NASA | National Aeronautics and Space Administration

Started by Ionut, September 20, 2011, 07:35:30 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

dr4qul4

Nu se stie ce e sub pamant. Sau mai bine zis sub marte.
Asta are si instrumente de forat....dar pb doar pana la 1 m
Cocoase inutile care ne vor afecta zeci de ani:
1. Focsani 2. Boita 3. Balcauti
"multe multumiri" proiectantilor
2. Pariu cu hefaistos: 200 lei: UMB nu deschide nimic (min 9 km, chiar si HP)  pe A7 înainte de 15 iunie 2024

thinker

or scoate si ei capul daca le bate cineva la usa... :lol:  poate ies cu o palinca :lol:
Infrastructura de transport e sistemul prin care circula sangele unei tari. Romania are prea multe cangrene, prea multe artere lipsa.

slartibartfast

Quote from: thinker on November 26, 2018, 11:27:14 PM
asa se mai spulbera un mit  cu martienii

Păi se știe deja că toți locuitorii planetei Marte sunt roboți.

Earthchild


perfidus

E extraordinar ce fac acesti oameni de la Nasa, JPL, Caltech, si altii, pentru toata suflarea oamenilor de stiinta. Inginerie la cel mai inalt nivel, cu idei si solutii geniale (cum sunt cei doi mini-sateliti de comunicatii Mar-Cube care au ramas pe o orbita inalta ca sa transmita in timp real momentul touchdown - pur si simplu uimitor, un mare progres fata de misiunile anterioare). Si este "doar" a șaptea amartizare a unor roboti din cate am inteles eu.
Autostrada Pitesti - Craiova (A12) e ingropata. Se prefigureaza Drumul Expres CrPit (DEx12).; Contract semnat Tr.1 12.2018 - Tirrena Scavi ; Tr.2/L1&L2 finalizat - Spedition UMB ; Semnare contract Tr.3 si Tr.4 16.09.2020  - Spedition UMB ; Licitația pentru ,,Centura de ocolire Craiova Varianta Sud DN 56- DN 55- DN 6" - contract semnat 14.01.2022 - Rizzani de Eccher; "Constructia Variantei de Ocolire Targu Jiu – Finalizare Lucrari" - contract semnat 22.09.2020 - S.E.C.O.L. - stadiu lucrari 60%; "Reabilitare DN 6, Alexandria – Craiova, Lot 2: km 132+435 – km 185+230 – Relicitare" - contract semnat in 08.03.2022 - Ozaltin Inșaat

adiarc

o veste extraordinara.Oricum pe langa componenta stiintifica o avem cu siguranta si pe cea economica care nu apare nicaieri,oficial. ( cautarea de resurse ,care vor face posibil mineritul in cativa zeci de ani )

Astept "contraofensiva" SpaceX  :)
"Eficienta" cnair...claimuri de sute de milioane de lei,puse pe tava constructorilor pentru proiecte inexistente ( LD2 sect E ; LD 3 ; A10 )

DESFIINTATI compania Antiinfrastructura

Kidu

#21
^^

Si cand citesti niste comentarii pe FB ale unor compatrioti de-ai nostri si vezi cum se arunca cu noroi in efortul admirabil al acestor oameni iti vine sa iti iei campii si sa crezi ca tara asta nu se va vindeca in veci.

Ionut

NASA a primit un buget de 21 de miliarde de dolari pentru 2020: De data aceasta, când vom ajunge pe Lună, vom rămâne

National Aeronautics and Space Administration (NASA) a primit un buget de 21 de miliarde de dolari pentru 2020, unul dintre cele mai mari de până acum, şi plănuieşte ca în următorul deceniu să ajungă din nou pe Lună, să lanseze mai multe misiuni, între care pe Europa, satelitul lui Jupiter, dar şi telescopul spaţial James Webb. Administratorul NASA, Jim Bridenstine, a transmis într-un comunicat de presă că bugetul oferit agenţiei de administraţia Trump pentru anul fiscal 2020 este de 21 de miliarde de dolari, cu aproximativ 6% mai mare decât cel primit în anul anterior.

News.ro

Ionut

Castiga Elon un nou contract cu NASA? :D




NASA a anunţat că noua sa rachetă nu va fi gata pentru a porni spre Lună anul viitor

Administratorul Jim Bridentine a declarat că agenţia ia în considerare schimbarea cu o rachetă comercială pentru a menţine iunie 2020 ca dată de lansare, potrivit NBC. Bridenstine a spus unui comitet al Senatului american că este nevoie de două rachete private, una pentru lansarea capsulei Orion cu echipaj şi a modului spaţial european al acesteia, cealaltă, pentru o etapă avansată.

Orion ar trebui să se ataşaseze celeilalte aflate pe orbita Pământului, înainte de a pleca spre Lună. În prezent, Orion nu are capacitatea de a se conecta cu nimic pe orbită. Această echipare a capsulei ar trebui făcută până anul viitor pe vremea aceasta, a mai spus el. Bridenstine a precizat că pentru această opţiune este nevoie de mai mulţi bani din partea Congresului.

News.ro

Ionut

În 5 ani americanii vor ajunge pe Luna din nou. De data asta, vor rămâne acolo pentru a merge mai departe. În 5 ani, românii NU vor ajunge pe autostrada de la Margina la Holdea...


Io

Pardon, Nasa? Vorbesti despre "Deep Space" cind trimiti o misiune pe satelitul aflat colea la citeva zile de mers? Si cind pina pe planeta vecina ne ia cel putin 2 ani si asta fara oameni la bord?
Motivationalele or fi la moda dar putina corectitudine stiintifica n-ar strica.
In theory there is no difference between theory and practice. In practice there is.

Ionut

Mai multe despre statia spatiala Gateway și "noul" sistem de propulsie PPE de la Maxar.


bogdymol

Astazi se implinesc fix 50 de ani de cand a pus primul om piciorul pe luna.

Locuit, Vizitat, Condus în: A B BG BiH CH CY CZ D DK E F FIN FL GBZ GR H HR I IL IRL L LT M MK MNE NL P PL RO RSM RUS S SK SLO SRB TR UK V
+ Australia, Canada, Egipt, Hong Kong, Macau, Malaysia, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, Emiratele Arabe Unite & Statele Unite ale Americii
drumurile mele

perfidus

Daca nu l-ati urmarit, recomand miniserialul HBO omagial intitulat De la Pământ la Lună, produs de Ron Howard, Brian Grazer, Tom Hanks, si Michael Bostick.



Autostrada Pitesti - Craiova (A12) e ingropata. Se prefigureaza Drumul Expres CrPit (DEx12).; Contract semnat Tr.1 12.2018 - Tirrena Scavi ; Tr.2/L1&L2 finalizat - Spedition UMB ; Semnare contract Tr.3 si Tr.4 16.09.2020  - Spedition UMB ; Licitația pentru ,,Centura de ocolire Craiova Varianta Sud DN 56- DN 55- DN 6" - contract semnat 14.01.2022 - Rizzani de Eccher; "Constructia Variantei de Ocolire Targu Jiu – Finalizare Lucrari" - contract semnat 22.09.2020 - S.E.C.O.L. - stadiu lucrari 60%; "Reabilitare DN 6, Alexandria – Craiova, Lot 2: km 132+435 – km 185+230 – Relicitare" - contract semnat in 08.03.2022 - Ozaltin Inșaat

RobertN

"Voyager 2 a transmis primele date din spațiul interstelar, la peste 40 de ani de la lansare"



"După 41 ani de călătorie și aproape 18 miliarde de kilometri parcurși, celebra sondă Voyager 2 a părăsit cupola protectoare a Soarelui pentru a intra în spațiul interstelar, de unde oferă în continuare observații prețioase legate de granița dintre aceste două lumi.
Voyager 1 și geamăna sa, Voyager 2, au fost lansate în 1977 de la Cap Canaveral, în Florida. Cele două sonde sunt obiectele umane care s-au îndepărtat cel mai mult de Pământ."

Preluare de aici.