[B] Discuții, lucrări şi proiecte diverse în Bucureṣti

Started by Ionut, September 20, 2011, 07:56:58 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

lucian

Lucrarile cel mai probabil vor incepe din primavara,cel mai probabil martie-aprilie.

TibiV

Sunt curios cum vor crea două benzi de circulație pe Calea Dudești...
Fără demolări se poate doar pe  ultimii 150 de metri de lângă intersecția cu Mihai Bravu.
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

rota

@TibiV- Conform schitei, dublarea se va realiza din dreptul strazii Caloian Judetul (cam 50 de m )

lucian

Largire Căii Dudești din ce stiu si era în plan era asa pe partea cu primăria daca vor fi eliminate acele spații umplute cu pământ și apoi puse flori plus gardurile gradinitelor si institutiilor din zona date mai în spate,plus demolarea unor case ca deja în spatele acestora au inceput sa se construiască blocuri iti dai seama unde va fi delimitarea,plus demolarea clădirii în care a funcționat fosta posta vitan,care imi spunea cineva ca era în plan de vreo 2-3 ani cel putin pentru largire

paulmare

Posta Vitan, unde a fost vechea centrala electromecanica - era incadrata in clasa 1 - desi e o cladire din anii 50 cu destinatie de cladire pentru centrala telefonica
Toate vechile centrale disponibilizate de romtelecom sunt puse la risc 1 de pe vremea OTE din 2012 si scoase la vanzare - titulescu, secuilor (construita in anii 80, pentru PentaConta, distribuitoare pentru jde mii de perechi de cupru, camere speciale pentru baietii cu urechile mari care trebuiau sa ne asculte si atunci la fel ca si acuma etc)

Fosta banca a lui UMB de langa spitalul Floreasca, care e in fosta centrala telex a romtelecom vanduta de OTE si renovata, mi se pare ca arata foarte bine, si aia a fost bulina rosie 
Cladirile vechilor centrale electromecanice din hunedoara, campulung etc - tot risc seismic 1

Sa dea jos posta vitan care si asa lasata in paragina de 9 ani arata mai bine decat ce are in jur -
Ca si-a facut unul sediu de primarie si a folosit probabil bani europeni si acuma nu poate ce a "accesat" mandatul trecut sa demoleze in mandatul asta - ce sa zic

dr4qul4

Nu demoleaza nimeni cladiri ca sa largeasca Dudesti-ul. Sau Calarasi-ul. Sau orice altceva. Cel putin nu in urmatorii 4 ani.
Mai degraba se vor ingusta strazi si se va reconstrui Hala Matache pe amplasamentul original.
Asta este viziunea noului primar general. Nici mie nu-mi convine, dar a castigat corect alegerile, asa ca are dreptul de a-si impune viziunea.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

oc7avian

Chiar nu știam unde e mai ok să postez. Mi-am imaginat cum ar arăta o hartă a transportului public rapid în București pe o hartă tip metrou, dacă ar exista biletul unic. Garantat mi-au scăpat linii cu eficiență bună, deci aștept critici  :D Pentru tramvai + bus am sărit stațiile intermediare, fiind relativ dese.

Powered by API/PUM imgur uploader

TibiV

Demolarea Postei Vitan mi se pare o barbarie inutila...
Nu incurca cu nimic, in nici un fel, nici o modernizare/largire de bulevarde in zona...

In plus, este un reper al trecerii Romaniei in "era tehnologica moderna":
Pe data de 30 octombrie 1937, inginerul Cristian Musceleanu creează primul post experimental de televiziune din România, la Universitatea Politehnica din București. Optsprezece ani mai târziu, pe 21 august 1955 la ora 20.00, începeau transmisiunile experimentale regulate de filme și cronici de actualități făcute de Ministerul Poștelor și Telecomunicațiilor de la Poșta Vitan din București, cu un emițător de 2 KW și o singură cameră construită prin forțe proprii de către inginerii români. Oficial însă, prima emisiune profesionistă de televiziune din România a avut loc în noaptea dinspre 31 decembrie 1956 - 1 ianuarie 1957, din primul sediu al Televiziunii, din Floreasca, strada Molière, nr. 2.
https://ro.wikipedia.org/wiki/TVR_1

Nu bag mana in foc, dar stiu ca emitatorul de la Posta Vitan a functionat pana pe la mijlocul anilor '60. Poate gresesc, dar nu am gasit alte referinte mai exacte...
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

paulmare

E o porcarie daca o darama
la fel centrala titulescu
nu stiu ce fel de "experti" au fost aia de au pus risc 1 la toate cladirile scoase la mezat de romtelecom in 2012

ionut_16

https://www.zf.ro/zf-investiti-in-romania/investiti-romania-daniel-baluta-primarul-s4-vor-construite-2-3-19897174

"Printre proiectele de infrastructură pe care primăria sector 4 are în plan să le implementeze se numără două pasaje supraterane pe strada Turnu Măgurele pentru a fluidiza traficul spre noile zone rezidenţiale din proximitatea bdului Metalurgiei, Popeşti-Leordeni şi comuna Berceni.

"Avem finalizate studiile de fezabilitate şi procedurile deja începute pentru două pasaje rutiere supraterane ce deservesc două intersecţii aglomerate şi care vor închide inelul median – unul la Şos. Turnu Măgurele peste bdul Obregia şi intersecţia cu bdul Metalurgiei şi încă unul între Turnu Măgurele şi Şos. Iriceanu peste Şos. Berceni astfel încât de la Piaţa Sudului se va merge până la Centură fără niciun obstacol reducând timpul de deplasare. Din raţiuni tehnice şi de cost acestea nu pot fi realizate în subteran", a spus Daniel Băluţă.

În plus, primăria are în plan o nouă alternativă la străzile Luică şi Turnu Măgurele extinse la două benzi pe sens.

"Vom avea un pod pe str. Odei iar în următoarele luni va fi şi contractat acest obiectiv. Str. Odei merge paralel, iar chiar dacă acestea au fost lărgite la două benzi pe sens în continuare sunt aglomerate şi avem nevoie de o alternativă iar Odei va avea tot două benzi pe sens", a spus primarul.

Următorul proiect va fi b-dul Metalurgiei este unul dintre puţinele fără canalizare din Bucureşti.

"Primăria Capitalei a aprobat investiţia în caseta de la Câmpia Turzii iar această investiţie de lărgire de la două la patru benzi (între Metro Berceni şi str. Berceni) va aduce un plus întregii zone, iar acolo va exista şi o investiţie în str. Dealul Bradului care dintr-o stradă pe hârtie se va transforma într-un bulevard pe patru benzi. În acea zonă va exista o investiţie într-un parc tehnologic la fostul Vulcan, un parc pentru relaxare – Tudor Arghezi", a explicat Daniel Băluţă"

adelante

Stie cineva daca inainte de '89 era in plan prelungirea Blv. Burebista pana la intersectia cu Mihai Bravu?

lucian

Stie cineva care i treaba cu PUZ-ul suspendat 2 ani? Nu se mai pot termina lucrările la pasaje precum Doamna Ghica sau altele de genul?

AndreiB

Sau si mai bine - stie cineva cand o sa avem un PUG actualizat?

Lyvyoo

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, vrea să modernizeze Strada Liniei, să amenajeze zone de promenadă pe terenuri adiacente acesteia şi să realizeze un pasaj pietonal în zona Lujerului.
Proiectele vor fi discutate în şedinţa Consiliului local de vineri.

sursa