociației este de a încuraja dialogul dintre mediul academic și comunitățile urbane, de acceea am lucrat în dialog constant cu bucureștenii. Între 2015 și 2019, am distribuit peste 10.000 de broșuri și pliante despre parcelările construite între 1898 și 1948 și am organizat ateliere, expoziții, lansări de carte și conferințe legate de aceste subiecte.

TudorBUC

Cine vrea să mă ajute să revitalizăm 4 spații verzi de pe Calea Victoriei și să convingem autoritățile să organizeze un concurs internațional de soluții pentru amenajarea lor? Detalii aici: https://tudorchira.ro/rezolutii-2020-4-spatii-publice-revitalizate/

Sună a rezoluție numai bună de 2020!


TudorBUC

Revin cu statusul șantierelor și proiectelor mele de pe Calea Victoriei:  https://tudorchira.ro/santierul-calea-victoriei-martie-2020/


Harry

Au inceput lucrarile la pasajul englez de pe Calea Victoriei