[B] Discuții, lucrări şi proiecte diverse în Bucureṣti

Started by Ionut, September 20, 2011, 07:56:58 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Xed

E o discutie destul de ampla cea a cladirilor istorice, ce merita sa pastrezi, ce nu. Daca nu ma insel, o parte din casele respective fac parte si din zona istorica protejata Mantuleasa.
Trecand peste, daca luam in considerare faptul ca Bucurestiul va tinde usor ca in anii ce urmeaza sa incerce sa scoata cat mai mult trafic din zona centrala si sa se axeze mai mult pe infrastructura de transport public nu cred ca si-ar mai avea rostul largirea Caii Calarasilor. Totodata, zona Unirii e deja un mare haos iar largirea aceasta doar ar mai amplifica si mai mult situatia actuala.

Consider ca sunt 2* solutii aici:
  • 1. Refaci de la 0 toata strada si o lasi in aceeasi configuratie cum exista acum.
  • 2*. O varianta (cam) fantezista: de la Sf. Vineri bagi usor in subteran tramvaiul urmand sa il scoti la suprafata intre strada Popa Nan si Delea Veche. In felul acesta vei avea doar autovehicule sus. Dar la ce o exista in subteran pe acolo, de la retele utilitare pana la vestigii arheologice sau beciuri uitate din secolul 18... cred ca mai bine o lasi asa cum e  :lol:

carutasul

în general proiectele Gabrielei Firea sunt proiectele lui nea Nicu :) Bulevardul ăsta n-a mai apucat să îl demoleze. Din ce îmi dau eu seama clădirile respective au mai degrabă semnificație împreună (cartierul evreiesc) decât valoare individuală. Dar nu știu care ar fi o soluție viabilă, că extinderea "centrului vechi" nu mi se pare fezabilă, nu știu câte cârciumi în plus ar mai suporta economic zona... Ar fi necesar un proiect care să le dea o individualitate. Altfel, încă 10-15 ani și cad așa că problema se rezolvă de la sine (deși hanul Solacolu s-a dovedit exasperant de rezistent pentru cei care îl așteptau), mai ales că probabil actualii proprietari nu au nici o legătură cu istoria caselor și din ce se vede din tramvai oricum au umplut curțile de construcții de tinichea...


dr4qul4

Stiu ca e doar un podet, dar il face si pe asta in 3 luni?
La altii cum naiba dureaza minim 1 an orice lucrare, iar la PS3 apar oameni in santier a doua zi dupa declaratii...si raman acolo, nu dispar dupa prima lopata.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

danutzu_1069

Cand este pentru propriul interes si pe bani publici, cum sa nu-l faci repede?  :lol:  :lol:

MrConnaisseur

Pentru ca isi dau autorizație singuri, firma de execuție este firma de casa a primăriei (algorithm S3), interesele sunt enorme pentru imobiliarele lu' frati-su, iar banii nu sunt o problema. Credeam ca e lesne de înțeles de ce "durează 3 luni".
E bine ca face poduri, altceva bun pentru pietoni nu a existat vreodata in mandatele domniei sale.

EugenRo

Am trecut pe Hateganu cu masina in weekend.
Nici cand e steag rosu de mare agitata la Jupiter nu se vad valurile precum asfaltul, in special al trotuarelor si pistelor de pe Hateganu.
Este cea mai mare alunecare de teren bataie de joc ever; cine are drum si e din Buc, merita semnalat si la presa  :o  :o


survola

Caseta aceea pentru ape uzate pe unde o fi?
Între coloanele pe care le forează acum sau o perforează băieții?






Konter

"Fonduri europene in valoare de peste 500 milioane de euro, prin Programul Sanatate, ce vor fi investite intr-un corp nou de cladire, unde vor fi centralizate toate activitatile de transplant, a anuntat, luni, ministrul Investitiilor si Fondurilor Europene, Adrian Caciu.
"Dincolo de cifre, de contracte, de proiecte, sunt oamenii si binele pe care-l fac finantarile europene pentru toti romanii. Spuneam saptamana trecuta ca cele mai mari valori contractate se inregistreaza in cadrul Programului Sanatate (circa doua miliarde de euro) si Programului Dezvoltare Durabila. Astazi vreau sa va arat concret ce inseamna aceste valori, printr-un exemplu concret: Institutul Clinic Fundeni. Cu ajutorul fondurilor europene, Institutul Clinic Fundeni va beneficia de un corp nou de cladire, cu o suprafata generoasa de peste 100.000 mp. Aici vor fi centralizate toate activitatile de transplant, oferind o sansa la viata mai multor pacienti. Investitia este semnificativa, depasind 500 de milioane de euro, si reflecta angajamentul nostru de a oferi cea mai buna experienta medicala posibila", a transmis Adrian Caciu.
 

 
Potrivit indicatorilor tehnico-economici, aprobati in martie 2024, prin realizarea obiectivului de investitii se va obtine un ansamblu medical compus din corpurile A, B, C (Sp+D+P+6E+E tehnic), corp D (D+P+2E+Et), corp E (Sp+D+P+2E+Et) si anexe tehnice - centrala termica, stocator oxigen, depozit butelii oxigen, depozit CO2, cu o suprafata totala desfasurata de peste  100.000 mp. Suprafata construita este de 13.061,6 mp."
Sursa