[CJ] Transportul public in Cluj-Napoca

Started by ciprebbe, January 21, 2013, 12:46:16 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

ciprebbe

Da, da, la toate rotile.
M-am uitat si dupa cele mov mai vechi si nu au, doar acestea noi au dotarea asta.
Mai bine sa ratacesti in padure decat fara padure!
E-republik

A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe

GML

ciprebbe

E-republik

StefanCelMare

Era să uit.
Am scris CTP despre situația liniei 22.
Am primit răspuns în 18 februarie (vedeți mai jos).
De pus în ramă, ce să zic. Ideea se înțelege totuși (că se caută soluții).
Bănuiesc că e mai bine decât nimic.

Powered by API/PUM imgur uploader

csebi24

Am vazut ceva articol despre tramvaiele din Oradea si mi-a sarit in ochi, in poza asta ce avem in spate.

StefanCelMare

Detalii despre reducerea numărului de mijloace de transport pe fiecare linie în contextul COVID19.
Per total s-a redus cu 1/3 numărul, de la 288 la 197.
Sursa - pagina de Facebook Mobilitate Cluj Napoca.

Powered by API/PUM imgur uploader

nicolaem

legat de extinderea retelei de troleu in oras, necesara in urma cresterii parcului de troleibuze noi am primit un raspuns "promitator" la o sesizare catre CTP:

"In funcție de avizele ce vor fi obținute după elaborarea unui studiu de coexistență a liniilor de tracțiune electrică urbană cu liniile de înaltă tensiune de pe B-dul Muncii, traseele se vor putea extinde până la EMERSON, condiționat și de extinderea alimentării în curent continuu pe bd.Muncii între TERAPIA și APIA, după obținerea autorizației de construire, liniile devenind 23, 10 și 14.
Totodată, în cursul anului 2021, după definitivarea proiectării, se va extinde rețeaua de contact pe str.L.Rebreanu și pasajul rutier A.Vlaicu, pentru înlocuirea autobuzelor de pe linia 48 cu troleibuze."

Pentru cei care nu cunosc problema, primaria Cluj a lansat acum 3 ani o licitatie de 50 trolee articulate noi. CTP trebuia sa extinda liniile existente pentru a putea inlocui unele trasee deservite de Dieseluri vechi, cu trolee noi. Intre timp troleele au sosit, CTP nu a facut nimic timp de 3 ani, fiind nevoita acum sa inlocuiasca trolee de generatie 2010 cu cele noi, pentru ca efectiv are prea multe.

GML

De linia 9 nu au zis nimica? Acolo reteaua arata ok, si e cam gata.

nicolaem

linia 9 e bus. nici macar nu e in discutie pt ca nu exista retea pe Calea Floresti.
Au "inventat" inutila linie 14 care doar dubleaza tramvaiul pe traseu Manastur-B Muncii. Asta doar pt ca pe acolo exista deja firele

ciprebbe

Parca acum multi ani era linia asta pe acolo. Prin anii 90.
E-republik

GML

Ma refeream si eu la vechea linie 9, ca am citit undeva despre un troleu pe ruta Manastur-Piata Garii.

nicolaem

da. doar ca acum nu exista fire pe acel traseu.
asa ca ce s-au gandit ei? sa inventeze 2 linii noi pe unde deja exista fire. e mai simplu, fara bataie de cap.
Asa a aparut
linia 2 (manastur gara) cu traseu identic cu 6 pana in Unirii apoi Ferdinand- gara. linie care se suprapune in mare parte cu Tramvaiul.
linia 14 care merge pe traseu 6 pana la giratoriu marasti si apoi face Nord spre Muncii. Capetele din nou identice cu linia lunga de tramvai.

Chiar primaria si CTP a spus ca vor sa inlocuiasca trasee de Diesel cu Trolee. Candidate erau linia 9 si 48. dar in 3 ani CTP nu a fost capabila sa inceapa proiectul de extindere. Vedeti in raspunsul lor, sunt abia la stadiu de"

"..avizele ce vor fi obținute după elaborarea unui studiu de coexistență a liniilor de tracțiune electrică urbană cu liniile de înaltă tensiune de pe B-dul Muncii, traseele se vor putea extinde până la EMERSON, condiționat și de extinderea alimentării în curent continuu pe bd.Muncii între TERAPIA și APIA, după obținerea autorizației de construire, liniile devenind 23, 10 și 14.

Ionut

I-am întrebat și pe colegii din API același lucru, dar nu m-au lămurit. Asa ca va intreb pe voi, poate sunt entuziaști și experți pe aici: Sunt bune de ceva tramvaiele astea? Am inteles ca sunt facute sub licenta Siemens. Or fi. Dar sunt bune de ceva? :)