[BH] Parcarile din Oradea

Started by Ionut, March 28, 2018, 08:38:18 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ionut

Primăria Oradea investeşte peste 17 mil. lei în construcţia unei parcări supraetajată cu 400 de locuri

Primăria Oradea vrea să investescă 17,2 mil. lei (3,7 mil. euro), fără TVA, pentru construcţia unei parcări supraetajată, pe cinci nivele, pe strada Braşovului, care va avea aproximativ 400 de locuri de parcare şi va deservi perimetrul din jurul magazinului Crişul, o zonă centrală aglomerată. Accesul pietonal la parcare se va face prin intermediul celor 2 circulaţii verticale orientate spre strada Braşovului, ambele dotate cu câte un ascensor cu capacitate de 8 persoane/630 kg. La nivelul etajului 2, circulaţia verticală a parcării va fi conectată de clădirea centrului comercial Crişul Shopping Center, printr-o pasarelă de legătură peste strada Braşovului. Costurile pentru construcţia acestei pasarele vor fi suportate de firma care administrează centrul comercial. Durata de realizare a investiţiei este de 12 luni de la demararea lucrărilor de construcţie.

ZF

Harry

Primarul Ilie Bolojan a anunțat în cadrul conferinței de presă de joi, 19 iulie, că Primăria Municipiului Oradea derulează proiectul de realizare a unei parcări subterane de tip Park & Ride în Piața Emanuil Gojdu, zona Cetății Oradea. Studiul de fezabilitate este în curs de realizare, fiind efectuate măsurătorile topografice, forajele pentru studiul geotehnic și corelarea cu deținătorii de utilități din zonă.

Viitoarea parcare va fi realizată în subteran, pe un singur nivel, perimetral pe trei laturi ale Catedralei Ortodoxe Române (în formă de U). Este destinată parcării autovehiculelor mici și motocicletelor, capacitatea estimată fiind de 265 locuri. Se vor realiza două căi de acces intrare-ieșire dinspre Șanțul Cetății, cu legătură din și spre Calea Clujului și strada Griviței.

,,Ne dorim să realizăm această parcare Park & Ride în zona Catedralei Ortodoxe, care este o zonă centrală aglomerată. Avem 25.000 de navetiști care vin zilnic în Oradea, din care 10.000 vin cu mașinile personale și trebuie să parcheze în oraș, iar acest flux de navetiști este dublat în perioada de sezon primăvară-toamnă de un aflux de turiști, care în cea mai mare parte vin cu mașinile personale din județele Cluj, Arad, Timiș etc. Urmărim ca prin realizarea acestei parcări numărul mașinilor care ajung în zona centrală a orașului să se reducă. Am gândit ca această parcare să se realizeze în apropiere de Calea Clujului și de zona Cetății Oradea, deoarece cel mai important flux de circulație este dinspre Cluj-Napoca, și se află totodată în vecinătatea celui mai apropiat traseu al liniei de tramvai, care pleacă de acolo în trei direcții din oraș. Va fi destinată celor care locuiesc în zona metropolitană și turiștilor, care vor putea să-și lase mașina și să folosească de aici transportul în comun. Ea va fi operată în colaborare cu operatorul OTL, tariful de parcare va fi mai mic decât în alte zone iar cei care vor parca aici vor putea călători gratuit pe mijloacele de transport în comun în ziua respectivă, pe baza tichetului de parcare. Parcarea va fi dotată și cu o stație pentru încărcarea acumulatorilor mașinilor electrice", a declarat primarul Ilie Bolojan.

Parcarea subterană va fi amenajată la suprafață cu dale urbane: pavaj, spații verzi, jardiniere, mobilier urban și bike sharing. Acest dalaj urban se va extinde deasupra carosabilului până la linia de tramvai din dreptul Casei de Cultură a Sindicatelor.

Conceptul de parcare Park & Ride este des întâlnit în marile orașe europene, asemenea parcări fiind amplasate în vecinătatea mijloacelor de transport în comun.

După finalizarea studiului de fezabilitate, la începutul lunii octombrie a acestui an Primăria Oradea va depune cererea de finanțare pe axa de mobilitate, iar dacă finanțarea va fi câștigată, lucrările ar putea să înceapă în primăvara anului viitor. Valoarea estimată a lucrărilor la faza actuală este de 16.500.000 lei cu TVA inclus, respectiv 3,6 milioane euro.

Harry

Până la expirarea termenului limită pentru depunerea ofertelor, marți, 7 august 2018, ora 15.00, șase firme s-au înscris pe SEAP pentru a participa la licitația organizată în vederea continuării lucrărilor la parcarea din strada Independenței. Doar una dintre ele a depus însă oferta în termenul stabilit, respectiv firma Construcții Bihor SA.

"Urmează evaluarea ofertantului, iar dacă oferta îndeplinește condițiile cerute și va fi acceptată, urmează semnarea contractului de achiziție publică privind realizarea investiției", informează Liviu Andrica, directorul Administrației Domeniului Public (ADP) Oradea.

Parcarea subterană din strada Independenței va fi o construcție cu trei nivele subterane, fiind prevăzută cu 460 locuri de parcare. Conform memoriului tehnic de execuție, suprafața totală a terenului este de 4.956 mp. Noua valoare a investiției este de 28,6 milioane lei fără TVA, termenul de finalizare a lucrării fiind de 1 an de la data semnării contractului.

marinul

Pentru cei care nu cunosc orasul, parcarea este foarte importanta, fiind chiar in centrul orasului langa complexul Vulturul Negru. Este unul dintre putinele esecuri ale primariei un proiect pornit gresit si inca nefinalizat.


Firma Construcții Bihor S.A. continuă lucrările la parcarea subterană din strada Independenței, unde a finalizat deja turnarea planșeului inferior al parcării, în axul 1-7 dinspre statuia lui Mihai Eminescu.
De săptămâna viitoare vor începe lucrările de pregătire pentru turnarea plașeului nivelului intermediar al parcării, tot în axul 1-7.
Până în prezent a fost turnat radierul, s-au montat sistemele de drenaj ale apei și a fost turnată pardoseala finală a parcării, care a fost elicopterizată cu cuarț. În continuare, s-a lucrat la structura perimetrală a parcării, turnându-se pereții construcției. Toate aceste lucrări s-au executat în axul 1-7 dinspre statuia lui Mihai Eminescu.  Totodată, a fost montat un strat de hidroizolație pe bază de bentonită între peretele mulat și peretele efectiv al parcării.
Toate lucrările menționate mai sus vor continua în săptămânile următoare și în axul 8-16, înspre Sinagoga Zion.
"Parcarea urmează să fie finalizată până la sfârșitul acestui an. Totodată, avem în pregătire procedura de licitație pentru piațeta care va fi amenajată deasupra parcării, spațiu care va deveni astfel unul de utilitate publică", a declarat Florin Birta, viceprimarul municipiului Oradea.
Parcarea de pe strada Independenței va fi o construcție pe trei niveluri subterane, fiind prevăzută cu 460 de locuri. Începute în anul 2015, lucrările la parcare au fost reluate în luna septembrie a anului trecut, după găsirea tuturor soluţiilor tehnice la problemele care au apărut între timp, construcţia fiind de mare complexitate tehnologică. Valoarea totală a contractului de lucrări este de 35.955.337 lei.





http://www.oradea.ro/stiri-oradea/a-fost-finalizata-turnarea-planseului-inferior-al-parcarii-din-strada-independen-539-ei

Ionut

S-a publicat anunțul de licitație privind serviciile de proiectare a unei parcări de tip Park and Ride în Piața Emanuil Gojdu

Săptămâna trecută a fost publicat în sistemul electronic de achiziții publice (SEAP) anunțul de participare privind serviciile de elaborare a documentației tehnico-economice faza PT, DE, CS DTAC pentru obiectivul de investiții ,,Construire parcare de tip Park and Ride - Piața Emanuil Gojdu, Oradea".
Procedura aplicată pentru atribuirea contractului este licitație deschisă, criteriul de atribuire fiind cel mai bun raport calitate-preț.
Valoarea totală estimată a serviciilor specializate ce urmează să facă obiectul procedurii de atribuire este de 600.000 lei fără TVA, iar durata de realizare este de o lună.
Cei interesați pot depune oferte în SICAP, până la data de 02.04.2019, ora 15:00.
Informații suplimentare pot fi obținute accesând site-ul www.e-licitatie.ro - anunț de participare nr. CN 1009418 din data de 26.02.2019.
Capacitatea propusă a parcajului este de 264 locuri de parcare pentru automobile, din care 6 locuri pentru autovehicule speciale care deservesc persoane cu handicap, 6 locuri pentru mașini electrice și 9 locuri pentru motociclete, având o capacitate  totală de 273 autovehicule.
Aria construită a parcajului amplasat la demisol este de 7.317,55 mp, din care 6.532,15 mp suprafața acoperită și 785,40 mp suprafața descoperită, la care se adaugă aria construită la parter: case de scări cu ascensor de persoane în suprafață de  84,45 mp. Aria desfăşurată a parcajului este de 7.402,00 mp.
Clădirea parcajului va avea două accese cu câte două benzi de intrare-ieșire, ambele dinspre șanțul Cetății Oradea. De asemenea, aceasta va cuprinde 5 accese pietonale parter-demisol, fiecare având și câte un ascensor de persoane, grupuri sanitare, spații tehnice.
Circulația se va realiza pe dublu sens pe întreg parcursul parcării, cu locuri de întoarcere și cu pante scurte în zonele de acces. Circulația pietonilor se realizează prin cele cinci case de scări.
Realizarea parcării va răspunde necesităților persoanelor care fac naveta cu autovehicule proprii din localitățile învecinate, în special din direcția Aleșd (E60/DN1) și Beiuș (E79/DN 76), care vor utiliza parcarea de tip Park and Ride și mijloacele de transport în comun cu stații de tramvai și autobuz în imediata apropiere a parcării.
Proiectul va contribui astfel la îmbunătățirea condițiilor de parcare a autoturismelor din zona Cetății Oradea. Prin realizarea parcajului în subteran și a coborârii în subteran a circulației din Piaţa Emanuil Gojdu se va finaliza axa pietonală majoră  Piața Unirii - str. V. Alecsandri - Parcul 1 Decembrie - Cetatea Oradea.

oradea.ro

Ionut

Oradea: investiţie de 5 milioane de euro pentru construcţia unei parcări supraterane cu 500 de locuri

Primăria Oradea va investi 5 mil. euro într-o parcare supraterană lângă spitalul clinic judeţean de urgenţe, cu o capacitate de aproximativ 500 de locuri. Investiţia va fi realizată în cadrul unui plan de regenerare urbană a zonei, urmând să fie finanţată din fonduri de la bugetul local, dintr-un credit sau printr-un parteneriat public-privat.  ,,Parcarea se va construi pe partea dreaptă a străzii Gheorghe Doja, înainte de spital, va fi realizată pe patru niveluri şi va asigura aproximativ 500 de locuri de parcare. Sperăm ca în circa trei luni să fie finalizat planul de urbanism zonal, iar apoi să fie realizat şi studiul de fezabilitate, după care în vara acestui an să supunem aprobării toate aceste documentaţii'', a declarat Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea.

Dacă totul decurge fără probleme, în toamnă vom avea semnat un contract de execuţie a lucrărilor, astfel încât din primăvara anului viitor să putem demara lucrările la parcarea supraterană'', a declarat Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea.

ZF

marinul

O nouă parcare supraetajată va fi realizată pe strada Iosif Vulcan

Viceprimarul Mircea Mălan a susținut azi, 24 mai, o conferința de presă cu privire la realizarea unor lucrări importante în zona centrală, printre care extinderea spațiilor pietonale și construirea de parcări supraterane în zona centrală.
Toate aceste proiecte fac parte dintr-un concept integrat de dezvoltare a orașului, care pornește de la ideea că orașul trebuie să fie la dispoziția oamenilor care îl locuiesc și să vină în întâmpinarea nevoilor lor.
În cadrul acestui concept, în urmă cu câțiva ani s-a reabilitat deja Piața Unirii, Pasajul Vulturul Negru, s-a pietonalizat strada Vasile Alecsandri, s-a finalizat piațeta din jurul Catedralei Sf. Nicolae și avem inclusiv programul de reabilitare a fațadelor clădirilor din zona centrală a orașului.
În acest moment, se contină lucrările începute la malul stâng al Crișului Repede, fiind în curs de execuție și lucrările de reamenajare a Pieței Ferdinand, asta după ce realizarea Podului Centenarului și modernizarea Podului Sf. Ladislau au fost deja finalizate.
Totodată, urmează să înceapă și lucrările de pietonalizare a străzii Aurel Lazăr, dar și lucrările de transformare a zonei pietonale delimitată de străzile Libertății - Nicolae Grigorescu - Iosif Vulcan, care vor cuprinde și construcția unei parcări supraetajate.
Viceprimarul Mircea Mălan a vorbit despre efectele pe care le au aceste lucrări și despre măsurile luate de administrația locală în acest sens: "Toate aceste lucrări pe care le realizăm generează însă și efecte în trafic, dar și zgomot și praf, afectând într-o oarecare măsură confortul celor care locuiesc în aceste zone. Prin urmare, e obligația noastră să limităm cât mai mult posibil consecințele negative ale acestor lucrări, astfel că în permanență purtăm discuții cu riveranii zonelor afectate. Una dintre consecințele realizării tuturor acestor proiecte este dezafectarea locurilor de parcare de la suprafață. Ideea este de a construi în zona centrală a orașului parcări supraterane, care să fie folosite atât de către riverani, cât și de către cetățenii care vin în zona centrală. În acest sens, continuă lucrările la parcarea subterană din strada Independenței, care sperăm să fie finalizate în toamna acestui an".
Viceprimarul Mircea Mălan a vorbit și despre intenția Primăriei Oradea de a realiza o parcare supraetajată în locul clădirii cu un  nivel din spatele primăriei, printr-o înțelegere cu Episcopia Romano-Catolică.
O altă investiție foarte importantă care va rezolva problema locurilor de parcare în zona centrală vizează realizarea unei noi parcări supraterane între strada Aurel Lazăr și strada Iosif Vulcan, parcare care va avea 145 de locuri.
"Pentru realizarea acestui proiect a fost nevoie să creem un acces din strada Iosif Vulcan.  Intrarea în această parcare, care este prevăzută cu patru niveluri intercalate,  se va putea face atât din strada Aurel Lazăr cât și din strada Iosif Vulcan, în schimb ieșirea din parcare se va face doar din strada Iosif Vulcan. Există deja avizul Direcției Județene pentru Cultură, urmând ca indicatorii tehnico-economici să fie supuși aprobării cel mai probabil în următoarea ședință de Consiliu Local. Investiția se va realiza din resursele proprii ale orașului. Valoarea toatală a acestui proiect, incluzând și partea de exproprieri, va fi de aproximativ 2,5 milioane euro. Până atunci îi rugăm pe orădeni să manifeste înțelegere pe perioada lucrărilor, pentru că în fapt toate aceste proiecte nu alt scop decât creșterea nivelului de viață, creșterea mobilității pentru orădeni ", a completat viceprimarul Mircea Mălan. Potrivit viceprimarului, lucrările de realizare a acestei parcări ar urma să înceapă în primăvara anului viitor și să dureze aproximativ un an.
În ceea ce privește parcările de pe străzile Brașovului și George Barițiu, acestea vor fi realizate prin Administația Domeniului Public și la fel ca celelalte parcări gândite de municipalitate, vor rezolva problema locurilor de parcare în zona centrală a orașului. În perioada următoare indicatorii tehnico-conomici ai proiectelor vor intra spre aprobare în ședința Consiliului Local.


















Powered by API/PUM imgur uploader



oradea.ro


Harry

A fost publicată licitația pentru atribuirea contractului de execuție a parcării multietajate ce urmează a fi construită în locul fostei baze sportive Voința.
Noua parcare multietajată va avea 336 locuri, dintre care 324 locuri auto, 6 locuri pentru persoanele cu dizabilități și alte 6 pentru motociclete. Suprafața construită a viitoarei parcări are o arie de 2.712 mp, în timp ce suprafața utilă totală ajunge la 7.733,75 mp.

Valoarea estimată a investiției este de 14,2 milioane lei, fără TVA, termenul de execuție fiind de 18 luni din momentul începerii lucrărilor.






Harry

În cursul zilei de luni, 17 iunie, a fost publicat pe SEAP anunțul privind licitația pentru atribuirea contractului de execuție a parcării publice etajate de pe str. Brașovului. Data limită pentru depunerea ofertelor este 29 iulie 2019, ora 15.00.



Parcarea va fi construită într-o zonă foarte aglomerată a municipiului Oradea, pe str. Brașovului, în proximitatea magazinului Crișul, a Spitalului Clinic de Urgență ,,Avram Iancu", a secțiilor de boli infecțioase ale Spitalului Clinic Municipal ,,Dr. Gavril Curteanu", a capătului zonei pietonale din centrul municipiului Oradea (str. Republicii), a magazinelor și zonelor de alimentație publică, Bulevardului Magheru și str. Louis Pasteur (zone de servicii), o importantă zonă rezidențială a municipiului Oradea.



,,Construcția parcării va avea cinci niveluri supraterane, ultimul fiind o terasă, cu un seminivel demisol. Intrarea și ieșirea din parcare se face din strada Brașovului, prin amenajarea a două benzi suplimentare la intrarea și ieșirea din parcare", menționează directorul Administrației Domeniului Public Oradea, Liviu Andrica.



Sunt prevăzute 395 locuri de parcare, dintre care 4 pentru persoanele cu dizabilități. Suprafața construită a viitoarei parcări are o arie de 2.142 mp, în timp ce suprafața utilă ajunge la 7.740 mp. Valoarea estimată a investiției este de 15,5 milioane lei , fără TVA.



Construcția parcării va fi finanțată de către Administrația Domeniului Public SA Oradea.


Harry

Parcarea publică etajată de pe str. Brașovului va fi realizată de SC Electrogrup SA din Cluj-Napoca, societate desemnată câștigătoare în urma licitației organizate de către Administrația Domeniului Public Oradea. Contractul a fost semnat în aceste zile, termenul de execuție fiind de 12 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Parcarea de pe str. Brașovului, situată între Spitalul Militar și magazinul Crișul, este prevăzută cu 395 locuri de parcare, dintre care 4 pentru persoanele cu dizabilități. Suprafața construită a viitoarei parcări are o arie de 2.142 mp, în timp ce suprafața utilă ajunge la 7.740 mp.

Sunt prevăzute cinci niveluri supraterane, ultimul fiind o terasă, cu un seminivel demisol. Intrarea și ieșirea din parcare se va face din strada Brașovului, prin amenajarea a două benzi suplimentare la intrarea și ieșirea din parcare.

,,Prin realizarea acestei parcări se va îmbunătăți situația locurilor de parcare din zona centrală, care sunt insuficiente comparativ cu nevoia existentă", precizează Liviu Andrica, directorul Administrației Domeniului Public Oradea.

Valoarea investiției este de 15,5 milioane lei, fără TVA. Finanțarea lucrărilor este asigurată de către Administrația Domeniului Public SA Oradea.


Harry

Viceprimarul Florin Birta a susținut azi, 9 octombrie 2019, o conferință de presă în teren cu privire la stadiul lucrărilor de amenajare a parcărilor de domiciliu din municipiu.

Prima oprire s-a făcut în zona străzilor Doinei - Alexandru Odobescu - B-dul Dacia, unde s-au demolat cca 150 de garaje pentru a asigura cetățenilor condiții de parcare normale. ,,După ce vor fi finalizate cele 300 de locuri de parcare din această zonă, acestea vor fi predate asociației de proprietari. După numerotarea și marcarea acestora, asociația de proprietari va fi cea care va hotărî dacă va folosi aceste locuri ca parcări de domiciliu sau dacă le va folosi la liber. E bine de știut că această zonă era înainte una total nemodernizată, cu multe garaje, cu zone unde se adăposteau oamenii străzii, cu drumuri de acces nemodernizate între garaje, cu situații conflictuale între locatari care nu dispuneau de suficiente locuri de parcare. Așa cum știți, acolo unde sunt garaje, jumătate dintre ele sunt folosite mai mult ca locuri de depozitare decât ca garaje pentru mașini. Prin demolarea acestor garaje și prin faptul că se vor crea 200 de locuri de parcare în plus față de câte erau inițial, considerăm că în mare parte problema locurilor de parcare în acestă zonă este rezolvată", a precizat viceprimarul Florin Birta.

Lucrările sunt executate de SC Drumuri Orășenești SA, în baza contractului cadru de întreținere și reparații drumuri și vor fi gata până la finalul anului.

A doua oprire s-a făcut pe str. Roșiorilor colț cu str. Călărașilor, unde au fost demolate 12 garaje și s-au amenajat 56 de locuri de parcare, toate finalizate. Astfel, întreaga curte dintre blocurile de aici a fost reabilitată, iar suprafața transformată în locuri de parcare pentru cetățeni. Totodată, s-au creat două accese din curte către str. Roșiorilor.

Lucrările au fost executate de Drumuri Bihor, în baza contractului cadru de întreținere și reparații drumuri.

Ultima oprire s-a făcut pe str. Sextil Pușcariu, lângă Școala Gimnazială Dimitrie Cantemir, unde în perioada august - septembrie s-au demolat 36 de garaje, apoi a fost repoziționat gardul școlii. În prezent este în curs de amenajare întreaga zonă cu 130 de locuri de parcare pentru cetățenii de aici, fără să fie afectat niciun arbore din perimetrul lucrărilor.

,,Până în acest moment, în oraș avem amenajate 17.000 de locuri de parcare de domiciliu. Planul municipalității este de a amenaja cca 2000 de locuri de parcare de domiciliu în fiecare an. Anul acesta au fost demolate 250 de garaje de pe toată raza municipiului Oradea și până la sfârșitul anului vor fi finalizate aprox. 2000 de locuri de parcare, repartizate în 40 de zone diferite din oraș", a încheiat viceprimarul Florin Birta.

Harry

În cadrul conferinței de presă de azi, 28 octombrie, primarul Ilie Bolojan a prezentat stadiul lucrărilor la corpul nou al Spitalului Județean, precum și lucrările la viitoarea parcare din apropierea spitalului.

Lucrările de extindere a corpului B, în fază avansată

În prezent se lucrează la extinderea corpului B, care va cuprinde un spațiu suplimentar de primire urgențe. De asemenea, la etajul I va fi un laborator robotizat, a cărui dotare se realizează din fonduri europene în baza unui proiect câștigat cu partenerii din Ungaria, sterilizarea centralizată - lucrare realizată din fonduri locale și farmacia. La etajul II vor fi facilitățile de tip administrativ pentru medici, studenți și rezidenți: vestiare, amfiteatru de 175 de locuri, birou de unități primire urgențe etc.

"Lucrările au fost începute în martie 2019, după estimările cu constructorul cel mai târziu în aprilie anul viitor lucrarea va fi dată în folosință. Jumătate din această lucrare este finanțată de către Ministerul Sănătății printr-un credit contractat de către Guvern de  la Banca Mondială și cealaltă jumătate de către Primăria Oradea, la care se vor adăuga dotările care sunt finanțate atât din fonduri europene cât și/sau din bugetul spitalului", a declarat Ilie Bolojan.

În momentul de față structura de rezistență este finalizată, s-a ajuns la turnarea planșeului superior și până la finalul lunii noiembrie vor fi montate geamurile, termoizolațiile, iar pe perioada iernii se va lucra doar în interior. De asemenea, au fost realizate și lucrările de rețele și canalizare necesare, precum și racordări suplimentare.

"Astăzi condițiile la UPU nu sunt bune, sunt condiții de șantier, îmi cer scuze tuturor celor care ajung acolo, dar în condițiile în care toate vor decurge conform programărilor, până în luna ianuarie Unitatea de Primire Urgențe va funcționa în aceste condiții. Atunci UPU se va muta la etajul I, în locul unde urmează să fie făcută sterilizarea și laboratorul, iar până la finalizarea lucrărilor activitatea se va desfășura provizoriu aici. Accesul ambulatoriului va fi prin partea din spate, iar aparținătorii vor urca cu lift.

Îmi cer scuze din nou pentru disconfortul creat de aceste lucrări dar sper că în primăvara anului viitor, la finalul acestei lucrări, veți constata că avem una din cele mai moderne unități de primiri urgențe din România", a spus primarul.

Parcare supraetajată lângă spital

În ceea ce privește proiectul parcării supraetajate de lângă Spitalul Județean, acesta este într-o fază avansată, fiind două documentații în lucru: un plan de urbanism zonal care este în dezbatere publică, care probabil în ședința Consiliului Local din luna noiembrie urmează să fie votat, iar studiul de fezabilitate este gata, a precizat Ilie Bolojan.

Parcarea se va realiza pe strada Gh. Doja, înainte de spital și va avea 5 nivele: un subsol, un parter, un etaj I și II precum și o terasă. Parcarea va avea accesul din față doar la subsol, iar pe panta dinspre deal vor fi alte intrări. Amplasamentul va fi de aproximativ 516 locuri de parcare, iar la parter în partea din față vor fi magazine. Valoarea acestei parcări este de 7,7 milioane euro, care include mai multe categorii de costuri - exproprieri, relocări de utilități și consolidări, a anunțat primarul.

"Între parcare și corpul nou și ambulatoriu va exista o traversare supraterană, care va avea o lungime de 13 metri și care va face posibilă intrarea din parcare direct în spital. În felul acesta vom scăpa de necazurile care sunt generate de lipsa locurilor de parcare din zona spitalului", a declarat Ilie Bolojan legat de această investiție.

Indicatorii tehnico-economici ai acestei parcări vor fi aprobați la finalul lunii noiembrie, iar la începutul anului viitor se va trece la procedura  de licitație.




cristi767

https://www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-48/consiliul-local-pregateste-externalizarea-parcarilor-din-oradea-152479.html

QuoteConsiliul Local pregăteşte externalizarea parcărilor din Oradea către o firmă de profil. Consilierii locali şi-au dat, joi, acordul de principiu pentru iniţierea unei proceduri de selecţie care să aibă ca rezultat desemnarea unui partener privat dispus să dezvolte şi să administreze împreună cu municipalitatea parcările din oraş, cu excepția celor de domiciliu.

E nevoie de parcări

Potrivit viceprimarului Florin Birta, Oradea are nevoie urgentă de noi parcări supraetajate pentru a face faţă creşterii numărului de autovehicule.

De altfel, după cum se ştie, municipalitatea are în proiect, în diverse stadii, amenajarea unor parcări supraetajate în zona străzilor Braşovului, Iosif Vulcan, Mihai Pavel, Gheorghe Doja şi Jean Calvin, precum şi de prima parcare "de cartier" pe mai multe niveluri, proiectată pentru locuitorii din zona Colegiului Naţional Onisifor Ghibu.

"Primăria Municipiului Oradea nu are capacitatea să scoată 20 milioane euro ca să construiască aceste parcări", a explicat Birta.

marinul

Au început lucrările la parcarea de pe strada Brașovului





Powered by API/PUM imgur uploader

La începutul acestei săptămâni, s-a dat ordinul de începere a lucrărilor la  parcarea publică etajată de pe strada Brașovului. Societatea care a câștigat licitația, SC Electrogrup SA Cluj-Napoca, a demarat organizarea de șantier, termenul de execuție fiind de 12 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.
Parcarea de pe strada Brașovului, situată între Spitalul Militar și magazinul Crișul, este prevăzută cu 395 de locuri de parcare, dintre care 4 pentru persoanele cu dizabilități. Suprafața construită a viitoarei parcări este de 2.142 mp, în timp ce suprafața utilă ajunge la 7.740 mp.
,,Parcarea va avea cinci niveluri supraterane, primul fiind demisolul, iar ultimul, o terasă. Intrarea și ieșirea se vor face din strada Brașovului, prin amenajarea a două benzi suplimentare. Prin realizarea acestei parcări se va îmbunătăți situația locurilor de parcare din zona centrală, insuficiente comparativ cu nevoia existentă", precizează Liviu Andrica, directorul Administrației Domeniului Public Oradea.
Valoarea investiției este de 15,5 milioane lei, fără TVA. Finanțarea lucrărilor este asigurată de către Administrația Domeniului Public SA Oradea.

Oradea.ro


marinul

Deasupra parcării subterane de pe strada Independenței se va amenaja o piațetă publică

În cadrul ședinței de Consiliu Local de marți, 19 noiembrie, consilierii locali au aprobat modificarea și completarea art. 1 a HCL nr. 525/2018 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru realizarea obiectivului de investiție: Parking subteran str. Independenței Oradea, urmând ca deasupra parcării să fie amenajată o piațetă pietonală.
Reamintim că parcarea de pe strada Independenței va fi o construcție pe trei niveluri subterane, fiind prevăzută cu 460 de locuri. Începute în anul 2015, lucrările la parcare au fost reluate în luna septembrie a anului trecut, după găsirea tuturor soluţiilor tehnice la problemele care au apărut între timp, construcţia fiind de mare complexitate tehnologică.
Proiectul public al parcării subterane a fost realizat pe baza unui parteneriat încheiat între municipiul Oradea și S.C. RCS&RDS S.A., aprobat prin hotărârea Consiliului Local Oradea nr. 89/29.02.2012, fiind autorizată etapa I - parcarea subterană. Deoarece prin parteneriat nu a fost cuprins proiectul părții supraterane a parcării, fazele PT+DE, municipiul Oradea a contractat proiectarea acestuia, pentru a oferi orădenilor un spațiu public care să favorizeze contactele sociale sau organizarea de evenimente cu caracter social-cultural sau comercial.
,,Parcarea subterană va fi funcțională din această iarnă, în paralel urmând să se execute și lucrările la piața de deasupra parcării, fără ca accesul în parcare să fie afectat. În afară de pavarea pieței, vor fi amenajate și zona de trepte dinspre Sinagogă, care va face legătura cu malul Crișului. Vom corela aceste lucrări cu cele pe care Apele Române le derulează pe malul Crișului, în așa fel încât până în vara anului viitor întreaga zonă situată între podul Sf. Ladislau și Sinagogă să fie complet amenajată", a spus primarul Ilie Bolojan.
Spații de relaxare, socializare și pentru evenimente
Piațeta pietonală ce va fi amenajată deasupra parcării de pe strada Independenței va fi un spațiu de utilitate publică amenajat sub forma unui loc de relaxare, care va cuprinde o promenadă cu ieșire la Malul Crișului și un centru de informare turistică.
La realizarea proiectului s-a avut în vedere păstrarea unei vizibilități cât mai accentuate a Sinagogii dinspre Piața Unirii și a clădirii palatului Vulturul Negru dinspre podul Sfântul Ladislau și malul opus al râului Crișul Repede, precum și a statuii lui Mihai Eminescu.
Corpurile de construcții aferente parcării subterane (accese, spații tehnice și punctul de informare turistică propus prin proiect) se vor realiza cu pereți vitrați pentru a nu obtura obiectivele învecinate și se vor încadra armonios în compoziția propusă. În același sens, în cadrul amenajărilor peisagere, se propune vegetație joasă și medie.
In cadrul amenajării, în zona dinspre Sinagoga neologă s-a propus amenajarea unei zone dalate, liberă de vegetație, optimă pentru organizarea unor evenimente social-culturale sau comerciale în aer liber.
În ceea ce privește zona de trepte către malul Crișului Repede, prevăzută prin proiectul de amenajare al Administrației Bazinale de Apă Crișuri, se va continua și amplifica în proiectul amenajării pentru obținerea unor gradene care să servească atât ca spații de odihnă, socializare cât și ca spații pentru spectatori pentru evenimente.
Pe lângă acestea au fost prevăzute prin proiect instalații de iluminat arhitectural aferente amenajării, dar fără a intra în conflict cu iluminatul arhitectural al obiectivelor arhitecturale din jur.
De asemenea, în cadrul proiectului se propune amenajarea următoarelor obiective principale: punct de informare turistică; acoperișul terasă verde și gradene, al clădirii principale; zona memorială "Mihai Eminescu", cu o suprafață de aproximativ 980 mp, rezultată prin propunerea de relocare a statuii "Mihai Eminescu" și amenajarea cu spații verzi, jardiniere și mobilier urban a zonei invecinate, separată de mobilier urban și vegetație, gradene amenajate către malul râului Crișul Repede, cu vedere către ecranul de apă, propus pentru proiecții, evenimente în aer liber, rampă de coborâre către malul Crișului Repede, propusă în vecinătatea Podului Sf. Ladislau, respectiv amenajarea piațetei între podul Sf. Ladislau și Sinagoga Sion cu spații verzi, mobilier urban și finisaje corespunzătoare.
Conform proiectului de Hotărâre, valoarea proiectului este de 9.947.361  RON + TVA, iar durata de realizare a investiției este de 1 an.










Powered by API/PUM imgur uploader

oradea.ro