News:

Tur de forță API 27-28 iunie, DEx12 și A7.
A7 Focșani-Buzău și Dumbrava-Mizil. DEx12 Pitești-Colonești și Balș-Craiova.

Main Menu

[B] Bucurestiul nou

Started by Ionut, January 30, 2014, 07:31:20 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

RobertN

Salutare,

Globalworth Square (str. Gara Herăstrău), de azi:





Se lucrează deja la armarea planșeului nivelului 1 suprateran. Se poate vedea deja conturul clădirii (care pare mai mică decât în randări).

Mulțumesc.

U_I_JOHNY

#436

ionutz_22121989

#437
De curiozitate, vom vedea candva sau in curand, in Bucuresti, o cladire mai inalta sau mult mai inalta decat Sky Tower (ex: 200, 300 metri)? E pacat ca se iroseste atat spatiu construind "cutii" de 10-14 etaje, in special in partea de Nord (Pipera). Ex: in loc sa se construiasca pe Dimitrie Pompeiu 3 cutii de 10-14 etaje, mai bine se construia o cladire de 42 de etaje iar restul de spatiu putea fi verde.

Sunt tari cu risc seismic mult mai mare decat al Romaniei (Japonia), altii construiesc in desert (Dubai), iar cele 2 tari fac lejer turnuri de 400-500 metri...iar la noi nimeni nu se incumeta sa construiasca cladiri de 200m.

Off-topic: infrastructura din sector 2 si 1 (Tei, Pipera, Barbu Vacarescu) - e  la pamant, arata groaznic, avand in vedere cat s-a investit in zona.

cezar-mario2012

Nu se poate face, Bucureștiul este construit pe o mlaștină.

RaduC

Aruncă cu suficienți bani si ingineri si se poate face, chiar si într-o mlaștină. Deci aici sintagma cheie e suficienți bani...

Telvanni

Sunt acum metode de consolidat terenul astfel incat mlastina nu mai este o problema.
Consolidarea terenului coroborata cu piloti suficient de adanci poate rezulta intr-o fundatie suficienta pentru o cladire cu mult mai mare decat avem acum in Bucuresti.

Harry

^^ Exact. Cel mai bun exemplu e Mamaia unde daca sapi 2 metri ai dat de apa. Si cu toate astea se construieste in draci.

RobertN

#442
Salutare,

A-propos de discuția de mai sus: în București nu cred că vom vedea în curând clădiri mai înalte decât Sky Tower, motivele fiind multiple din punctul meu de vedere (singurul proiect anunțat pe hârtie - dar fără o dată certă - fiind turnul din Sema City, pe Splaiul Independenței, cu 140 m).
Pe de o parte, principala cauză o constituie rentabilitatea unei astfel de investiții (cu cât clădirea este mai înaltă, cu atât costurile de construcție cresc în timp ce chiria poate rămâne aceeași, gradul de ocupare poate fi scăzut etc), deci bani.
O altă cauză ar fi regimul de înălțime reglementat prin PUZ - în anumite zone unde s-au conturat poluri de birouri, regimul maxim de înălțime acceptat este de 120-140 m, în altele este mai mic (sper să fie mai mare în zona Expoziției, unde se poate forma un "mănunchi" de clădiri înalte, care să devină referință pentru oraș - aici sunt curios cu ce proiect va veni Iulian Dascălu în zona Romexpo).
Bineînțeles, cred că aceste reglementări din PUZ țin și de traficul suplimentar adus în zonele respective de noile construcții iar acest lucru este în directă legătură cu mobilitatea oferită de municipalitate (transport public, acces facil și fluent auto etc) - și putem observa aici că Bucureștiul nu excelează (nici măcar la nivel de proiecte).
În același timp, în zonele "consacrate" ale clădirilor office, au fost parcele separate/mici, pe fiecare construind dezvoltatori diferiți (iar acesta poate fi unul din motivele pentru care nu s-au putut "uni" mai multe clădiri mici într-una mare - eu cred că tot rentabilitatea primează).
Din păcate (opinie strict personală), dezvoltările urbane din București sunt incoerente, la acest lucru contribuind și vastele terenuri rămase din fosta industrie grea, care acum sunt introduse în circuitul imobiliar iar lipsa de viziune a municipalității a dus la deconcentrarea acestor dezvoltări (în sensul în care nu a fost gândit un centru office concentrat, la care să fie asigurată infrastructura necesară). Desigur, nu înseamnă că dezvoltarea pe zone separate, distincte este un lucru rău, cred eu că putea fi făcută altfel.
Varșovia poate fi un exemplu de bune practici referitor la această dezvoltare - mi-e greu să cred că am fi putut fi acolo (de ajuns acolo nici atât).

Mulțumesc.

RobertN

Și că tot eram pe aici - foto de ieri Ana Tower (care va fi inaugurată până la final de an, înălțime 110 m, a treia din București):



Mulțumesc.

alecu26

Poate peste o vreme sa vedem turnuri mai inalte...odata ce cresc preturile la terenuri. Altfel intradevar...nu sunt multe motive sa construiesti foarte inalt. Poate vor aparea chestii foarte inalte unde deja exista clustere de cladiri inalte...si terenul disponibil ramas e foarte mic...si cineva vrea neaparat sa faca ceva acolo.
Drumurile noastre POATE....
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).

RobertN

Una din lucrările înscrise la Concursul Internațional de Urbanism București 2000 (din 1995) a fost asta (nu a primit nici măcar mențiune  :lol: dar pe mine m-ar fi făcut să visez umed  :lol: ):





(era vorba despre refacerea întregului spațiu din jurul Casei Poporului)

rocklee

#446
pe ce suprafata de  teren se va intinde ONE COTROCENI PARC.... :o


RobertN

^

Salut,

Suprafața pe care se construiește are aprox 5,8 ha.

rocklee


RobertN

Quote from: RobertN on September 12, 2018, 01:04:42 PM

A-propos de aglomerarea zonei Pipera, un nou şantier este în desfăşurare pe şoseaua Pipera 55-61:


Salutare!

Așa arată astăzi acest proiect:









Mulțumesc.