[B] Infrastructura verde si cea de mediu in Bucuresti

Started by TibiV, January 10, 2020, 02:03:42 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

b1

Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6 a primit o ofertă la licitația pentru amenajarea Parcului Liniei. Noul spațiu verde se va întinde pe o suprafață de 43.700 mp, între Cora Lujerului și blocurile noi din zona Plaza România.

Oferta depusă până la termenul limită din data de 17 ianuarie provine de la asocierea Garden Center Grup SRL (leader) – Geca Impex PM – DFS Center Grup SRL – RoVerde Landscaping SRL – Cris Garden, potrivit declarației de participare, publicată pe 21 ianuarie în SEAP.



Licitația pentru amenajarea noului parc din Sectorul 6 se desfășoară sub incidența unei clauze suspensive. Astfel, contractul va fi semnat dacă în șase luni de la declararea câștigătorului va fi asigurată finanțarea și va fi emisă autorizație de construire.

Sursa.
Gândirea de grup presupune că valorile grupului nu sunt doar indicate, ci și corecte și bune.

liviubalan31

Ce înseamnă "amenajare zona linie cf cu decking"?

dr4qul4

imi dau cu parerea (neavizata): cred ca vor cere un postament care sa acopere zona liniei CF. Postament care sa poata fi scos ulterior, dar pana face Nicusor licitatia (adica niciodata), sa o acopere. Probabil pe acolo va fi aleea principala.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

b1

Primăria Sector 6 a început lucrările la Parcul Liniei în zona Lujerului spre bulevardul Vasile Milea

Primăria Sector 6 transmite în prezentul comunicat de presă că astăzi au demarat astăzi lucrările la Parcul Liniei, un proiect promis de primarul Ciprian Ciucu, încă de la începutul mandatului.

Cartierul Militari are o lipsă acută de spații unde oamenii să-și petreacă timpul liber, iar copiii se joacă pe stradă, la bulevard.

👉Primarul Ciprian Ciucu: ,,Da, tot verde, tot parcuri! Ca să avem și noi, cei din Sectorul 6, locuri unde să petrecem timp liber de calitate"
,,Am promis ca voi identifica cât mai multe terenuri foste industriale din #Sectorul6 pe care le voi amenaja ca spații verzi de calitate, parcuri, locuri plăcute de petrecere a timpului liber! Acesta este un nou astfel de teren! Mulțumiri Ministerului Transporturilor și CFR Infrastructură pentru ca ne-am asociat și putem face lucruri faine pentru bucureșteni!
Acum, mă voi concentra pe obținerea unor terenuri în Prelungirea Ghencea (fostele Sere militare) și în Giulesti, zona extinsă a Lacului Morii. Am nevoie de sprijinul Guvernului si sunt sigur ca îl voi primi, pentru că acele terenuri îi aparțin. Da, tot verde, tot parcuri! Ca să avem și noi, cei din Sectorul 6, locuri unde să petrecem timp liber de calitate, să nu ne mai trambalăm prin alte sectoare", a declarat edilul, la inaugurarea lucrărilor.

✅Peste 42.000 de mp, amenajați în prima etapă
În prima etapă, va fi amenajată o suprafață totală de 42.098 mp, gândită ca o zonă de promenadă, care va costa 13.564.243 lei, fără TVA.

🛤Parcul Linei va include piste de biciclete, terenuri de baschet, skatepark, loc de joacă pentru copii, spațiu pentru câini, fântână drydeck, hamace, fotolii tip puf.
Totodată, calea ferată va fi încadrată peisagistic și acoperită cu un deck de lemn.

🌳De asemenea, arborii, arbuștii și plantele perene vor fi apărea pe o porțiune de 5.000 mp din suprafața parcului.
Lucrările se vor termina în 12 luni, iar perioada de garanție este 48 de luni.

2️⃣Până la sfârșitul anului, va începe și etapa a 2-a de amenajare, care se va întinde pe aproximativ 25.000 mp și se va contiua spre Bulevardul Vasile Milea.

Sursa.
Gândirea de grup presupune că valorile grupului nu sunt doar indicate, ci și corecte și bune.

TVlad

Am sa merg sa fac citeva fotografii.

Pina una, alta, accesul in parcul Politehnicii ramine interzis celor ce nu sint studenti/profesori/personal auxiliar iar dincolo de Vasile Milea se pune de un tun imobiliar iar pe Nicusor sau pe Ciucu nu i-am auzit sa guite pe tema asta. Pe o parte a spatiului verde isi va face numarul un rechin imobiliar obisnuit iar pe cealalta parte SRI-ul, ce vrea sa construiasca un spital pentru angajatii proprii, atit de speciali incit nu pot fi tratati la gramada cu altii, in celelalte spitale existente.

zone_rider

Nu există parcul Politehnicii, este un campus universitar. Am văzut că toți dezvoltatorii din zonă își fac reclamă cu zona verde din Politehică, dar nu menționează că nu este parc.

TVlad

Da, este campus universitar dar pe tot parcursul existentei lui a fost deschis tuturor, studenti sau simpli cetateni.

Scriptic nici partea aflata la est de bd. Vasile Milea nu e parc sau nici macar spatiu verde insa realitatea e ca traim intr-un cartier sufocat de betoane si orice petic de verdeata conteaza. Daca rectorul UPB e suparat pe mafiotii care au impresurat campusul cu blocuri scumpe, vindute cu atuul de a fi aproape de parc, ii inteleg frustrarea dar eu vreau sa am acces in continuare in acel spatiu ce nu ii apartine. Si sa nu uite ca, in calitate de bugetar, e platit si din taxele mele sau chiar ale noilor lui vecini.

zone_rider

Campusul este format din 21 de cladiri în care se face inclusiv cercetare cu echipamente de milioane de euro. Cine garantează că echipamentele respective nu pleacă la plimbare. Așa aș vrea și eu să mă plimb prin clădirile de birouri din Pipera, dar nu cred că o să mă lase cineva.

TVlad

Cred ca esti foarte tinar, nu ai prins perioada cu acces liber, sau de putina vreme in Bucuresti.

Evident ca pretentia mea si a altora e sa fiu lasat in spatiul exterior, nu in cladiri unde nu au ce cauta persoanele straine si unde niciodata nu li s-a permis accesul.

Cristi N

@zone_rider compari mere cu pere, nu a cerut nimeni sa se plimbe prin cladiri. De altfel, in Pipera te poti plimba la orice ora fara nicio problema prin toate spatiile exterioare ale complexelor de birouri de acolo.

frunzaverde

#25
Cum dracu sa inchizi un campus? Sunt cercetator universitar, am fost la zeci de universitati din lumea intreaga, n-am vazut in viata mea sa puna cineva gard in jurul campusului in vreo tara normala la cap - doar in zone de razboi si in zone cu pericol imediat de siguranta... In niciun caz intr-una din tarile in care nivelul de siguranta personala e foarte bun, ca Romania.

Ca universitari, unul din rolurile noastre e sa comunicam cu societatea. O universitate normala la cap ofera o gramada de servicii publicului larg, uneori gratis, alte ori contra-cost : concerte, prelegeri, seminarii, cursuri publice, mese rotunde, discutii, acces la biblioteci, proiectii de filme, demonstratii tehnice, cursuri pentru copii, popularizarea stiintei, sport etc. etc.... Cum poti face asta daca tu incui campusul? Si da, un parc care sa te invite la reflectii intelectuale si/sau la relaxare e parte din multe campusuri. Si e public.

Si faza ca "sunt echipamente scumpe si se face cercetare" : universitatea mea are un buget de cercetare cam de trei ori cat toata Romania (trist, dar adevarat...). Politehnica are toata un buget de cercetare, 25 de milioane de Euro, cat un singur proiect mediu-mare STEM la o universitate de top... Am fost prin zeci de universitati cu bugete uriase - de la Michigan la Kyoto, de la Amsterdam la UCL.

Nicaieri n-am vazut sa "incuie campusul" - ba chiar unde erau garduri (ca la Kyoto, unde erau ramase din epoca militarista Showa, pre-WW2), ori le-au scos, ori le tin deschise 24/24. Mai mult, cladirile campusurilor sunt in general deschise: ce dracu sa furi din sali de clasa? Tabla, scaunul, proiectorul, cariocile, creta? E trafic mereu, daca iese cineva cu o masa sau un scaun, se va vedea, sunt camere, exista receptii... Foarte des bibliotecile sunt si ele deschise publicului in timpul "office hours", stiu in toata lumea doar cateva cazuri in care cineva te intreaba de cardul de acces la intrarea in biblioteca.

De altfel, de obicei, daca esti o langa o universitate, oriunde in lume, mai stii ca vei gasi o toaleta disponibila, in principiu curata si deschisa cel putin in timpul zilei - ca turist e geniala chestia asta. Uneori dau si wifi la public (alteori doar la alti universitari, printr-o chestie numita "eduroam").

Desigur, inchidem laboratoarele si zonele de birouri, dar pentru chestia asta s-au inventat chei, cartele de acces, scannere de amprenta si retina, paznici, camere...

Mi se pare absolut revoltator... Mai ales ca campusul politehnicii este el insusi monument de arhitectura - mi se pare ignorant, opusul complet al misiunii unei universitati, sa incui campusul.
Cand esti amenintat cu ban permanent pentru ca ai criticat pozitia publica a unui politician, nu se mai poate numi conversatie sau forum, ci campanie electorala. Imi pare rau, dar din pacate, sunt nevoit va urez la revedere!

carutasul

eu am avut probleme și cu făcut poze în Regie. În fața căminului în care am locuit :)

zone_rider

Logica din spatele masurii este urmatoare: este mai ieftin sa asiguri paza doar la intrarile in campus decat sa asiguri paza pentru fiecare cladire in parte. Iar daca doresti sa te plimbi prin campus o poti face oricand in timpul zilei, nu te va intreba nimeni nimic. Dar seara, campusul trebuie securizat.


Xed

@zone_rider, camerele video si faptul ca usile cladirilor cat si a tuturor salilor sunt incuiate oricum nu sunt suficiente? Pana acum 2-3 ani, cand conducerea Politehnicii s-a razvratit si a inchis campusul nu a fost nicio problema iar toata lumea era fericita; dar acum ne facem probleme de siguranta?