[CJ] Discutii, lucrari si proiecte diverse in Cluj-Napoca

Started by Ionut, November 27, 2012, 05:04:30 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

dragos76

Problema e și cum se remediază aceste probleme. În drept cu restaurantul Shnaghai, pe prima bandă s-a "vălurit" asfaltul în toamnă. Am semnalat problema primăriei de prin septembrie, nici o reacție, apoi iarăsi în noiembrie. Au decopertat acolo, au lăsat așa vreo săptămână, apoi au așternut un strat EXECRABIL de asfalt rugos.

Sincer, îmi vine să cred că toată treaba asta cu lucrările în garanție sunt doar chestii de scos ochii contribuabililor...

horatiu.cosma

S-a zis si cu "nu spargem Calea Turzii X ani". Aseara se spargea de zor, era o groapa cu diametrul de 2 metri in care niste muncitori aveau de lucru cu ceva cabluri...

dragos76

Asta ca să nu mai vorbim de calitatea inițială a lucrărilor acolo. Pe urcarea lângă restaurantul Shanghai, asfaltul era foart văluri de astă toamnă. Deși am semnalat asta din septembrie, abia cu vreo două săptămâni înainte primelor ninsori au frezat pe acolo și au pus un strat nou EXECRABIL. Habar nu am dacă intenția era doar pentru ceva temporar până acuma în primăvară, cert e că e o bătaie de joc.

Horațiu 87

kumar

Se va reinfiinta sensul giratoriu de pe oasului de langa auchan iris. Nu stiu de ce a fost desfiintat, era mare nevoie de asa ceva acolo.
Sensul giratoriu de langa iulius mall e aproape gata. Si acolo a durat foarte mult timp pana s-au hotarat sa il faca. Mall a fost deschis inca din 2007.

http://ziuadecj.realitatea.net/eveniment/se-reinfiinteaza-sensul-giratoriu-de-la-auchan--148021.html

alexV

Quote from: florin74
Au inceput lucrarile la strada Fagetului. E inchisa intre sensul giratoriul de pe Turzii pana la intersectia cu Eugen Ionescu (hotel Stil).

au terminat strada Faget. Articol local cu 8 poze mai jos.
Strada are 3km, de la intrarea in Cluj dinspre Alba si pana la primul sat.

Antreprenor a fost S.C. Antrepriza Reparații Lucrari ARL Cluj, valoare de 10 mil lei, durata de executie 9 luni.
stirea

Din experienta proprie de ciclist, strada e intens folosita de biciclisti.

alexV

In alta ordine de idei, pe anul asta Clujul mai are doar vreo doua proiecte de infrastructura: finalizarea zonei pietonale din piata Unirii - adica transformarea unei stradute de 300m in zona pietonala - si re-construirea podului Traian.

Subtire fata de anii trecuti, cand s-au refacut intr-adevar cateva bulevarde centrale.

Investitiile se pare ca merg acum spre achizitionarea de vehicule electrice pentru transportul in comun. E fain ca au aceeasi culoare mov ca si noile tramvaie si unele noi autobuze.

In rest banii merg pe gratuitati, locuinte sociale, si aquapark. Un mare contraargument la aquapark e ca Cluju ii in muntii Apuseni la 600m altitudine si are max 8 saptamani de vreme de strand pe an. Cu tot cu incalzirea globala. Deh, e de ajuns un weekend de canicula sa se planga lumea la stiri ca "n-ai un strand in oras dom'le" desi sunt vreu 5.

Revenind la infrastructura, comuna Floresti a dat startul lucrarilor unui nou drum de legatura cu Cluju, proiect ft important de altfel. Iar eu sper sa se faca progrese birocratice cu centura de sud.

kumar

GDPR

cristi5

Am trecut pe acolo ieri, pasajele mi se par ilogice... Se trece pe sub piata Garii pe un pasaj in lungul strazii Horea, care e legat de un alt pasaj, care trece pe sub _jumatate_ din piata Garii, care la randul lui e legat de pasajul pe sub linii, dar nu direct, trebuie sa dai un colt... Ideal ar fi fost ca toate aceste pasaje sa fie unul singur, fara cotituri, din partea sudica a pietei Garii pana la str Fabricii de Chibrituri, cu acces in sudul, mijlocul (tramvai) si nordul pietei Garii... Pare o carpeala cu pasaje...

kumar

"Au început lucrările de modernizare în Piața Unirii. Latura de vest va fi pietonalizată. Acum se derulează lucrări pe latura sudică.
Latura sudică a pieței, în lungime de130 ml, se continuă din B-dul Eroilor cu amenajarea pavajului, iluminatului și a mobilierului urban. Până la pietonalizarea din etapa 3, se păstrează cele 4 benzi de circulație.
Trotuarul va fi amenajat cu borduri și plăci din piatră naturală, stâlpi de iluminat public pentru continuizarea spațiului venit dinspre Eroilor.
Fondul vegetal – rămân arborii existenți.
Iluminatul ambiental, festiv decorativ, arhitectural și public va fi modernizat cu surse LED cu componente de comunicație wireless și componente electronice ce permit programarea acestora pentru funcționarea la nivele diferite de putere pe paliere orare.
Durata de execuție (latura sudica) este de 1 luna.
Executant : SC ARL SA
Proiectant : SC PLANWERK SRL
Consultanta : SC AQUASERV SRL
Valoarea totala a investiţiei în Piata Unirii, etapa 2, preţuri ofertă fără TVA :7.943.756,83 lei"

https://www.facebook.com/EmilBoc.Intotdeaunapentruclujeni/

csebi24

^ apropo de cele scrise mai sus de colegul, eu am gasit o harta putin mai detaliata pentru curiosi.

Link-ul imaginii

AndyM09

Acela este un plan mai vechi. Scrie si pe document, este din 2015.
In ultimile imagini prezentate, se "pietonizeaza" atat latura de Vest cat si latura de Est. De asemenea, parcarea amenajata din spre gara se reduce.

csebi24

Ciudate pentru ca a fost postat in 12 Iulie pe pagina lui Emil Boc. De ce l-ar posta acuma, daca nu este de actualitate?