[BV] Retail in Brasov

Started by ashbird, October 30, 2014, 05:34:21 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

JohannDB

Frumosssss, acest "mall" AFI.....   Exact ce lipsea urbei brașovene, într-o zonă "centrală" în dauna tuturor celor împinși la periferie (concurență și egalitate competițională).....
    Retoric, întrebând : oare un teren verde în locul monstrului, cum ar fi arătat ?? Și mai întreb, pentru un prieten.... Cum au luat autorizația pentru asta aici și nu mai "la margine" ?? Câmp mai era destul pe la limita orașului (nu a cetății) !!
    Compar acest "AFI Mall" cu "pumnul în ochi" arhitectural de la dreapta gării Brașov cu acel "My Place" (cum se numea până a ars...sperau brașovenii, din temelii, dar a renăscut), ce a făcut din zonă un chitch.... Brașovul nu mai este aerisit, nu mai are plăcere pentru ochi, intimitate și respirație liberă, unde să vezi munții din jur combinați cu arhitectura, în care toate se văd deopotrivă, se egalează, se apreciază și dau o liniște și detașare privitorului.... Deh, vechile școli de arhitectură, peisagistică, sunt retrograde........................................................................................

JohannDB

Celui ce mi-a dat un MINUS la postarea asta, îi mulțumesc... !! Realizez că un deziderat de confort peisagistic, de civilizație urbană, de spațiu aerisit și încântare a privirii într-un oraș "de munte", unde ambientul/peisajul/perspectiva/liniștea/confortul/bunăstarea "nărodului" ce ajunge aici să-i spună "ceva" despre cum putem fi "ca afară" cu peisajul nostru, de aici.... este DESUET !! Urăsc la fel de mult proiectanții/arhitecții de acum, care proiectează/aprobă/construiesc (bine, constructorul nu mai întreabă "ce și cum") în aceste vremuri, creind "mahalalele" de acum, cu cei ce se supuneau în anii 75-80 la valul "plombelor" între construcții deja existente, pentru "folosirea judicioasă a spațuilui".... Parcă azi este , mai abitir ca atunci; pentru folos material. Nu poți răsturna un bloc, că se reazemă pe cel de lângă el... Atât de mic este spatiul dintre ele... Unde ai intimitate sau falsa senzație "de spațiu" ??

GDPR

Zona a fost mutilata mai demult, odata cu aparitia "Centrului Civic", care a insemnat o combinatie de maidane cu blocuri care au stat multa vreme neterminate. Tin minte ca inainte de '89 erau  mai multe cartiere de case propuse spre demolare, printre care Cartierul Florilor. Bine ca n-au mai avut timp sa-si duca planurile la indeplinire.

Io

"Centrul ala Civic" arata exact ca dracu. Exact un mall lipsea!
In theory there is no difference between theory and practice. In practice there is.

JohannDB

Exact un mall lipsea!.......................................Și atunci ideea cu un "teren verde" în locul unei monstruzități, nu ar fi avut priză ?? Dar cui ?? Pentru bunul simț primar, pentru arhitectură aerisită cu bucuria peisajului în privire, pentru multeeee alte lucruri ale spiritului ce duc la liniște sufletească și desfătare psihică, ce ar reduce obrăznicia și cocalartismul "omului nou de azi", Doamne, câte mai lipsesc !!

GDPR

Din poze mi se pare ca mai mult cladirea aia masiva de birouri care e lipita de mall strica peisajul, nu mall-ul propriu zis.

JohannDB

"Vechea" HIDROMECANICA I, nu depășea cu nimic clădirile din jur, dar fiind "un morman de fiare" contraproductive cu 5000 și ceva de angajați, a trebuit uitată/vândută/demolată/făcută praf...., deh, condițiile istorice ale momentului.
  Rămâne de suportat marasmul unui trafic și așa tâmpit în zona Hidro, după inaugurarea mall-ului, cu toate parcările lui......!!

dr4qul4

Se pare ca AFI Brasov se va deschide pe 1 Mai.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

oc7avian

Deschiderea a fost amânată pentru toamnă.

Poză proaspătă, de astăzi. Însă am o mare nelămurire (următoarele două poze)

Îmi pare că stația RATB va rămâne pe amplasamentul actual, unul foarte înghesuit. Refugiul pare că va fi stația de taxi. În poza mea e liber pentru că tocmai trecuseră 3 autobuze. Pe lângă că e un punct de tranziție pentru călători, acum o să avem și mall-ul care va genera un trafic ridicat. Mi se pare extraordinar de prost gândită stația ca suprafață. În plus, nu tot traficul pietonal va ocoli prin spate, pe acele rampe pe care le-au proiectat de la ieșirea din pasajul Hidromecanica (trotuar care urcă apoi coboară imediat lângă stația de taxi; n-am avut o perspectivă bună și fugeam de norul din prima poză).

În proiectul inițial părea o total altă abordare...

(GPS)

(GPS)

(GPS)

pasadia

Ok, dar care e nelămurirea? Lipsa de respect față de pietoni și utilizatorii transportului public? De asta te puteai lamuri demult, vezi statia de la Dramatic, vezi statia Patria (puțin mai sus), vezi statia de la Olteț - parc Tractorul, vezi continua distrugere a transportului public, vezi trotuarele de 1m și benzile auto de 4m.

Asta e, #dezvoltareacontinua, dar muta-ți fundul în mașină căci altfel nu poți supraviețui.

oc7avian

Când am văzut PUZ-ul din 2016, nu mi-a plăcut ce am văzut din perspectiva asta. Dar nu-mi imaginam să iasă mai rău... Mna, când vin acasă din București există un miraj de câteva zile că e mult mai bine. Apoi lovește realitatea.

Totuși față de celelalte stații menționate de tine, care mi-au mâncat nervii când așteptam/le tranzitam (în "tinerețe"), măcar nu erau și de transfer. Cu orice autobuz venit se mai golea. La Hidromecanica poate fi fix invers.  Apare și mall-ul, vai de mine.