Drumul Expres DEx Satu Mare-Suceava

Started by NGC, September 12, 2019, 11:49:39 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Fred

De la Bistrita la Vatra Dornei e doar o cale ferata locala pe valea Bargaului, nu stiu cat trafic mai are, magistrala Cluj-Suceava se intalneste cu DN-ul abia la Cosna si traverseaza DN de 4 ori, trecerile sunt modernizate si destul de netede. Linia de Dornisoara e inchisa de ani de zile. Trenurile sunt rare zilele astea, nu prea se sta la bariere. In zona aia problemele de trafic sunt viteza redusa (cel putin 2 radare mobile la orice ora, chiar se merge cu 50-60 in localitati) si traversarea oraselor, in special Campulung Moldovenesc si Gura Humorului cu treceri de pietoni si semafoare multiple.

Cele 3 puncte fierbinti sunt Bistrita-Muresenii Bargaului (aproape localitate continua) si cele 2 orase mentionate mai sus. Vatra Dornei se traverseaza decent pentru ca are centrul foarte mic, ~ 1.2km cu cate o intersectie la fiecare capat si o trecere de pietoni la cazinou pe post de puncte cheie.

TibiV

Quote from: Fred on September 19, 2021, 06:30:12 PM
...In zona aia problemele de trafic sunt viteza redusa (cel putin 2 radare mobile la orice ora, chiar se merge cu 50-60 in localitati) si traversarea oraselor, in special Campulung Moldovenesc si Gura Humorului cu treceri de pietoni si semafoare multiple.

Hai sa marim viteza in localitati la 90 km/h....
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

Duta C

@Fred...traseul asta l-am facut de curind (2 sapt)....aglomeratie medie spre mare...in schimb limitarile de viteza cu lungimea lor te fac sa crezi ca faci o viata de la Gura Humorului pina la Bistrita....am gresit 2 vieti!!

mateisn

Circul pe traseul ăsta cel puțin o dată pe lună, dus-întors. Problemele cele mai mari sunt trecerile de pietoni din Beclean, oraș în care poți pierde destul de liniștit 20-25 min ca să-l traversezi (de câteva ori GMaps si Waze m-a dus prin Salva-Nasaud-Dumitra doar să evit Becleanul), la Bistrița se face câteodată coadă relativ mare la trecerea căii ferate (recent s-a modernizat acea trecere la nivel dar nu s-au montat și bariere, deci tot va trebui să oprească toată lumea acolo).
După Bistrița spre Tihuta sunt încă 3 treceri de cale ferată fără bariere => stop pt toată lumea.
Culmea, zona Tihuta cred că are media de viteză cea mai ok de pe traseu, sunt 2 benzi la urcare pe majoritatea trecerii și sunt zone cu linie discontinua pentru depășiri.
Spre Vatra Dornei este o trecere de cale ferată dezafectata (prima cum cobori dinspre Măgura), însă care se prezintă foarte rau, am văzut multe mașini oprite să verifice dacă mai au baia de ulei întreagă după ce au trecut pe acolo, iar următoarele toate au barieră și se circulă decent.
În Vatra Dornei poți evita cele două treceri peste calea ferată dacă mergi prin fața Cazinoului, însă trebuie să ajungi relativ repede după ce se pune bariera fiindcă zona cu 2 benzi e relativ scurtă și se ocupă rapid.
Din Câmpulung traseul meu merge de obicei prin Obcinile Bucovinei și evit orașul și Gura Humorului, însă mai de fiecare dată când a trebuit să merg spre Humor am mers în coloană până la sensul giratoriu de la Păltinoasa.
Niște centuri ocolitoare ar fi aur curat pe traseul ăsta, s-ar scurta considerabil timpul total de parcurs.

elphax

la Beclean se face centura cu pod nou peste Somes, deci asta se va rezolva.

ovicor

Pana sa fie gata centura Beclean, niste semafoare cu buton ar ajuta mult, si traficul si localnicii. S-au desfiintat parte din trecerile de pietoni, dar tot greu e, pietonii nu se grupeaza si asta afecteaza enorm. Cat priveste trecerile la nivel, una la Bistrita, doua la Livezile si una la Prundu Bargaului, sunt doar trei trenuri la schimb, dus/intors, dar lipsa semafoarelor afecteaza semnificativ.

elphax

pai da, ar trebui, de ex la Aiud au ajutat mult semafoarele. dar intrebarea este cine le pune? autoritatea locala?

matyi92

Simulare video despre drumul expres Satu Mare - Oar.

Iar articolul din presa locala unde a aparut:
QuoteMarți, 12 octombrie 2021, la Satu Mare, va avea loc o dezbatere privind noul punct de frontieră Oar-Csenger și conexiunea autostrăzii M49 (Ungaria) cu Drumul expres Satu Mare-Oar (România), cu participarea proiectanților, executanților lucrărilor și a autorităților maghiare și române.

Agenda propusă a reuniunii vizează prezentarea celor două proiecte de infrastructură la granița româno-maghiară ce interesează județul Satu Mare, dar și stadiul construcției autostrăzii M44 din Ungaria, legătură cu județele Arad și Bihor.

Pe lângă prezentarea celor trei proiecte de infrastructură, se vor analiza problemele de coordonare referitoare la conexiunile de autostradă și se vor realiza informări reciproce privind funcționarea și dezvoltarea sistemelor de control.

https://portalsm.ro/2021/10/video-traseul-pentru-drumul-expres-care-va-conecta-satu-mare-de-ungaria/?fbclid=IwAR21nIWU5hQuBzIowtC1SLrTw9pipFmd6XPMcwi9muvscnw-V9GZ3SN6mOY

razvan96

La APM Satu Mare a început si procedura de mediu. Revin cu linkul pentru documentatie.

dumbravaandrei

Nu inteleg de ce drumul de legatura de la Dosa/Decebal nu l-au facut fix pe traseul actualului DJ...
In rest, un proiect normal.
Sa inteleg ca va fi pe platforma de 2x2 cu NJ...

razvan96

Nu mai pot edita comentariul de ieri asa ca adaug aici linkul cu memoriul tehnic: http://apmsm-old.anpm.ro/docfiles/view/206517

alexandru_m

Cat de fain ar fi fost daca intersectia drumului de legatura cu DN19 ar fi fost denivelata...

bogdymol

Quote from: dumbravaandrei on October 10, 2021, 11:19:19 AM
Nu inteleg de ce drumul de legatura de la Dosa/Decebal nu l-au facut fix pe traseul actualului DJ...

Exact asa au facut si cu nodul A1 de la Nadlac. DJ709J era acolo, si putea fi folosit cel putin pe primii cativa km spre Nadlac, dar in schimb au preferat sa faca o bucata de DN noua, paralela cu DJ. Nu am inteles niciodata motivul acestei decizii.
Locuit, Vizitat, Condus în: A B BG BiH CH CY CZ D DK E F FIN FL GBZ GR H HR I IL IRL L LT M MK MNE NL P PL RO RSM RUS S SK SLO SRB TR UK V
+ Australia, Canada, Egipt, Hong Kong, Macau, Malaysia, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, Emiratele Arabe Unite & Statele Unite ale Americii
drumurile mele

adigsm

Quote from: esendy on August 02, 2021, 11:26:59 AM
^^^^ Sa speram ca brtelele vor fi proiectat cu 2 benzi pe fiecare sens, sa nu se gatuiasca in conexiunea cu centura SM acest DX

De pare ca se doreste gatuirea. Macar pe directia spre Baia-Mare se puteau gandi la doua benzi. Oricum aceasta trompeta e de toata jena.

Takacs

Salutare

Pe siteul CESTRIN apare la lotul 2 al Autostrăzii nordului că analiza multicriterială 1 a fost inaintată către CNAIR.
Mă poate ajuta cineva cu acestă informație, unde se poate găsi aceasta?
Mersi anticipat  :D