[CJ] Transportul public in Cluj-Napoca

Started by ciprebbe, January 21, 2013, 12:46:16 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

qionescu1

La fel si cea de la IRA. Sa o vedeti pe aia... :)

StefanCelMare

#721
Înțeleg că expiră la multe stații contractele cu privații care au chioșcuri.
Să vedem ce vor face în loc cei de la CTP.
https://media9.ro/gherete-din-opt-statii-ctp-se-vor-desfiinta-in-2020-primele-dispar-in-martie/?fbclid=IwAR0m0iDeSAlSISH-2ZWFk1HQYk4Hu7LGMjA1yy_F1QK2kDu0F68mtfgC7Ds

Pun și tabelul că poate linkul expiră.

PS - unele sunt puțin ciudate... ce hală agroalimentară pe 21 Decembrie?




Powered by API/PUM imgur uploader

ciprebbe

Piata Marasti, despre ea e vorba pe 21 Dec. Acolo se va demola in mai putin de o luna a anuntat si Boc.
Mai bine sa ratacesti in padure decat fara padure!
E-republik

A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe

ronaldo99

La o linie de transport CTP din Manastur, Centru, care eventual sa mearga prin Grigorescu la Tetarom 1 sau de ce nu chiar spre Baciu nu se gandeste nimeni? Ar mai elimina din traficul infernal de pe Taietura Turcului, Donath si alte strazi aglomerate zilnic. Oare chiar nu intereseaza pe nimeni?
Doar discutii lasate in uitare...

nicolaem

raspunsul este nu.
Am propus asta CTP acum cativa ani si au raspuns "avem in vedere introducerea de linii noi"

StefanCelMare

#725
De pe centru este teoretic 37-le care merge PMV-Tetarom.
De acord că ar fi util și ceva din direcția opusă (adică dinspre Mănăștur).
Dar pe Tăietură eu nu știu să urce niciun bus de altfel... probabil se tem de panta aia.
Nici pseudo-giratoriul de la baza în Grigo nu prea îndeamnă la introducere bus...
Nevoie ar fi.
O linie Baciu - Mănăștur ar merge oricând, chiar cu frecvență redusă (1 bus /h).
Dacă vrei să mergi Baciu - Florești e stupid să mergi pe centrul orașului.
Iei mașina, evident.
Eu am rămas mereu uimit pe unde urcau autobuzele în Elveția. Pe niște străduțe strâmte, virajate... doar la noi nu se poate.
Și vă repet, că am mai spus, de vină sunt deseori sindicatele șoferilor... dacă nea Gicu nu vrea, nu se face.
Asta deși primăria ar trebui să scoată la operare traseele.
Și să caute operatori care să aibă cojones și să le opereze.
Și traseele să fie dictate de nevoile orașului, nu de nea Gicu.
Eu mă tem de studiul UBB cu rutele, presimt o prostie superficială care să justifice cât este de magnific Suleiman-Neag.

ronaldo99

Daca s-ar vrea cu adevarat poate s-ar putea introduce ceva microbuze daca chiar nu ar putea urca nici autobuzele astea din flota noua care is cica la standardele europene cele mai inalte. Eu sa fiu printre cei care poate pierd zilnic aproximativ 5-10 minute (dus-intors) doar pe portiunea cu Taietura, i-as asalta cu mesaje si solicitari de raspuns la speta transportului in comun. Apa trece, coloana sta...

transporter

De fiecare data cand aud de pante in Cluj si mie imi vine in minte schibusul care urca la Molltaller Gletscher sau Kaunertaler Gletscher din Austria, plin cu schiori si echipament de ski. Taietura Turcului e un delut infim pe langa ce este acolo.  Cum se poate ca la ei e ok iar la noi se sperie lumea (CTP) de cea mai mica panta.

StefanCelMare

Gândiți-vă că orice omite UBB în studiul de relații tranzit, nu se va mai face ani buni.
Neag de-abia așteaptă un studiu care să îi permită să închidă gura lumii.
Tare mă tem că e o fațadă și se va face o mare justificare pentru rutele actuale, 90-95%, poate cu mici adăugiri nesemnificative.
Mai ceri ceva rută după studiul UBB?
Jap! Îți dă cu studiul peste nas.

GML

Au introdus un traseu nou dupa ultimul studiu?

StefanCelMare


GML


StefanCelMare

Evident, orice schimbare se lasă cu proteste.
Mi-e milă de oamenii de acolo, dar mi-e mai milă de oraș, sincer.
Arată groaznic zonele de tranzit.
La gară auzisem undeva că se va face dispecerat CTP, și citez - se va schimba complet aspectul zonei.

https://zcj.ro/administratie/chioscarii-din-marasti-s-au-dus-peste-emil-boc-in-momentul-in-care-ne-ati-mutat-de-acolo-am-murit--194725.html

Chioşcarii din Mărăşti s-au dus peste Emil Boc: "În momentul în care ne-aţi mutat de acolo, am murit!"

Somaţi de Primăria Cluj-Napoca să îşi mute gheretele până în 15 martie, chioşcarii din Piaţa Mărăşti, se tem că vor falimenta şi au venit în şedinţa Consiliului Local de ieri să îi ceară primarului să nu îi izgonească, ci să îi includă în proiectul de modernizare a zonei.

Chioşcarii au primit o somaţie de la primărie prin care prin care erau anunţaţi că în data de 15 martie tarabele le vor fi ridicate, dacă proprietarii lor nu le vor muta.


Oamenii au încercat în mai multe rânduri, fără succes, să înduplece administraţia locală. Aceştia spun că îşi desfăşoară activitatea în zonă de 20 de ani, nu au creat probleme nimănui şi se tem că dacă îşi vor muta chioşcurile în zona IRA, unde li s-a propus, vor da faliment. Luni, au venit în Consiliul Local şi, la finalul şedinţei, au solicitat ajutorul primarului.

"Noi nu suntem împotriva modernizării. Vrem ca acest oraş, într-adevăr, să arate frumos şi pentru noi, pentru clujeni şi pentru vizitatorii străini. Într-adevăr, poate că a ajuns şi la urechile dvs că zona respectivă are o anumită faimă din cauza unor persoane care sunt certate cu buna convieţuire, să nu spun altceva. De aceea, repet: noi vă rugăm insistent ca acest program de modernizare să ne includă pe noi integral. Nu ar fi o mare problemă – poate fi o investiţie din partea primăriei, poate fi o investiţie din partea noastră. Doar dvs să aveţi bună voinţa şi înţelegerea pentru probleme noastre. Eu spun că un oraş nu se poate lipsi de comerţul stradal, care există în toată lumea civilizată. Sigur, noi vrem să-l facem la standardele anului 2021 şi suntem de acord", a afirmat unul dintre chioşcarii veniţi la şedinţă.

"Ar fi trebuit să vă gândiţi la noi pentru că avem 20 de ani de când stăm în amplasamentul respectiv şi am putea fi introduşi în sistemul dvs. de modernizare a zonei cu condiţia din partea noastră să ne încadrăm după modelul pe care dvs. probabil că ni l-aţi dat. Un comerciant are produse pentru a avea vânzări şi, astfel, pentru a putea trăi şi a-şi putea plăti dările la stat, chirie şi aşa mai departe. Noi acolo nu avem niciun fel de posibilitate şi am dori, dacă sunteţi buni, să ne faceţi o favoare. În ce sens? Să votaţi ca să fim cuprinşi în sistemul dumneavoastră de modernizare a zonei. Acum suntem aproximativ 10 chioşcuri. Nu putem trăi, familiile noastre de acolo îşi câştigă existenţa. În momentul în care ne-aţi mutat de acolo, am murit, clar! Am murit şi gata!", a atras atenţia un alt chioşcar nemulţumit.

Emil Boc le-a spus cetăţenilor nemulţumiţi că gheretele nu mai sunt în pas cu vremurile.

"Aceste construcţii au fost specifice anilor '90 şi, nimeni nu spune, au fost bine venite, au fost necesare, dar Clujul a trecut la o altă etapă, diferită de cea de tarabe a anilor '90. Şi avem nevoie să ţinem cont de oraş, pentru a-l duce în continuare în această direcţie", le-a explicat Emil Boc.

Primarul s-a oferit să poarte în următoarea perioadă discuţii cu cetăţenii afectaţi de aceste schimbări şi să le ofere alternative, conforme cu noua direcţie de dezvoltare a oraşului, însă a respins din start  ideea ca tarabele să rămână pe acelaşi amplasament.

"Mi-am arătat toată disponibilitatea ca, în cadrul legal şi în soluţiile existente, să căutăm o soluţie alternativă pentru dumneavoastră. Dar pe aceeaşi locaţie nu vor mai rămâne, asta este clar, pentru că eu nu pot să fiu în oraşul acesta o piedică în calea modernizării lui. Personal, sunt solidar cu dumneavoastră, dar mie oraşul îmi cere să iau decizii care sunt şi nepopulare câteodată şi nu mulţumesc pe toată lumea, dar un oraş nu poate merge mai departe dacă nu faci ceea ce trebuie pentru oraş, nu ceea ce trebuie neapărat pentru mine sau pentru dumneavoastră. Nu merge locaţia pe care v-am propus-o? Ne întoarcem şi discutăm soluţii. Dar acea zonă fundamentală, vizibilă şi de maximă importanţă pentru oraş trebuie să treacă la nivelul următor, altfel eu sunt o frână în calea modernizării acestui oraş", le-a răspuns primarul Emil Boc.

Potrivit edilului, în urma proiectului de modernizare a zonei, aceasta va deveni un spațiu public deschis. "Vor fi amenajate bănci, va fi amenajat un spațiu pentru cetățeni pe care să îl poată utiliza în sensul bun al cuvântului", a explicat Emil Boc în urmă cu câteva zile. Proiectul include şi modernizarea staţiei de transport în comun.

ciprebbe

A remarcat cineva dotarile cu periute la roti ale noilor trolee? Mi-au sarit in ochi dupa ce am auzit un zgomot ciudat la un troleu remorcat.
Mai bine sa ratacesti in padure decat fara padure!
E-republik

A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe

StefanCelMare

Periuțe la roți... unde? Pe exterior?