[B] Discuții, lucrări şi proiecte diverse în Bucureṣti

Started by Ionut, September 20, 2011, 07:56:58 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

frunzaverde

@lucian - porcaria aia de articol (a lui Craciun/Baiazid) a mai fost discutata in extenso. Este o prostie cap-coada, o idee copiata dupa niste idei vechi de un secol, care au devenit, pana la urma, M1+M3...
Cand esti amenintat cu ban permanent pentru ca ai criticat pozitia publica a unui politician, nu se mai poate numi conversatie sau forum, ci campanie electorala. Imi pare rau, dar din pacate, sunt nevoit va urez la revedere!

stangabriel

https://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-24665308-primaria-capitalei-are-2021-buget-estimat-5-miliarde-lei-din-care-doar-200-milioane-lei-bani-pentru-investitii-nicusor-dan-buget-prin-care-vrem-facem-lucruri-concrete-nu-spoiala-fostei-administratii.htm

rincipalele alocacări din bugetul pe 2021, propunerea primarului Nicușor Dan:
- 5 miliarde lei, bugetul estimat
- subvenția la caldură 1,150 miliarde lei din care 200 milioane datorie și 950 milioane subvenția pentru 2021;
- transport - 150 milioane datoriile și 800 milioane lei subvenția 2021.
- se reduc substanțial banii pentru concerte, târguri și festivaluri. "Bugetul 2019 a fost 200 milioane lei, ce propunem în 2021 sunt câteva milioane lei pentru evenimente culturale de notorietate", a explicat Nicușor Dan.
- nu se alocă bani pentru statui, campanii publicitare;
- Salariile din PMB vor fi plafonate la nivelul anului 2020;
- plata datoriilor de circa 2 miliarde lei (430 milioane lei din hotărâri judecătorești, din care 375 milioane lei pentru Costică Constanda; datorie publică rate și dobânzi - 275 milioane lei; datorii care rezultă din investiții - 165 milioane lei la Otokar, constructori - 400 milioane lei; alte datorii curente de funcționare 200 milioane lei; datoria catre ANAF - 900 milioane lei);
- 100 milioane datorii pe stimulente și plata stimulentelor actuale până la jumătatea anului 2021.
- EURO 2020 - întreținerea Arenei Naționale - 20 milioane lei/an plus 5 milioane lei investiții noi, evenimente dedicate - circa 9 milioane lei;

Investiții- circa 200 milioane lei buget propriu plus cel puțin 200 milioane lei fonduri EU:
- Spitale - 30 milioane lei
- consolidarea clădirilor cu risc seismic - 35 milioane lei
- biserici - 1 milion lei, în principal reabilitarea bisericilor monument istoric. Pentru Catedrala Mântuirii Neamului nu a existat o propunere de la direcție către executiv.
- Doamna Ghica - se vor plăti doar datoriile acumulate în 2021. "Am avut o discuție cu Primăria Sectorului 2 ca să-l preia. Nu figurează bani din partea PMB pentru Doamna Ghica, mai puțin datoriile pe care le avem și vrem să le plătim", a declarat Nicușor Dan.
- reparații străzi- 5-10 milioane lei;
- noul PUG - circa 3 milioane lei
- Semaforizarea inteligentă - 5 milioane lei;
- investiții din fonduri europene - Glina și rețele cartierul ANL - 200 - 300 milioane lei;

Lyvyoo

O stire de astazi ne spune ca ND are un numar de consilieri si numele acestora - https://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-24684631-nicusor-dan-are-12-consilieri-personali-cine-sunt-expertiza.htm

Pe infrastructura si transporturi eu vad totusi o veste buna:

Celestian-Domițian Drăgănescu - consilier transporturi și mobilitate
Acesta este membru fondator al Asociației Metrou Ușor.

Tudor Măcicășan - consilier transporturi și mobilitate
Acesta este expert în mobilitate durabilă. "Până acum am avut plăcerea să dezvolt proiecte pentru două mari capitale din Asia Centrală, două oraşe mari și numeroase oraşe mici din România, patru din ele aflându-se într-un proces mai amplu de dezvoltare datorat turismului", se arată în descrierea de pe propriul site.

In mod normal ar trebui sa rezulte un plan de mobilitate mai bun si realist, inclusiv pe feroviar.

minisoferul

In bugetul Sectorului 6 la investitii apare astfel: : Achizitie teren prin expropriere pentru realizarea sistem rutier - Prelungire Strada Brasov. Stiu ca zona de dupa magazinul Dedeman spre soseaua Alexandriei este pe raza UAT Sector 5. Oare la ce se refera ? Multumesc.

Lyvyoo

Investitiile propuse la S6:
BUGETB 2021
Principalele proiecte de investiții: infrastructură rutieră și parcări: 109.500.000 lei
Acestea sunt proiectele pe care le avem în vedere pentru urmăririi ani. Vom începe, așa cum cere legea, cu studiile de fezabilitate, cu proiectele tehnice și vor fi executate începând cu acest an și în anii următori.
► Drum expres Valea Largă, leagă Valea Cascadelor de Prelungire Ghencea (avem studiu de prefezabilitate, e un haos urbanistic, nu s-a ținut cont de PUZ, va trebui să facem exproprieri care ne costă de 2/3 din valoare lucrării, care in total va fi de cca. 17 milioane de lei, finalizare- anul 2022);
► Prelungire Bulevardul Timișoara - Centura București (am cerut portiunea de stradă dintre V. Cascadelor si CET Vest de la PMB);
► Conectarea Străzii Preciziei la Șoseaua de Centură, finalizare- anul 2023);
► Drumul Osiei & Drumul Roții care leagă Chiajna de București (avem în lucru un studiu de trafic, pentru a face sensuri unice pe ambele drumuri, ca să nu mai fie nevoie să facem scumpe exproprieri dacă am face, ca alternativă, Drumul Osiei la 4 benzi, cu dus și întors, finalizare - anul 2022);
► Drumuri (Belșugului, Viscolului, Valea Cricovului, valea Furcii si altele, finalizare- anul 2023);
► Alei între blocuri, acționăm pe microzone, permanent;
► Parcări supraterane/subterane (cca. 1000 de locuri, în zone aglomerate, finalizare- anul 2024).

Sursa https://www.facebook.com/ciprian.ciucu/posts/10159626440744203

stangabriel

https://economedia.ro/nicusor-dan-anunta-cand-vor-fi-reluate-lucrarile-pe-cele-trei-mari-santiere-din-bucuresti-de-ce-sunt-blocate-si-acum-lucrarile-la-pasajul-doamna-ghica-parcarea-granitul-si-prelungirea-ghencea.html

Parcarea de la Pantelimon – Granitul va fi deschisă peste două luni, iar pentru Pasajul de la Doamna Ghica lucrările vor fi reluate şi se va vedea un avans major al şantierului, a promis primarul general Nicuşor Dan. În privinţa lucrărilor pentru modernizarea bulevardului Prelungirea Ghencea, Dan a anunţat că, până la sfârşitul anului, va fi terminat doar sectorul cuprins între strada Braşov şi Râul Doamnei, însă până la intersecţia de la Domneşti unde CNAIR (Compania de Drumuri) construieşte pasajul suprateran este nevoie de 60 de milioane de lei pentru exproprieri.

Primarul General a cerut din nou ca Primăria Sectorului 6 să contribuie financiar pentru Prelungirea Ghencea aşa cum face deja Primăria Sectorului 2 pentru Pasajul de la Doamna Ghica (n.r. Consiliul Local sector 2 a aprobat o finanţare de 30 de milioane de lei pentru Pasajul Doamna Ghica, dar fără a prelua lucrarea).

,,Probabil că azi o să ieşim cu bugetul şi o să stăm 15 zile în dezbatere publică. Ce pot să vă spun este că până la Râul Doamnei îl facem anul acesta, nu mai sunt exproprieri necesare, dar de la râul Doamnei la Domneşti trebuie să plătim 60 de milioane lei pentru exproprieri. Sperăm să ajungem la un acord cu Compania Naţională de Investiţii (n.r., nu este clar dacă primarul general se referă la CNI – Compania Națională de Investiții sau la CNAIR – Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere) să preia şi acest tronson. Sperăm ca Primăria Sectorului 6, care au şi ei bugetul în dezbatere, să contribuie la această lucrare aşa cum şi Sectorul 2 o face pentru podul de la Doamna Ghica", a explicat Nicuşor Dan, care a participat la inaugurarea pasarelei pietonale din Sectorul 4 între oraşul Popeşti – Leordeni şi staţia de metrou Berceni.

Pe toate cele trei şantiere care aparţin PMB lucrările sunt suspendate pentru că Municipalitatea are conturile blocate, iar bugetul încă nu este aprobat.

Parcarea cu peste 500 de locuri de la Pantelimon – Granitul avea termen de finalizare februarie 2021, Pasajul Doamna Ghica – luna mai (acum este la aproape 50% stadiu fizic), iar modernizarea bulevardului Prelungirea Ghencea – septembrie 2021. Pentru această arteră de aproximativ 7 kilometri, şantierul este deschis doar pe primul tronson cu o lungime de 700 de metri, unde lucrările au ajuns la 40%.

voicul

Pasaj pietonal inaugurat la marginea Bucureștiului. Cum arată pasarela care leagă Sectorul 4 de Popeşti-Leordeni - VIDEO

Marți a avut loc inaugurarea unei pasarele pietonale care leagă Sectorul 4 al Capitalei de orașul Popești-Leordeni, din județul Ilfov. Prin acest pasaj ar urma să se reducă timpul de deplasare din localitatea respectivă către stația de metrou Berceni.

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/pasaj-pietonal-inaugurat-la-marginea-bucurestiului-cum-arata-pasarela-care-leaga-sectorul-4-de-popesti-leordeni-1486333

voicul

"Cred că e funcționarea defectuoasă a semaforului."
Nu e BOSS! Le-a pus pe toate sincronizat pa rosu si acu ia salar si prima cu fiecare ocazie.
Nu e frumos sa te legi de oamenii care a reusit sa "fuc"a cate ceva in tara asta!
:puke:

Traficul din Capitală, printre cele mai aglomerate din lume. Intersecții blocate cu tupeu și șoferi care lasă mașinile la întâmplare - VIDEO

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/traficul-din-capitala-printre-cele-mai-aglomerate-din-lume-intersectii-blocate-cu-tupeu-si-soferi-care-lasa-masinile-la-intamplare-1489609

voicul

Parca e un topic despre Radet, dar nu stiu unde e  :) ,asa ca pun aici:
Vreo sansa ca anul acesta sa se inceapa ceva concret pe partea de schimbare a tevilor?

vladioan_bv

^ si eu cautam info despre evolutia lucrarilor.. s-au inceput lucrarile? exista blocaje..

voicul

Pana acum o kestie e sigura:
S-a luat caldura in iarna mai multe zile si ca sa compenseze o dau acum la 20 de grade.   :headbash:
Daca cineva din PMB inventeaza si apa calda SI o da la robinet ... o sa ajungem in categoria statelor de mana a 3-a putin peste tarile bananiere.

Pana una alta sper sa mai incerce cineva sa demoleze o casa de patrimoniu sa mai auzim si noi una alta de primar.  :o

dr4qul4

pe fb, ministrul ne anuta ca pregatirea Prelungirii BD Timisoara pana in A0 este foarte avansata! Fara alte detalii.
Sper sa o scoata cat mai repede la licitatie. Si sper sa includa si o conexiune cu zona Fashion House si DJ602
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist