Drumul Expres DEx6 Brăila-Galați

Started by rota, August 02, 2019, 01:33:17 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Feri

Probabil or sa anunte in curand.
Pe ultima varianta a sintezei CNAIR aparea 04.09.2020 ca data estimata http://www.cnadnr.ro/sites/default/files/STADIULPROIECTELORDEINFRASTRUCTURA.pdf

AFC

"Intr-o epoca de minciuna universala, sa spui adevarul este deja un act revolutionar" - George Orwell

milo1981

QuoteÎn data de 23.09.2020, CNAIR a transmis adresele de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire a contractului  având ca obiect ,,Proiectare și execuție Drum Expres Brăila - Galați".

Ofertantul desemnat câștigător este Asocierea SC SA & PE CONSTRUCT SRL (LIDER DE ASOCIERE) - SPEDITION UMB - TEHNOSTRADE S.R.L cu preţul de 371.416.131,09 Lei fără TVA.

Durata contractului este de: 10 luni perioada de proiectare, 24 luni perioada de execuție a lucrărilor.

Perioada de garanție a lucrărilor este de 120 de luni.

Obiectul contractului îl reprezintă construirea a 11,088 km de drum expres la 2 benzi pe fiecare sens de circulație și conține execuția a 3 poduri, 1 pasaj și 2 viaducte.

Sursa: http://www.cnadnr.ro/ro/comunicare/comunicate-de-presa/interes-general/cnair-desemnat-c%C3%A2%C8%99tig%C4%83torul-contractului-de-
autoMinder - aplicație de management a parcului auto

Feri

Felicitari UMB!  :D

Din Economica:
"Colegii mei de la Companie trimit chiar în aceste clipe comunicările privind desemnarea ofertantului câștigător pentru Drumul Expres Brăila - Galați. Eu sunt bucuroasă că este un constructor în care eu personal am mare încredere și care a dovedit -o. Este un constructor din zonă, din Bacău, este același antreprenor care face și centura ocolitoare a Galațiului și sunt convinsă că va reuși să termine ambele proiecte într-un termen mai scurt decât cele din contract. Ne-a dovedit acest lucru pe toate proiectele pe care le implementăm. Este vorba de Spedition UMB din Bacău, ei au câștigat această lucrare cu perioada de proiectare de 10 luni, aici sunt sigură că va fi mai puțin de 10, și perioadă de execuție de 24 luni", a declarat miercuri la Galați Mariana Ioniță, directorul general al CNAIR.

https://www.economica.net/drum-expres-braila-galati-umbrarescu-castigator_190213.html

Eu sper sa regandesca in ansablu anumite detalii de conectare ale acestor noi drumuri expres/centuri/pod din zona acum cand inca sunt la faza de "pe hartie" deoarece par sa fi fost abordate mai degraba izolat, cu conexiuni gandite prost si fara a se considera fluxurile de trafic majore.

Ocolitoarea Brailei de exemplu nu este clar in ce proiect va fi prinsa iar conexiunea Galaltiului cu DX-ul de Moldova pare ca va ocoli prin Braila .
Ar fi mai logicdaca DX-urile ar fi fost gandite in ansablu pe directiile Moldova-Galati-Dobrogea si Buzau-Braila-Galati.

Si apropo, ar trebui construite la nivel de autostrada direct (ca si CraPi). Drmurile de viteza se construiesc si pentru generatiile viitoare si mai ales la campie ar trebui facut efortul.

isotech_ro

^^^
din pacate asta a fost documentatia de atribuire a licitatiilor asta se va executa 
1. descarcare la poarta sud ex-sidex pentru DX, mai precis in panta de la Movileni,
2. pentru VO Galati, descarcare la sud, în DN25 între Traian si Serbeștii Vechi

ramine de vazut daca va exista o conexiune între DX Braila Focsani către VO Galati

LE s-ar putea face un drum de interconectare din giratoriul DX Galati - Braila pina la Smirdan de la porta sud catre Smărdan, pe latura de vest a combinatului, dar ar fi problematica fiind intre haldele procesare a zgurii actuale si fosta halda de zgura, aflata în exploatare / ecologizare, cit si de stația de 400kV de la Smirdan

mitsu

Are cineva o harta cu centura Galati, DX Braila-Galati si traseul soselei care leaga podul peste Dunare?
Astea 3 proiecte ar fi trebuit clar conectate, ceea ce nu s-a facut.
In comunicatul CNAIR nu se vorbeste ca proiectul DX ar avea si vreun nod rutier, ci doar "3 poduri, 1 pasaj și 2 viaducte". Incepe si se termina cu niste giratorii, macar?
Multumesc!

RobertH

Daca ar exista o asemenea harta , ce bine ar fi  :D 

tom_sawyer

530 milioane lei valorare estimată vs. 371 milioane lei valoare ofertată.

NGC

Quote from: tom_sawyer on September 10, 2020, 01:15:32 PM
Nu știu de ce întârzie atât de mult licitația asta, așteaptă să vină politicienii în campanie în zonă ca să facă marele anunț? Odată cu centura Galați?

Vad ca am uitat sa va spun ce au transmis niste turturele in Iulie si August.

Evaluarea era finalizata spre finalul lui Iulie si UMB a trimis documentele justificative actualizate la sfarsitul lui Iulie, dupa care au primit aviz de la ANAP in prima saptamana din August.

Daca imi aduc bine aminte informatiile primite la mijlocul lui Iulie, pe locul 2 este RIZZANI DE ECCHER cu o oferta de +/- 505 milioane RON fara TVA, iar pe 3 este ASTALDI cu o oferta de +/- 525 milioane RON fara TVA. Daca e cazul, o sa revin sa corectez valorile.

tom_sawyer

Aș fi interesat și cât a ofertat Arcada.

NGC

Daca imi aduc bine aminte, asocierea condusa de ARCADA a fost eliminata la faza de evaluare tehnica.

Feri

Quote from: mitsu on September 23, 2020, 05:53:37 PM
Are cineva o harta cu centura Galati, DX Braila-Galati si traseul soselei care leaga podul peste Dunare?

Quote from: RobertH on September 23, 2020, 07:52:24 PM
Daca ar exista o asemenea harta , ce bine ar fi  :D

Iar pentru proiectele de DX Focsani-Braila, Buzau-Braila si Braila-Tulcea-Constanta :
https://cestrin.maps.arcgis.com/apps/webappviewer/index.html?id=210f9dcdbeaf48349e3ed19e92ee2f19

(parca nu sunt inca incarcate pe harta PUM)

horatiu.cosma

Păi nu pot fi încadrate pe baza unei linii trase pe hartă, fără traseu aprobat. Harta PUM e profi.