News:

.

Main Menu

La cheu

Started by Ionut, May 23, 2019, 12:16:13 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

kitsune

Natural stupidity is much more dangerous than artificial intelligence

Earthchild

Quote from: kitsune on October 09, 2024, 05:11:07 PMNeam de neamul meu nu s-a gândit vreodată că o să ajung să văd stâna baciului argentinian. Miorița de Sud America (cu toată că ăsta e de fapt cowboy, că are vaci).
Nu e cowboy, este gaucho. Carnea de vită argentiniană este cea mai renumită din lume pentru calitate, alături de cea de Kobe.

kitsune

Da, confirm, carnea de vită este bună tare aici. La grătar. Cu toate că personal prefer o picanha într-o churrascaria braziliană. Unde vin ospătarii in șir indian cu diverse cărnuri de nu le mai ții minte numele după 20 minute.

Free range cows

(GPS)

Powered by API/PUM imgur uploader

QuoteNu e cowboy, este gaucho

De acord și ai perfectă dreptate. Dar nici eu nu sunt lingvist, sunt marinar. Și vorba cântecului: "din orice om poți face marinar, dar reciproca se întâmplă rar."  :captain:

Liviu M

Quote from: Earthchild on October 11, 2024, 02:32:27 PMNu e cowboy, este gaucho.
Doi văcari...  :lol:

Quote from: Earthchild on October 11, 2024, 02:32:27 PMCarnea de vită argentiniană este cea mai renumită din lume pentru calitate,
Dacă ai noroc să primești calitate. Mă rog, pentru că așa fac toți (îngrășat pe ultima sută de... zile în țarcuri din care nici nu se vede pășunea), sunt șanse să rămână în top, dar aceeași calitate (sau mai bună) au și produsele din SUA sau Uruguay, că și ei tot Angus/Hereford cresc, tot pe pășune cea mai mare parte a timpului, tot ceva îngrășat in ajun...

Quote from: Earthchild on October 11, 2024, 02:32:27 PMalături de cea de Kobe.
Kobe, acest "vârf de aisberg" al vacilor Wagyu  :lol:

LE Vorbesc despre carnea pentru export, despre aia am citit niște articole răutăcioase pe net.

dan tm

kitsune

Oricum, vacile de pe aici nu duc lipsă de mâncare. Mai dau și altora

(GPS)

Liviu M

Păi tocmai asta e problema - vacile argentiniene sunt vestite pentru hrănit exclusiv prin pășunat. Hrănite cu cereale și mai știu eu ce (eventual în țarcuri) sunt ca orice vaci crescute oriunde altundeva.

kitsune

Una din astea două alimentează cu combustibil pe cealaltă. Și apoi merge la altă navă. Și apoi vine la noi. Încă vreo 6-7 ore de stat la ancoră până începe bunkerarea. Și 6 ore durează. Deci plecăm spre dimineață.
Ca de obicei, noaptea sau duminica. Sau ambele. I hate this job sometimes.

Earthchild

Quote from: kitsune on October 13, 2024, 09:56:40 PMUna din astea două alimentează cu combustibil pe cealaltă. Și apoi merge la altă navă. Și apoi vine la noi.
Stați la alimentat ca vițeii argentinieni la alăptat.  :)

Liviu M

N-are fiecare vițel vaca lui, sug toți la o singură vacă?  :o
Îmi aduce aminte de o vorbă a comandantului de companie.  :lol:

kitsune

Sunt vreo 3 barje/tancuri de combustibil care alimentează navele din zonă (Zona Comun). Și din ce am văzut, cam 5 nave ar fi capacitatea maximă, după care se duc la mal să alimenteze. Chestia este că ieri am stat până la 01:30 să îi așteptăm. La 1:30 au zis că vin, i-am sculat pe toți cei implicați în manevra asta, am pregătit tot. Și nu au mai venit. S-au dus mai departe și au aruncat ancora. Că este vânt. Noi știam prognoza, dar ei nu și nu, că vin și n-au mai venit. Așa că încearcă să mai adormi dacă poți.
In fine, acum e luni, 11:00, tot acolo sunt. Cred că pe la 13:00 se lasă vântul. Și deci 6 ore bunker, încă vreo oră-două să vină pilotul, 9 ore manevră cu pilotul, se face iar dimineață până o punem de drum. Marți, de data asta.
Charterul turbează, că pierde bani. Trimite emailuri pe bandă rulantă ăstora cu combustibilul. Dar pe ei îi doare la bască. Au monopol aici, au proceduri, astea sunt condițiile. Bate vântul, stăm la radă, mai luăm un ban.
Dacă nu ne țineau degeaba treji azi-noapte, nici pe noi nu ne deranja prea mult.
Asta e, dormim altădată. De mâine țaca-țaca, 3 săptămâni de marș până în Franța. Și apoi vedem.

kitsune

:lol:  :lol:  :lol: telenovela continuă cu episodul 3.
Gata bunkerul, de la 16 la 20, 650 tone de greu. Nici nu plecase barja, hop trei piloți. Repede pregătește mașina, testează înainte înapoi, toate alea pe repede înainte, la 20:30 suntem gata de plecare.
Sună telefonul "este trafic prea mult, plecăm la 1".  :gaah: Dezbracă-te că te  :oops: , îmbracă-te că nu te mai  :whistling:
Măcar apuc să mănânc masa de seară, stă de la 17 pe masă.

De mâine: "don't cry for me Argentina"

dumghen

Quote from: kitsune on July 24, 2024, 12:03:20 PMToate sunt "raw footage", n-am avut timp de comentarii sau editări. Mai am unul, ceva mai lung, dar trebuie niște blur. Sincer, trebuie să caut un editor care știe să facă asta.

ffmpeg, daca ai un linux/ubuntu, e usor sa faci procesare video. comenzi sunt pe net cat incape pe stackoverflow

kitsune

"Ubuntu? I'm going to learn Ubuntu?" Neo in "Matrix runs on Windows XP"

bogdymol

Legat de chestia cu pregatitul oamenilor pentru lucru, doar ca mai apoi sa nu vina vaporul celalalt si s-a amanat toata treaba:

Sunt curios cum sunteti platiti? Pe zi? Ora lucrata / ora in stand-by? Diferit daca esti in port si ai o gramada de lucru sau 3 saptamani pe mare si freci menta? Diurna zilnica fixa indiferent cat a fost de lucru si prin ce colt al lumii esti?

Nu intreb cat, ci cum. Sunt curios cum functioneaza sistemul.
Locuit, Vizitat, Condus în: A B BG BiH CH CY CZ D DK E F FIN FL GBZ GR H HR I IL IRL L LT M MK MNE NL P PL RO RSM RUS S SK SLO SRB TR UK V
+ Australia, Canada, Egipt, Hong Kong, Macau, Malaysia, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, Emiratele Arabe Unite & Statele Unite ale Americii
drumurile mele