News:

API te vrea în echipa din București!

Main Menu

Autostrăzi în România: discuții diverse

Started by Ionut, September 14, 2011, 11:15:15 AM

Previous topic - Next topic

2 Members and 4 Guests are viewing this topic.

shift2rail

^sunt tari ( de ex. Franta) care trag puternic sforile in culise ptr un PNRR 2, de data asta militar, ceea ce ar elibera spatiu fiscal de cel putin 2 pp (alocarea actuala ptr aparare) ptr infrastructura civila. Problema este ca Fr insista sa cumparam "european" (citeste de la industria de armament franceza) ceea ce ne pune in coliziune directa cu...partenerul strategic.

alecu26

Dar plati efective din acest ciclu Bugetar oare cate sunt facute?
Ma gandesc ca avand in vedere supracontractarea in foartr scurt timp cei 5.5 miliarde vor fi cam dusi.
Unde se gasesc ceva informatii?
Drumurile noastre POATE;

hvm

Eu cred ca problema pe care trebuie sa ne-o punem e putin diferita: cat avem la buget pe anul acesta pentru aceste proiecte si daca face fata bugetul sa le terminam astfel încât sa putem face cererea de plata de la UE dupa ce am terminat o autostrada.
Avand in vedere ca ne trebuie de cel putin 5 ori mai multe fonduri decat s-aa facturat pana acum, ar fi interesant de avut cifrele...
Pariuri: A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe - aici

ovicor

Pai, nu cred ca trebuie terminata autostrada ca sa faci cererea de plata de la UE, inteleg ca dupa plata fiecarei facturi de la buget se poate face cererea de plata de la UE, va rog sa ma corectati daca gresesc. Problema ce-o vad eu e pentru cheltuielile neeligibile de la UE, care sunt tot mai mari de la ciclu la ciclu!

tom_sawyer

#9904
Execuția bugetului general consolidat în primele trei luni ale anului 2024 s-a încheiat cu un deficit de 35,88 mld lei, respectiv 2,06% din PIB față de deficitul de 22,75 mld lei, respectiv 1,42% din PIB aferent primelor trei luni ale anului 2023.

Veniturile totale au însumat 132,16 mld lei în primul trimestru al anului 2024, înregistrând o creștere de 15,8% (an/an), susținută de încasările din venituri curente - cu precădere contribuții de asigurări, impozit pe salarii și TVA - și fonduri europene.

Cheltuielile bugetului general consolidat în sumă de 168,04 mld lei au crescut în termeni nominali cu 22,7% comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent. Exprimate ca procent din Produsul Intern Brut, cheltuielile pe anul 2024 au înregistrat o creștere cu 1,13 puncte procentuale față de aceeași perioadă a anului 2023, de la 8,53% din PIB la 9,66% din PIB.

https://mfinante.gov.ro/static/10/Mfp/buletin/executii/nota_bgc31032024.pdf

https://mfinante.gov.ro/domenii/bugetul-de-stat/informatii-executie-bugetara

hvm

@ovicor Eu din cate stiu EU nu finanteaza bucăți incepute si neterminate, asa ca nu se poate face cerere de plata pana cand nu e efectuata receptia.
Pariuri: A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe - aici