[CJ] Transportul public in Cluj-Napoca

Started by ciprebbe, January 21, 2013, 12:46:16 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Ionut

Tramvaie la Cluj Napoca în valoare de 41 milioane de euro, din bani europeni. Luni se votează bugetul

Un număr de 24 de tramvaie la Cluj Napoca vor fi cumpărate cu bani europeni, a anunțat primarul Emil Boc, înainte de votarea bugetului orașului, care va avea loc luni, 15 aprilie. Aceste tramvaie vor costa 41 milioane de euro. Tot cu fonduri de la Bruxelles Primăria Cluj Napoca va cumpăra și 30 de autobuze electrice – 24 milioane de euro și 50 de troleibuze – 32 milioane de euro. Municipiul Cluj-Napoca a reuşit să atragă fonduri europene în valoare de 400 de milioane de euro în cadrul exerciţiului financiar 2014-2020, conform datelor prezentate de primarul Emil Boc, în cadrul dezbaterii publice pe tema proiectului de buget pentru anul 2019.

ClubFeroviar.ro

Bogdan_Cluj

Extras din prezentare buget 2019, se pare ca doar 6 tramvaie ajung anul acesta:

Prezentarea aici:

Ionut

Imi scuzati ignoranta. De unde vin cele 6 tramvaie in 2019? Din ce contract?

razvan96

Ionut

Si o sa arate aproximativ ca acela din prezentarea pusă de Bogdan? Scuze daca pun întrebări stupide, nu pot urmări atent chiar tot ce misca in tara asta in materie de transporturi. :)

nicolaem

Imperio - Astra : foto Adevarul tramvaie-romanesti-vor-livrate-cluj

cel din poza deja circula prin oras, din alt contract (Pesa Swing)

GML

Stie cineva de ce o sa fie banda dedicata pt. transportul public pe strada David Ferenc? Ideea e probabil buna, dar sincer eu nu stiu nici un autobuz pe strada asta.

yetiman

Esti sigur ca ai informatia buna? Unde incap pe strada aia autobuze? Ca sa nu mai vorbim de banda dedicata  :lol:

,,Pe hoţii mărunţi îi trimitem la închisoare, iar pe cei mari îi numim în funcţii publice." — Esop
,,Greşelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se împiedică dezvoltarea unei ţări întregi şi se împiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei." — Mihai Eminescu

RobertH

Poate ai inteles gresit, dar strada aia pare perfecta pentru a fi transformata doar pentru pietoni mai ales ca e langa Turnu Pompierilor care e in reabilitare. Eu asa imi aduc aminte ca am citit undeva ca pe acolo va fi pietonal .

LE: Am gasit unde citisem . Se vorbeste de reabilitarea strazii 21 Decembrie si statiei CTP :
Quote-mutarea statiei din dreptul liceului unitarian in dreptul str. David Ferenc(care va devenii pietonala)...

Sursa: Brosura 21 Decembrie paginile 14-15 pentru citat iar pe paginile 16-17 gasesti strict discutat cazul reamenajarii David Ferenc.

GML

Mersi pt. info.
Si eu uitam ciudat, de ce va fi fix acolo banda dedicata. Mai intelegeam pe Joliot Curie, unde a circulat parca linia 19 , dar pe David Ferenc nu prea avea sens.

StefanCelMare

^^
Parțial, David Ferenc este și acum cu bandă dedicată transportului public.
Adică doar pentru taxi!
Ești sigur că nu la asta se referă?
Unde ai citit, oricum, că nu ai menționat.

GML

Era in prezentarea lui Boc de ieri dimineata, minutul 22:22

ciprebbe

Doar un tram vine anul acesta, nici gand pt cele 6. S-a cerut prima bucata pt a fi rulat in teste istoria nefiind de partea producatorului. Daca se arde bine aceasta etapa mai vin si restul, daca nu va fi pa.
Mai bine sa ratacesti in padure decat fara padure!
E-republik

A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe

razvan96

Posibil sa imi scape mie ceva, dar istoria pare a fi de partea producatorului :lol: Cele 6 Astra Imperio din Arad au avut mai putine defectiuni decat Pesa luate de Cluj, cam in aceeasi perioada.Sau e vorba de istoria companiei "pe partea juridica"?(ma refer la contestatiile depuse de Astra la licitatii de la Cluj la care pana la urma nici nu a participat?

ciprebbe

Astra Imperio nu are istoric, e nevoie de teste pentru a vedea daca sunt asa cum se lauda producatorul. Dupa Teapa (eu asa i-as zice) de la polonezi nu mai are nimeni de gand sa faca experimente.(sa nu fie ca 737-Max :))) )
Mai bine sa ratacesti in padure decat fara padure!
E-republik

A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe