Drumul Expres DEx4 Turda-Dej

Started by danpandrea, August 26, 2019, 11:47:19 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

alexV

Pare ca sunt in urma. Voi vedeti hidroizolatie pe pasaj? Apoi, aparatele de acoperire rosturi dureaza minim o saptamana sa le montezi. Parapeti, marcaje..

andreita

avand in vedere ca termenul initial era feb 2025. Acuma la 10 Dec 2024 sunt la 77%. Nu e asa rau. Hai sa nu fim pesimisti :))

Sa zicem ca e realist sa ajunga la finalul lui Febr 2025 pe la 85-87% (cu toate pasajele mici suprabetonate si cu traficul pe Dn1 mutat pe pasaj), atunci sper ca vor deschide in Aprilie-Mai.

Nu stiu cat de complicat este, ce a mai ramas la deal. Nu stiu cat mai sapa (unde e cota drumului), dar nu pare ca mai au mult de sapat, nu? Nici la consolidare nu ma pricep, dar nici acolo nu pare sa mai fie nevoie de foarte multa munca dpdv al stalpilor de sustinere.

raulbogdan23

Cel putin pe partea inspre DN1 sunt aproximativ la cota finala (mai e nevoie de finalizare structura rutiera - balast, asfalt). Pe partea opusa mai au de scos niste pamant pe langa pilotii forati si se pot apuca si acolo.

Feri

^^^^^
DRDP Cluj: update șantierul Drumului Expres – pentru asigurarea conexiunii dintre A3 și DN1
DRDP Cluj via TheRomanian YT

gicu

Frumos. Au început să asfalteze rampele de la pasaj.
Cu hidroizolația va fi dificil în perioada asta, pentru că trebuie să fie uscat și relativ cald. Nu prea se mai arată în decembrie.

trifrazvan1977

Da, din pacate cam gata pentru urmatoarea luna probabil (avand in vedere si sarbatorile) vremea care sa permita lucru la terasamente, asfaltari.
Speram ca pana in februarie macar sa finalizeze structurile...

raulbogdan23

Update de azi 17.12.2024

- avem asfalt pe viitoarele bretele DN1; parapeti (mai degraba balustrada pe o parte si parapeti pe cealalta) pe pasaj, masina de batut elemente de parapet spre Tureni; se turna asfalt spre Martinesti
- in zona nodului cu DN1 au forat din loc in loc niste piloti; nu prea inteleg scopul lor momentan, par la distanta destul de mare unul de altul pentru a stabiliza ceva teren
- se ridica predale si se lucreaza la placa la viaductul Paraul Racilor
- subtraversarea drum agricol avem toate grinzile, se lucreaza deja la prinderea elementelor de siguranta si incet incep sa puna armatura
- urmatorul pasaj avem toate deschiderile suprabetonate; se lucreaza la racordul intre deschideri si parapet median din beton (toate viaductele/pasaje vor avea parapet median turnat in structura viaductului/pasajului)
- nimic nou la subtraversarea DC85; au inceput sa dispara containerele CONA; au finalizat toti pilotii forati; se lucreaza stanga-dreapta pasajului la zidurile de sprijin
- pauza pana la bretelele cu A3
- la bretele se lucreaza viitoarea structura rutiera

AlexC

pista_bacsi

Azi am trecut pe la 15:00 pe langa rampele de la DN1, se bateau de zor stalpi si finisorul era pe cealalta banda a drumului comparativ cu unde e in video-ul de mai sus. Nu stiu daca se pregateau sa asfalteze ce a mai ramas din rampa (era un compactor destul pe aproape de DN1). M-a bucurat activitatea, dar sper sa le dea muncitorilor cateva saptamani libere de sarbatori pentru ca au facut treaba intr-un ritm bun pana acuma (pentru primul contract "mare").

AlexC

am filmat de la 14.10 pana pe la 14.40.

pista_bacsi

Waw! Ne-am "ratat" cu puțin. Te-ai mișcat super repede cu procesarea. Felicitări pentru filmare!

În altă ordine de idei încep să cred ca e nevoie de acest drum până la Cluj cel puțin. DN 1N e decent (destul de decenți și participanți la trafic) dar partea de DN1 de la DN 1N la Tureni mi se pare jale. E periculoasă și merg "oameni" mai rău ca pe autostradă.

AlexC

Mersi mult. Desi am ajuns acasa pe la ora 17, a durat mai mult sa descarc 32 Giga de filmare de pe drona pe laptop (16 minute) editarea/procesarea video si encodarea a durat 10 minute. Ma ajuta softul de editare si hardware ul laptopului.
Incerc să postez in ziua filmării pt. voi pasionatii de infrastructura!

ovicor

Sunt sigur ca oamenii vor avea liber in perioada sarbatorilor. E o pauza binemeritata, nici conditiile nu sunt cele mai bune in aceasta perioada. Plus ca aceasta firma se aseamana mult cu UMB, mobilizare buna, organizare deasemenea, plus respectarea sarbatorilor.E valabil si in privinta angajatilor, cat si a patronatului. Toti lucratorii de pe santiere merita asta!. O urare API pentru ei ar fi binevenita si apreciata!

raulbogdan23

Obiectiv: Drum Expres DEx 4 Legãtura A3 - DN 1 loc. Tureni | filmare completa
Data filmare: 17.12.2024
Constructor: DIMEX 2000 - Con-A - Autotehnorom

Enjoy!

horatiu.cosma

E cu mixed feelings pe șantierul ăsta. Dincolo de progresul bun pentru un prim șantier mare, am rămas așa, cu o senzație de "cărat aer". Adică cum să zic, mobilizare bună, multe utilaje, oameni, tot anul a părut că lucrează peste tot. Și totuși, la trasul liniei, mai au de înălțat umpluturi la rampe, mai au de ridicat grinzi, forezele încă sunt acolo pentru ceva piloți, geotextil, scurgerea apelor, adică chestiuni relativ incipiente pe unele sectoare.

La Aktor pe Sebeș - Turda 2 am mai avut senzația asta, când era plin de utilaje, dar nu apărea autostrada, acolo îi fentau subcontractorii pe Aktor grupa mare. Aici nu înțeleg ce s-a întâmplat, poate managementul încă nepregătit pentru un proiect mare cu multe operații în paralel, habar n-am. La un furnicar similar, la UMB au "apărut" 100 de km de autostradă anul ăsta. Aici ceva parcă scârțâie și se lasă așteptat.

Pare că se vor duce spre mai-iunie. Oricum, dacă chiar iau centura Cluj, vor trebui să schimbe niște rotițe în angrenajul mare, altfel o să le ia 15 de ani acolo în același ritm.