Drumul Expres DEx4 Turda-Dej

Started by danpandrea, August 26, 2019, 11:47:19 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

SergiuSerj

^
Cred ca mi-au citit comentariu de pe forum  :lol: aseara s-a vazut prima miscare, au aprins iluminarea organizatiei de santier de langa DN  :lol:

raulbogdan23

Era aprinsa lumina si sambata seara.

SergiuSerj

Stiti cumva daca s-au reintors la munca?

florin74

Da, dar nu cine stie ce
Am trecut ieri pe acolo, mai aduc ceva materiale, mai aranjeaza terasamentele un pic...

raulbogdan23

Nici nu ma asteptam la altceva din partea lor.

A fost foarte frig in ultima saptamana, de saptamana urmatoare urmeaza temperaturi mai pozitive undeva in jurul 0 grade C.

gicu

Aseara la ora 17.30 era lumină la birourile din organizarea de șantier și două camioane care lucrau ceva pe sub pasajul DN1. Probabil au început oficial, dar e greu de lucrat cu temperaturi negative și ceață aproape permanent.

Următoarea bornă de urmărit aici este deschiderea pasajului, însă au un punct critic la hidroizolație, care se va putea monta doar cu temperaturi pozitive.

ncb

QuoteEvoluție foarte bună pe șantierul drumului de legătură A3 – DN1 de la Tureni (DEx4)!

Asocierea de constructori români și spanioli condusă de Dimex 2000 SRL este bine mobilizată în șantier iar lucrările au ajuns la un stadiu fizic de 80%.

În șantier, sunt mobilizați 220 de muncitori și 130 de utilaje, care execută următoarele tipuri de lucrări:

- săpături;
- terasamente;
- consolidare a versanților;
- pasaje și viaducte;
- cofrare și armare;
- protejarea albiei râului Negoteasa cu saltele de gambioane.

Pe traseul DEx 4 sunt construite 7 poduri și viaducte.

La km 4 este construit un viaduct peste Valea Racilor, care are 6 deschideri și o lungime totală de 258 m.

Valoarea contractului (finanțat prin PT) este de 562,61 milioane lei (fără TVA), iar termenul pentru finalizarea proiectului este luna iunie 2025.

Cristian Pistol - Link Facebook cu fiilmare

andreita

am vazut tot aici pe forum ca la categoria plata, statul a platit doar aprox 50% din suma totala. In teren e 80%. Sper sa se mobilizeze si sa plateasca si constructorul sa termine la inceputul lunii Iunie 2025. Nu prin finalul lunii. Sa apuc si eu un drum inainte de concedii.

pe de alta parte, stie cineva de ce se misca asa incet la supratraversarea DN1? Credeam ca va fi gata in dec.

caveman

^ A spus un coleg mai sus: i-a prins iarna cu temperaturi negative. Sper sa recupereze pe masura ce vine primavara.
In Olanda un pasaj sub autostrada se construieste intr-un weekend. Noua cat ne-ar lua si cat ar costa?

Hercule

Am trecut aseara pe acolo. Nicio miscare, iar la intoarcere nici macar lumina nu era aprinsa in organizarea de santier.

Vazand filmarile, lucrarea e foarte departe de finalizare. Eu as zice optimist toamna 2025, cu conditia sa nu se intrerupa finantarea.
Cand ma gandesc ca erau optimisti care dadeau finalizarea in 2024...
Deșteaptă-te române!

andreita

@caveman inteleg, dar eu ma gandesc ca se asteptau ca in Decembrie sa fie frig. ma asteptam ca sa fie gata prin 10 dec cel tarziu

zicea Viorel Baltaretu ceva de niste lucrari suplimentare ne-autorizate. Stie ceva despre ce e vorba?

StefanCelMare

@Hercule

Optimist aș zice vara 2025.
Mai pare imposibil, dar un final de iunie - sau chiar iulie ar putea fi.
Să nu exagerăm, structurile sunt cam toate fie gata fie pe final.

Pare că la ieșirea din iarnă va fi totul gata pentru hidroizolații la toate structurile.
Asfaltarea merge repede, nu e chiar așa de mare lotul.

Pesimist ar fi toamnă - iarnă, asta aș zice doar dacă sunt probleme financiare sau ceva chestii suplimentare semnificative.

PS - a fost acum 3 zile clip de la Pistol pe Facebook. 480p calitate slabă, dar se vede că pasajele sunt avansate bine, mai puțin cel din vârful dealului unde trebuie puse grinzile (pilonii sunt deja și acolo la nivel).
PPS - am găsit și link pe ziua de cluj - https://zcj.ro/administratie/cum-arata-drumul-expres-din-cluj-legatura-a3-dn1-tureni-seful-cnair-stadiul-fizic-este-de-80--274946.html