Drumul Expres DEx Satu Mare-Suceava

Started by NGC, September 12, 2019, 11:49:39 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

naivu

@"chiar si Salajul", am fost in vara lui 2017 pe un traseu aproximativ BaiaMare-Jibou-Hida-Rascruci-Turda, cand am intrat in judetul Salaj s-a imbunatatit asfaltul, cum am iesit din judetul Salaj s-a stricat asfaltul.
Clujul ar trebui sa fie factorul mobilizator pt DX Apahida-Dej; traseul aproximativ se cam stie (vezi https://forum.peundemerg.ro/index.php?topic=2499.msg319181#msg319181), impartit proiectul in VO Jucu, VO Gherla si centura Dej, licitat in paralel SF+PTE, apoi, functie de fonduri, lansat executia pe rand sau in paralel, si toate astea se pot face de catre CJ CJ, doar sa aiba un Bolojan pe acolo!

vasile.silion

Când am spus "chiar și Sălajul" desigur m-am referit strict la potența economică a județului Sălaj, cel puțin în comparație cu Clujul. In această comparație, dacă punem Clujul la nivelul 10, atunci Sălajul e undeva pe la 5.
Călătoresc și eu mult prin jud. Sălaj și am văzut ce drumuri au. Pe lângă faptul că drumurile naționale din acest județ au fost reabilitate in cea mai mare parte, CJ Sălaj a reușit să-și reabiliteze și o mare parte din drumurile județene, cu mult înaintea Clujului, Maramureșului (că să dau doar exemplele pe care le cunosc). Bravo lor! Au dat clasă vecinilor cu aere de superioritate! Sper ca procesul sa continue, că au schimbat garda politica la Consiliul Județean!
Iar acum, iată, au planuri și mai mari, se bagă la drumuri expres!
Județ mic, fără resurse deosebite, fără o bază economică semnificativă, fără potențial, dar cu ambiții mari! E bine!
,,România are un sens întrucât o începem. Trebuie s-o creăm lăuntric, pentru a putea renaște în ea. Plăsmuirea acestei țări să ne fie singura obsesie." Emil Cioran

GML

Gherla nu are VO deja, sau ceva de genul?
In comparatie cu Jucu sau Dej, la Gherla e destul de buna situatia, ca eviti o mare parte din oras.

tom_sawyer

"Au fost trei oferte pentru fiecare tronson în parte, aceste oferte au fost analizate, s-a stabilit câştigătorul şi pentru lotul II şi lotul III şi anume Bistriţa - Vatra Dornei, Vatra Dornei - Suceva. Nu au fost contestaţii, undeva în maxim o săptămână, 10 zile vom semna contractul cu antreprenorul desemnat câştigător pentru a realiza documentaţia. Termen 18 luni pentru a o preda. Imediat ce predă documentaţia, scoatem la licitaţie execuţia. Finanţarea, aşa cum am spus, noi o propunem a fi realizată din fonduri europene", a declarat Bode.

Potrivit acestuia, lotul I Baia Mare - Bistriţa a fost contestat, urmând ca acest contract să fie semnat anul viitor.

economica.net

mateisn

Ce execuție visează ministrul să scoată la licitație în condițiile în care contractele ce urmează să fie semnate sunt doar pentru SF?

vancouver

Nu știi sa citești? Scrie clar: in 10 zile se semnează contractele pentru documentație. Documentația durează 18 luni. Imediat după aceea se scoate le licitație execuția.

Ce nu e clar in asta?
Feroviar: inadmisibil că ramâne 1 fir pe unele porțiuni după reabilitare pe Craiova-Caransebeș și Cluj-Oradea. Da pentru extinderea programului Quick Wins. Limitare instalare ETCS doar pe coridorul IV, pana cand va deveni pe deplin functional si isi dovedeste eficienta. Autostrazi: DA pentru 4 treceri montane: A1, A3, A6 si A8. NU deocamdata pentru A13 montan si A Nordului partea montana.

mateisn

Eu mă refeream că până la execuție mai trebuie făcut PT, obținut AC și alte avize. De la cum s-a exprimat el se înțelege că imediat după finalizarea acestui contract se intră în teren, după o altă licitație.

naivu

Pt publicul larg, "scoatem la licitatie executia" e suficient de exact exprimat.
Pt cine e din domeniu, e clar ca nu intra cu excavatorul a doua zi dupa finalizarea licitatiei, ca trebuie facut PT (sau, daca e FIDIC rosu si exista deja PTE, macar citit si verificat in teren), asteptat dupa exproprieri intarziate sau AM, primit AC, primit ordin de incepere a lucrarilor, ...

gothicus

Mai bine zis, cu o săptămână înainte de alegerile din 2024.  :lol: :lol: :lol: da e bine și așa, decât în 2032 sau niciodată.
Siebenburgen, schones Land!

mirceaeliade

Pe CESTRIN apare:

>SEMNARE CONTRACT (IN IPOTEZA FARA CONTESTATII): 21.12.2020

radustj

Pe lotul 1, Baia Mare - Bistrita, este depusa o contestatie. Pentru celelalte doua loturi se pot semna contractele.

Creat

Ar trebui sa semneze contractele acum in Decembrie pe cele 2 loturi fara contestatii, conform CESTRIN.

gothicus

Teoretic da, depinde si de cine va fi la transporturi, poate chiar si ce culoare politica va avea ministerul (guvernul)...
Siebenburgen, schones Land!

hvm

^
Nu prea cred ca o sa fie guvern anul acesta. CNAIR nu poate semna daca MT e interimar sau de ce spuneti?
Pariuri: A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe - aici

horatiu.cosma

Ce treabă are un contract între CNAIR și un privat cu MT-ul?