News:

API te vrea în echipa din București!

Main Menu

Perdele forestiere pe drumuri

Started by alexa_adrian2001, November 15, 2019, 02:40:25 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

b1

Utilaj pentru relocat și toaletat arbori:
Gândirea de grup presupune că valorile grupului nu sunt doar indicate, ci și corecte și bune.
--------------------------------------------------
Un pic de istorie 1, un pic de istorie 2, un pic de istorie 3, un pic de istorie 4, un pic de istorie 5, un pic de istorie 6, un pic de istorie 7, un pic de istorie 8, un pic de istorie 9, un pic de istorie 10 (Nou)

danpandrea

Ca să mai schimbăm un pic subiectul, am o curiozitate:

A7 va fi prima autostradă de la noi cu barieră naturală împotriva viscolului. Pentru cei care au parcurs proiectul tehnic și au ceva cunoștințe în domeniu: ce specii de copaci vor fi plantați și cam în câți ani putem considera că aceștia ajung la maturitate? Mulțumesc!

Ionut

Se numesc perdele forestiere. Este o întrebare bună, și eu sunt curios.

danvoicu

depinde ce arbori planteaza. Sunt unele specii cu crestere rapida.Ar trebui sa aibe un consultant specialist in domeniu!? Sau incep sa visez ca Romania e o tara moderna???

dumbravaandrei

#94
Salcie, plop, fag, carpen, poate si cateva palcuri de stejar...
poate in apropiere de Focsani sa mai bage ulmi, sangeri si alte specii din astea...

Mascarpone

#95
@danpandrea poti te duci pe imaginile postate de @RobertH pe 12 februarie si o sa vezi in PT niste cerculete verzi cu un tag de 2 litere; le potrivesti cu ce e mai jos. In mare cam astea sunt speciile care se vor folosi. Varsta puietilor e in medie de 5 ani cu variatie si de 3-4. Inaltimea pe care o vor avea va fi de 2-2.5 metri.

Hercule

Mie mi-ar fi rusine sa ma prezint cu un document ca cel de mai sus.
PS Inteleg ca vor pune si un japonez din loc in loc. :lol: Poate cu chinezi ar fi mai ieftin.
Deșteaptă-te române!

alexmocian

Ce rusine, este dezastru. Un document al unui minister din Romania apare in asa hal, uitati-va la aliniamentul din pagina zici ca este pisatul boului. Asa documente, asa minister, asa ministrii. Toti sunt niste semi-analfabeti prin cladirile alea guvernamentale de pe Dambovita.

Ionut

Este greu cu editarea în Word, sunteți și voi prea răi.
Mie îmi place castanul porcesc. :D

danvoicu

Din cate stiu eu platanii au a rata de crestere relativ ridicata. Insa nu stiu ddaca se preteaza la situatia data.

adiarc

#100
trebuie specii autohtone si diferite plus alternanta arbori cu arbusti.

Specii diferite pt a avea crestere neuniforma care sa permita un ecosistem si la baza lor ( aceasi specie si aceasi vârstă înseamnă umbrire completa si in acelasi timp= ecosistem aproape de zero la baza )

Apoi,pt un rol mai bun de perdea trebuie si alternate cu arbusti in zig zag
De ex salcamul ca specie predominanta- leguminoasa,excelenta ca sustinere si pt polenizatori,f.rezistenta la seceta si la sol f sarac ( isi produce sg azotul )si suporta taieri nenumarate in caz de furt si tolereaza poluarea auto fara probleme
"Eficienta" cnair...claimuri de sute de milioane de lei,puse pe tava constructorilor pentru proiecte inexistente ( LD2 sect E ; LD 3 ; A10 )

DESFIINTATI compania Antiinfrastructura

alexmocian

#101
@Ionut Nu sunt deacord cu asta mai ales cand este o institutie de la care platitorul de taxe asteapta putin profesionalism. Aliniamentul sau indentarea in Word este o joaca daca stii cum se face, cand ai o secretara sau persoana la administrativ care a manageriat sala de jocuri (ex. Departamentul Ape Iasi) sau barmana, sau mai stiu eu ce aliniamentul/indetarea iese ca in cazul de fata in Zig Zag. Multe institutii sunt conduse de habarnisti incluzand MT si rezultatul este asta.

Absolut deacord cu specii autohtone din pepiniere pe cat posibil din zona, pentru ca rezista  dar plantate pe aliniament imediat nu dupa nu stiu cati ani. In plus ar trebui si perdele forestiere incluse in garatie si/sau replantare daca este nevoie.

Skynick

Perdeaua forestiera are arbustii asezati in piramida, la extreme sunt arbusti pitici si spre miloc, arbori care pot ajunge si la 20 m. iar intre gardul autostrazii si perdea mai este lasat un spatiu liber pentru intretinere.

Senerslav

intrebarea mea este cat de rezistente sunt unele dintre aceste specii la vant,intemperii posibil si tornade pe viitor,nu de alta dar la maturitate un vant de  aproximativ 80km/h poate rupe sau distruge copacii care posibil o parte vor fi suflati pe partea carosabila, mai ales esentele moi.Sincer nici nu stiu cu ce viteza poate trece viscolul prin aliniamentul autostrazi.

GIV

Quote from: Ionut on March 22, 2022, 06:15:48 PMMie îmi place castanul porcesc. :D

mie ienuparul tarator :))) desi nici chiparosul de california nu e chiar asa de rau...