[B] Bucurestiul nou

Started by Ionut, January 30, 2014, 07:31:20 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

RobertN

La Globalworth Square, pe str. Gara Herăstrău, lucrările sunt în toi:
(s-a turnat planșeul primului etaj, se montează armături)







Mulțumesc.

ionutz_22121989

#466
Salut

Sunt sanse prea curand sa se construiasca in Bucuresti (sau zona de nord a acestuia) turnuri mai inalte de 137 de metri ? Are cineva "informatii din interior" (ex: planuri / proiecte depuse pt viitorul apropiat) ?

PS: E pacat ca se iroseste atat de mult spatiu pentru "cutiute" de 10-14 etaje. Dezvoltarea pe verticala salveaza spatiu vital pe care se pot planta pomi, se pot face parcuri, zone de relaxare etc.
Dar na, sunt interese imobiliare pt a dezvolta orasul pe orizonatala (ex: sa se vanda terenurile).
E incredibil cat de mutilat e orasul asta, ma uit la Pipera, bvd Barbu Vacarescu etc, s-au investit atatia bani in cladirile alea, si nu sunt drumuri adaptate traficului, soseaua e praf, liniile de tramvai varza, toate cladirile sunt construite "alandala", mizerie pe strazi etc.
Trist, Bucurestiul avea (are) potential.

RobertN

^

Salut,

Găsești cu două pagini în urmă ceva explicații legate de acest subiect (la o întrebare venită tot din partea ta).

Cum spuneam, singurul proiect anunțat pe hârtie este turnul din Sema City (cu aprox. 140 m înălțime), însă greu de spus dacă și când va fi construit.
Cred (sau sper  :lol:) că în viitorul proiect al lui Iulian Dascălu din zona Expoziției va fi inclusă o clădire înaltă, însă mi-e greu să cred că va depăși 120 m.

Toate cele bune.


bukresh

De vazut ce va face Dascalu langa Romexpo. Avand in vedere ca la Iasi are parca 2 turnuri de 120m in pregatire, la Timisoara unul de 150 in constructie, ma gandesc ca la Bucuresti va propune un proiect cel putin la fel de mare. Aparuse zvon prin presa anul acesta cum ca tot Dascalu e interesat de complexul Flora din aceasi zona. De urmarit si aici.
Mai ramane de vazut cu ce va veni AFI la Casa Radio. Si aici ar fi o sansa.
In deceniul urmator, Griro se va reloca, cu scopul de a vinde terenul pt redevelopment. Poate si aici ar fi o sansa, dar anul trecut aparuse stire cum ca negociaza cu Skanska, iar cei de la Skanska nu trec de 12 etaje cu proiectele lor.

In rest, cam 120 de metri e limita prin Bucuresti. Terenul lui Videanu de la intersectia 13 Sept cu Progresului are PUZ cu inaltimi maxime de 120m (35etaje), probabil va vinde terenul. La fel si terenul de la Tutunul Românesc din zona Grozavesti, scos recent la vanzare. Are inaltimi maxime 120m cu 35 etaje.
La Floreasca, terenul din spatele showroomului Jaguar/Land Rover are PUZ in pregatire pt 125 metri. La expozitiei sunt in pregatire cateva cladiri de 20 de etaje (Tiriac, Forte). Pe terenul Aversa sunt propuse cateva p+27, si tot in zona pe Electronicii P+30.

Cam asta ar fi. :)

TibiV

Quote from: ionutz_22121989 on December 02, 2019, 01:17:51 AM
E pacat ca se iroseste atat de mult spatiu pentru "cutiute" de 10-14 etaje. Dezvoltarea pe verticala salveaza spatiu vital pe care se pot planta pomi, se pot face parcuri, zone de relaxare etc.

Sorry, dar asta este o tampenie - cel putin in cazul Capitalei Romaniei, cand stim foarte bine cine sunt cei care administreaza orasul /autorizeaza constructiile.

Vor face pe verticala 30 de etaje, cu 300 de apartamente dar cu (poate) 100 de locuri de parcare la subsol.
Si la 50 de metri de blocul cu 30 de etaje vor face alte 5 blocuri cu 20 de etaje. Cu doar 60 de locuri de parcare fiecare.
Asta nu este Manhattan, asta este Bucuresti! (nu discut acum despre cat te costa detinerea unei masini in cele doua orase...)

Bucurestiul (Bucurestii, daca aplicam regulile limbii romane...) este un oras mult prea inghesuit inca de pe vremea "Carmaciului/Impuscatului etc"...
Pe vremea cand dadeai 50% avans la Dacie si o primeai dupa 5 ani.

Mamaaaaa, ce de spatiu verde este aici, unde sunt blocuri cu "doar 10 etaje"...

Despre "noile cartiere rezidentiale", iti las placerea sa cauti... "Goagăl" te va lamuri rapid...  >:(
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

ionutz_22121989

Da, nu contest faptul ca a noastra capitala e administrata prost, incompetent, penibil s.a.m.d. Nici mie nu imi place traficul, poluarea, lipsa unor bulevarde mai late, lipsa unui transport public integrat etc.
Dar daca s-ar fi conservat spatiul inconjurator (chiar si prin constructia de cladiri foarte inalte) si s-ar face parcuri, spatii verzi etc., tot ar fi o idee mai bine. Dar na, cum bine ai mentionat "stim foarte bine cine sunt cei care administreaza orasul /autorizeaza constructiile" -> o clica de speculanti, fara viziune si fara simt de raspundere, tot ce conteaza pentru ei e banul.

RobertN

Omul de afaceri canadian Michael Topolinski (55 de ani) a vândut jumătate din terenul fostei fabrici Textile Dacia din cartierul Bucureștii Noi companiei suedeze Skanska pentru peste 23 milioane de euro, preț la care devine cea mai mare tranzacție cu teren a anului.

Skanska urmează să dezvolte 93.000 de metri pătrați de birouri (3 clădiri), iar Topolinski alți 104.000 de metri pătrați de birouri (4 clădiri). Construcția este programată să înceapă în 2020.


sursa




RobertN

O nouă investiţie: GTC România a demarat construcţia celui de-al doilea proiect de birouri din zona Expoziţiei din Capitală.
Proiectul City Rose Park va avea 51.000 mp de birouri în trei clădiri.

sursa


RobertN

Salutare!

Compania Vastint România SRL, parte a grupului Vastint (divizia imobiliară IKEA) urmează să demareze la anul un complex de clădiri cu regim de înălțime de maxim 76 m, parte integrantă din amsamblul "Timpuri Noi".

Pe un lot cu suprafața de 18.211 mp va fi dezvoltat un ansamblu multifuncțional ce va cuprinde locuințe, servicii, comerț, birouri și hotel. Procentul de ocupare a terenului maxim propus (POT) este de 70%, iar coeficientul de utilizare a terenului maxim propus (CUT) este de 4 mp ADC/mp teren. Regimul maxim de înălțime propus în cadrul proiectului este trei Subsoluri + Demisol + Parter + Mezanin + 15Etaje + Etaj tehnic, iar înălțimea maximă este de 76 metri.
Pe lotul cu suprafața de 12.754 mp s-a propus construirea unei zone mixte de locuințe colective și servicii complementare. Procentul de ocupare a terenului maxim propus (POT) este de 35%, iar coeficientul de utilizare a terenului maxim propus (CUT) este de 4.0 mp mp/ADC mp teren. Regimul de înălțime propus este trei Subsoluri + Parter + 16Etaje + Etaj retras, iar înălțimea maximă propusă este de 65 metri.



Mulțumesc.

dr4qul4

ma gandeam eu ca nu poate sa ramana spatiul acela verde...
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

ionutz_22121989

Se pare ca pentru zona de nord Expozitiei Romexpo se vrea a se construi o multime (14) de turnuri peste 100m, cel mai inalt avand 180m. Stie cineva cand incep lucrarile, daca proiectul va suferi modificari (poate vor fi turnuri mai inalte?), daca sunt randari etc ?

Are cineva mai multe detalii despre acest proiect ?

http://urbanism.pmb.ro/duat-su/dezbatere%20publica/puz%20-%20expozitiei%204%20si%2022-30%20marasesti%2065-67/et%20int/ROMEXPO%20U03-1.pdf

RobertN

^

Interesant mixul propus, cred că e important arhitectonic să fie îmbinate coerent și, mai ales, să fie pus în valoare centrul expozițional.

Zona Expoziției - Poligrafiei poate deveni un pol de birouri atractiv, cu speranța că proiectele de infrastructură (metroul, în mod special) vor fi dezvoltate relativ în timpii prognozați realistic.

Oricum, mai este cale lungă până va fi pus în aplicare acest proiect - presupunând că va rămâne în această formă.

RobertN

@bukresh: "La Expozitiei sunt in pregatire cateva cladiri de 20 de etaje (Tiriac, Forte)."

Da, sunt, însă înălțimile maxime propuse sunt de 80 m la proiectul lui Țiriac și 65 m la Forte Partners.

Harry

^^
In a doua faza vor fi edificate alte trei cladiri de birouri cu o suprafata de 50.000 mp inchiriabili, zona de retail si alte cateva sute de locuri de parcare. Discutam de un imobil cu 14 etaje, un imobil cu 10 etaje si un imobil cu 7 etaje.


RobertN

#479
"Centrul expozițional Romexpo, administrat de Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), și-a finalizat planul de dezvoltare, în parteneriat cu antreprenorul ieșean Iulian Dascălu, plan care prevede un complex multifuncțional de anvergură cu locuințe, mall, birouri, hoteluri, piețe, spații expoziționale, muzee și grădini publice, gândit să fie ridicat pe un teren de 33 de hectare aflat în proprietatea statului român.
Complexul presupune o suprafață construită de 230.000 de metri pătrați și o suprafață desfășurată de 1,3 milioane de metri pătrați. Arhitecții au proiectat clădiri cu o înălțime de 179,6 metri, echivalentul a 41 de etaje.
Beneficiarii investiției intenționează să dezvolte cel mai mare spațiu destinat producătorilor și comercianților autohtoni de alimente proaspete, de tip Fresh Market; cel mai mare spațiu de coworking din România, în parteneriat cu cele mai renumite companii internaționale, un centru de conferințe asociat unei structuri hoteliere de 5 stele și SPA; clădiri de birouri de ultimă generație care să atragă sute de companii și să genereze peste 20.000 de locuri de muncă; un centru cultural care să cuprindă bibliotecă, mediatecă sau muzeu; o grădină publică și cea mai mare parcare din România, cu peste 12.000 de locuri și o suprafață desfășurată de peste 420.000 de metri pătrați. Centrul de expoziții va rămâne în pavilioanele B și în pavilionul central (celebra cupolă), dar va mai fi completat de un mall, birouri, hoteluri și blocuri cu apartamente."

Preluat de aici.