Drumul Expres DEx4 Turda-Dej

Started by danpandrea, August 26, 2019, 11:47:19 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 7 Guests are viewing this topic.

Hercule

Dezamagitor! Nu se vede progres ci mai degraba regres.
Mizerie peste tot, fara logica in planificarea activitatilor, nici un pasaj nu e finalizat...
Ce vor sa faca cu atata pamant pus pe calea de rulare? Rambleurile sunt in mare parte terminate.

Multumesc pentru filmare!
Deșteaptă-te române!

voicul

Misca greu, dar teoretic (cel putin anii trecuti) nici nu se punea problema de miscare inainte de jumatatea lui Martie.
Dupa ce dau pasajul peste DN1 in folosinta ... abia atunci incepe calculele.

Pana atunci ramane graba de forum: hei, sunt in timpul calendaristic contractat si deja nu au terminat, inca? WTF!

Hercule

Nu e chiar asa. Anul trecut erau multi entuziasmati care dadeau finalizat lotul in 2024. Ceea ce se vede clar ca e inca foarte departe.
Dar hei, sunt inca in termen! Mai sunt 11 zile din termenul oficial, dar asta ce mai conteaza?
(am luat termenul de finalizare de 28.02.2025 de pe harta proiectelor)

PS. Calculele incep de cand se pun grinzile peste DC85.
Deșteaptă-te române!

voicul

Pe bune? Ok, greseala si neatentia mea, dar niciodata n-am visat ca termina mai devreme de toamana 2025.

AlexC

Quote from: andreita on February 17, 2025, 06:43:26 PMsuper filmare. mult mai prost avansul decat ma asteptam pentru o saptamana relativ calduta, plus si azi, cam mica mobilizarea. totusi, saptamana trecuta erau grade cu plus afara si azi sunt 0/1. Cred ca voi pierde pariul :))
Multumesc de apreciere! Atat am putut sa fac, am ridicat drona si am tras un zbor, mai am 5 minute de filmare, de la DN1 spre pasaj Dc85. Totul in 15 minute, coborat drona si vazut de drum. Poate daca as avea o jumate de zi, as putea trage niste cadre cinematice, pe placul unora, plus ca mie nu-mi place deloc sa bag drona in sufletul oamenilor. mie nu mi-ar placea sa ma filmeze de foarte aproape cineva cand sunt la job.

eu am o intrebare pt cine are acces la informatii.

Oamenii acestia sunt platiti? sunt cu platile la zi, sau muncesc pe datorie? mie mi se pare ca nu sunt platiti, adica sunt facturi emise si neplatite. Sincer! poate sa ne zica cineva?

andreita

@AlexC din ce s-a mai postat pe Discutiile generale pe autostrazi, sunt cam la 20% in fata, teren vs progres financiar. Adica mai au de incasat ~100mil lei de la stat ca sa ajunga la zi cu platile. Dar asta depinde de multe aspecte (poate nici macar nu au emis facturile etc)

La B1 TV duminica, Irinel Scrisosteanu a zis ca nu exista nicio factura care sa nu fi fost platita in 60 de zile si situatia platilor este suficienta ca sa acopere ~200km de inaugurari pe anu asta. Ceva de genul acesta a zis.

Totusi, daca ne uitam la alocarea bugetara pe 2025, lipsesc ceva bani de la Dex4. Mi se pare ca s-au platit in 2024 cam 270mil si pe 2025 sunt alocati cam 200. Deci mai lipsesc vreo 80 mil. Ceva de genul asta era. Eu sper ca asta inseamna ca o sa suplimenteze bugetul si nu ca, isi baga picioarele in acest proiect acuma pe final :)). Sumele mentionate de mine sunt fara TVA. Mai este si ~100mil de TVA [contractul e ~~560 mil +TVA]

Progresul mai prost, poate este si din cauza ca le lipsesc niste autorizatii pt niste lucrari suplimentare? Stiu ca era un topic de discutie prin inceputul lui Ianuarie (stiu ca si V Baltaretu a spus ceva de genul). Mai stie cineva ceva despre ele ?

radupe

Nu a fost chiar asa cald in zona, in afara de vineri cand a fost maxima de 10 grade, in restul zilelor maxima de 1-2 grade si -7 -9 grade dimineata toata saptamana.
Probabil se misca dupa cum intra si banii de la guvern. Va fi un an dificil pe majoritatea santierelor din tara.
Eu ca turdean imi doresc cred ca cel mai tare finalizarea DX-ului, dar mai repede de toamna nu vad cum se va putea face asta, poate doar cu o mobilizare exceptionala din martie si alocarea fondurilor necesare.

LRadu

Cred ca ar trebui sa ne temperam putin asteptarile in vremurile acestea. Este nerealist sa ai asteptari de progres mari cand e frig si noroi.

Terasamente nu poti sa faci ca mai mult strici, umpluturi le faci de "umplutura", asfalt nici poveste, hidroizolatii tot asa. Practic la ce poti sa lucrezi relativ ok sunt structuri - betoane si fier, asta daca reusesti sa iti dezgheti statia, si eventual sa iti faci stocuri de materiale / mai muti ceva pamant in stanga-dreapta.

In rest, cred ca oricine a lucrat cat de cat pe un santier, sau chiar in gradina la agricultura, stie ca mai mult strici decat faci daca incerci sa lucrezi la cu pamant si drumuri iarna.

Stiu ca toti am vrea sa se deschida ieri, dar pana cand nu se incalzeste putin din pacate activitate mare nu va fi.

cfdp

In intersectia cu DN1, stie cineva de ce sunt coloanele realizate pe varianta si pe bretele de iesire. La centura Zalau am intrebat la fel, ca sa vad ca sunt pentru panourile antiglont, dar aici??

M_Z

@cfdp buna întrebare. Poate pentru panouri fonobasorbante, plase antipasari...ar trebui sa scrie in AM.
Poate ca și consolidari sau poate doar ca să mai cheltuie din rezervele de implementare  :lol:

cfdp

in orice caz 600 mil sunt bani dar nici cu lucrarile proiectate nu mi-e ruine. De fapt proiectarrea cu asistenta tehnic minim 3+1% dupa vechile reguli. Deci sa tot fie ... buget

lone_wolf32

O filmare de calitate

Youtube | AlexCDrone[/url]

horatiu.cosma

Pusă deja de autorul filmării pe pagina trecută...

dc_ro

lone_wolf32

Da e noua, a facut mai multe recent
Oricum nu o sa mai postez de la el, am vazut dupa ca e activ pe aici.