News:

Tur de forță API, 12-14 martie:
A3 Topa-Poarta și DEx4 Tureni. A0 Sud 3, A0 Nord 1, 4 și 3.

Main Menu

Drumul Expres DEx4 Turda-Dej

Started by danpandrea, August 26, 2019, 11:47:19 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

horatiu.cosma

Având în vedere că au avut mai multe probleme cu lucrările la betoane, posibil și alte ne conformități, asta cu "nu sunt plătiți" nu mai pare o chestiune de aruncat 100% pe spatele statului. Și UMB a facturat anul ăsta aproape 1 miliard de lei pentru lucrări executate în ultimele luni ale anului trecut, dar asta nu i-a împiedicat să dea drumul la 100km de A+DX. În toamna lui 2023 cei de la Dimex se băteau cu pumnul în piept că termină în noiembrie 2024, "nu are cum să dureze mai mult". Dacă va fi iunie 2025 eu zic că va fi foarte bine, deși tare mă tem că o mai lungesc.

Vol

@horatiu.cosma comparatia ta cu UMB nu e justa. Ei isi permit sa lucreze pe datorie cand ruleaza miliarde de euro pe cand o companie mica ca si Dimex, nu.
Imi doream si eu mai repede, dar e o lucrare complexa si s-au descurcat decent, nicidecum dezamagitor.

ovicor

Problema cu segmente scurte de terasament sau asfaltari pare explicabila, tinand cont de distanta scurta dintre lucrarile de arta. Greu sa gasesti o portiune unde sa poti lucra "intins" intre acestea.

horatiu.cosma

^^
Comparația e foarte bună, păstrând evident proporțiile. Nu a zis nimeni ca Dimex să lucreze de 1 miliard din banii lor. Nici nu aveau cum, toată lucrarea e 700 de milioane. O companie care se respectă, are niște rezerve financiare care să asigure un progres corespunzător în șantier, până vin din urmă plățile din partea statului. Cine lucrează de la o factură la alta se chinuie, vezi Aktor, Rizzanni etc. Nu e singura lucrare complexă din România, nu au fost surprize majore (alunecări de teren, schimbări de soluții tehnice etc), așa că hai să o lăsăm mai ușor cu găsirea de scuze, că nu construim drumuri de ieri.

pista_bacsi

Dacă va uitați in spate la progres o sa observați că au avut bani cam de 40% din lucrare incluzând si tva. Când au ajuns pe la 50% progress fizic a devenit progresul fizic dependent de plăți si ritmul a mai scazut.

Partea bună e ca au intrat 71 milioane in primele 2 luni si cu ce mai este alocat cred ca este deajuns sa incheie.

Un minus este ca ei au fost prea optimiști că termină înainte (sau aroganți)