News:

.

Main Menu

Discutii despre plati

Started by disney, November 28, 2019, 12:29:52 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

disney

Legea 500/2002

QuoteArticolul 43^1

(1) Ordonatorii de credite au obligația de a notifica prestatorilor, executanților și furnizorilor sumele cuprinse în programele de investiții publice la credite bugetare, în termen de 30 de zile calendaristice de la aprobarea legilor bugetare anuale/rectificărilor bugetare anuale.
(2) În funcție de creditele bugetare aprobate anual, ordonatorii de credite au obligația de a întocmi și de a actualiza, împreună cu prestatorii, executanții și furnizorii, graficele de execuție/livrare, atât fizice, cât și valorice, anexe la contract. Ordonatorii de credite au obligația de a recepționa servicii, lucrări și produse, în limita creditelor bugetare anuale și trimestriale aprobate cu această destinație, în măsura în care au fost executate/livrate servicii, lucrări sau produse, în conformitate cu prevederile contractuale.

disney

Dovada ca informatiile despre sumele disponibile pot fi obtinute.

Quote from: dancosta on August 30, 2018, 08:14:59 AM
Am primit doua raspunsuri la aceeasi reclamatie administrativa si nu stiu daca aici e locul cel mai bun unde sa le pun.

Am intrebat ce sume au comunicat constructorilor conform legii 500/2002.

QuotePentru fiecare tronson de autostrada in lucru in 2018 din autostrazile A1, A3 si A10, va rog sa imi precizati in ce data a fost instiintat antreprenorul fiecarui tronson despre sumele disponibile pentru anul 2018 conform art. 43*1 din legea 500/2002, precum si sumele comunicate antreprenorului conform art. 43*1 din legea 500/2002.









Ce mi se pare mie ciudat este ca
1. au comunicat sume diferite pentru ST 1,2,3,4, si initial au zis ca suma e pentru fiecare tronson in parte
2. asa cum e formulat raspunsul, lasa de inteles ca ar fi comunicat suma respectiva la toti constructorii de pe o anumita autostrada (de exemplu la toti de pe LD 2,3,4), ceea ce ar insemna ca pe unii poate i-au mintit, pentru ca daca ceilalti lucreaza de mai mult, tie iti raman mai putini bani
3. poate au comunicat sume care nu erau disponibile la momentul comunicarii, si care ar fi putut fi bugetate doar dupa rectificarea din vara, dar cum nu aveai de unde sa stii ce se va intampla la rectificare, intr-un fel poate i-au mintit din nou

rota

DECIZIE Constructorii angajați în proiecte mari de infrastructură pot cere bani în plus, ca urmare a scumpirilor. Contractele pot fi mărite cu până la 34%

Constructorii angajați, în ultimii șase ani, în proiecte majore de infrastructură, susținute din fonduri europene, pot cere statului ajustarea prețurilor la care au fost semnate contractele, ca urmare a creșterii alerte a costurilor de construcție în România din ultimii ani. Cei mai mulți bani pot fi obținuți din proiectele a căror valoare a fost estimată pe baza prețurilor din 2015.
<a href="https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/real-estate-constructii/decizie-constructorii-angajati-in-proiecte-mari-de-infrastructura-pot-cere-bani-in-plus-ca-urmare-a-scumpirilor-contractele-pot-fi-marite-cu-pana-la-34-19358530">Sursa<a/>

Ionell

Stie cineva daca se pot plati lucrari executate in baza extensiilor de timp (FIDIC ROSU) dupa ce termenul contractului (un contrcat in 2016, celalat in 2017) a fost depasit si nu au fost incheiate acte aditionale la acesta pentru prelungirea perioadei ? Se poate face acest lucru ca fiind rest de plata pentru lucrarile din contract, avand in vedere ca s-au mai facut o data plati pentru o parte din lucrari, dar in interiorul perioadei contractuale din contactul de lucrari ? Dar OV se poate da, avand in vedere ca exista si sume depasite ? Cand si cum ar trebui facuta RTL(Receptia la terminarea lucrarilor) ? Mentionez ca serviciile de supervizare au fost aditionate corespunzator de-a lungul timpului

Konter

Cred ca sunt licitatii de zeci de miliarde cu toate ca n-au bani nici de astea in curs  :lol:

"Datorii de 6,3 miliarde de lei are în prezent Ministerul Dezvoltării. Deoarece Ministerul nu a putut plăti lucrările, multe dintre investițiile în derulare au fost oprite sau încetinite în România.
,,Trebuie să vorbim sincer despre situație: am preluat ministerul cu datorii, dar vom plăti facturile. Eu cred în nevoia de dezvoltare, pentru că este motorul economiei! Dezvoltarea nu se oprește!", a declarat Cseke Attila.
Ministerul nu a plătit facturi, în valoare de 1,7 miliarde de lei, pentru investițiile finanțate din Planul Național de Redresare și Reziliență. Aceste facturi vor avea prioritate, astfel încât România să nu piardă fonduri europene.
De asemenea, între investițiile finanțate din Programul Național de Investiții "Anghel Saligny" și din Programul Național de Dezvoltare Locală există multe facturi neplătite, în valoare totală de 3,6 miliarde de lei.
Ministrul a subliniat că, dintre acestea, plata lucrărilor de infrastructură pentru rețelele de apă, canalizare și gaze va fi prioritară.
Va fi stabilit un sistem de priorități și pentru lucrările gestionate de Compania Națională de Investiții, iar orice investiție care se află într-un stadiu mai aproape de finalizare va beneficia de prioritate, a mai spus Cseke Attila.
Până la achitarea datoriilor, ministerul nu va accepta noi cereri de plată pe programele Anghel Saligny și PNDL."