[CJ] Discutii, lucrari si proiecte diverse in Cluj-Napoca

Started by Ionut, November 27, 2012, 05:04:30 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

alexV

Blv. Ferdinand.
Au adus copacii. Si am gresit in urma cu cateva pagini, intr-adevar sunt pt copaci acele puturi dese din trotuar, nu pt utilitati.
Furtunul ce se vede o fi pt irigatie ?!

Bogdan_Cluj

Are cineva plansele de la Buna Ziua?

1. Se face sau nu se face sens giratoriu la Lildl (Trifoiului-Fagului-Macesului)?
2. Se mai face alt sens giratoriu intermediar intre turzii si Lidl?
3. E nevoie de alt sens giratoriu intermediar (distanta Turzii-Lidl e de 1.15 km)?
4. Sunt doua benzi spre Turzii, sau dinspre Turzii?
5. Este in plan continuarea ulterioara a largirii si pe strada Fagului (inspre Alverna-Borhanci)?
6. Se vor schimba stalpii de beton?
7. Calitativ cum sunt lucrarile pe str. BZ, sunt ok, sunt in parametri normali?

Multumesc.

StefanCelMare

^ Faini copacii, schimbă atmosfera pe Ferdinand.
Risc să spun că strada asta va arăta excelent. Dintr-o uliță peticită, devine o stradă superbă.
Se mai refac și câteva fațade, cred că efectul va fi wow, împreună cu străduțele laterale refăcute.
Mai lipsesc de renovat 21 decembrie, dar și zona Universității și a pieței Blaga.
Cred că la final, centrul Clujului va arăta foarte elegant.
Mai ales renovarea pieței de la Universitate va schimba zona aceea aproape total (mai ales dacă rămâne semi-pietonală ca în plan, pentru că prevăd că fluxul auto va rămâne prioritar, deci va ieși o struțo-cămilă - ținând cont și de amânările fără număr de la parcarea de pe Avram Iancu).

PS - referitor la furtun, iată ce spune Boc - https://www.facebook.com/pg/EmilBoc.Intotdeaunapentruclujeni/photos/?tab=album&album_id=2619197931502349
În această după-amiază a început plantarea celor 52 de arbori prevăzuți pentru str. Regele Ferdinand, cu mențiunea că până acum nu a existat niciun copac pe această stradă. Sistemul de irigații este unul automat cu senzor de ploaie / umiditate. De asemenea, a început montarea dalelor de piatră naturală (granit) pe trotuarul vestic. Toate cele 3 benzi destinate traficului (auto și transport în comun) sunt deja finalizate la strat de asfalt, la finalul lucrărilor urmând a fi completat cu stratul de uzură. Sistemul de scurgere a apelor pluviale este unul special încorporat în bordurile montate. Regele Ferdinand este prima stradă cu un astfel de sistem de scurgere a apelor pluviale. Sistemul de iluminat public este prevăzut cu tehnologie LED și cu sistem de telegestiune - poate fi controlat de pe o aplicație de telefon mobil. De asemenea, este prevăzut și un sistem inteligent de management al traficului. Lucrările sunt în grafic și continuă. —- Până acum s-au realizat următoarele lucrări: Partea carosabilă: - s-a executat săpătura generală; - s-a realizat rețeaua de canalizare pluvială (conducte, guri de scurgere și separatori de hidrocarburi); - s-a așternut un strat de balast, unul de piatră sparta și două straturi de asfalt. Trotuarul vestic (vis a vis de magazinul Central): - au fost executate săpături, s-a montat tubulatura pentru instalațiile de irigat, iluminat, semaforizare, fibră optică; - au fost montate căminele aferente acestor rețele, - au fost așternute straturile de balast, piatră spartă și balast stabilizat; - au fost montate bordurile; - a început montarea dalelor de piatră naturală (granit) pe trotuar. În etapa de săpătură generală (carosabil + trotuare) s-a făcut cercetarea arheologică a zidurilor medievale a Turnului nordic și a fost descoperită porțiune de drum roman. Ce urmează: - în etapa următoare se va finaliza montarea pietrei pe trotuarul vestic; - încep lucrările pe trotuarul estic (pe partea cu magazinul Central) - concomitent cu lucrările la al doilea trotuar vor începe lucrările de modernizare a străzilor Émile Zola și Sextil Pușcariu.

Manodragon

@Bogdan_Cluj

N-am planșe dar eu știu că sunt 2 benzi de urcare spre Turzii.

RobertH

Mai au bani sa faca 21 decembrie ? Parca era vorba pe cand au ales sa de-a drumul la lucrarile de pe Ferdinand ca mai au bani doar de piata Blaga in primavara 2020.

dragos76

@Bogdan_Cluj

Cel mai bine era cred ca în loc de 2+1 benzi, să se facă 1+1, cu a treia bandă folosită ca stocare pentru viraj la stânga, și semaforizare a acelor intersecții (plus treceri de pietoni acolo). Ce economisești pe tărâțe (că nu mai lași în soluția actuală viraj la stânga) cheltui pe făinâ (dacă faci giratoriu, reduci mult fluenta circulației).

florin74

@Bogdan_Cluj

1. Da
2. Nu
3. Nu cred
4. Inca nu s-a hotarat, propunerea era 2 benzi pe urcare, dar se discuta si varianta sa fie 2 pe coborare
5. Da, dar e extrem de complicat cu exproprierile
6. Nu stiu
7 Par OK. Chiar foarte bine, cel putin la nivel de fundatie.

In plus, proiectul prevede realizarea si unui giratoriu pe Turzii, in dreptul intersectiei cu Mihai Romanu.

Pt 21 Decembrie, se pare ca nu mai sunt bani. Au bulibasit-o cei de la AMPOR cu realocarile de bani, au creat iluzii primariilor performante si dupa aceea le-au zis ca nu mai sunt bani.

vasile.silion

Pe Obsevartorului am stat azi dimineață 30 de minute în autobuz, de la un capăt la altul (2 stații). Și ieri s-a stat mult. S-a mutat blocajul de pe Calea Turzii coborâre înainte de piața Cipariu, mai sus, la sensul giratoriu Turzii cu Observatorului.
Spuneam că aș vedea un pasaj denivelat (subteran, am zis eu) la această intersecție, în locul giratoriului, care nu mai face față la ore de vârf.
De fapt, în Cluj avem nevoie de mai multe intersecții denivelate decât acum , în locul giratoriilor. Și în Cipariu, în Mărăști, poate Primăverii, etc.
,,România are un sens întrucât o începem. Trebuie s-o creăm lăuntric, pentru a putea renaște în ea. Plăsmuirea acestei țări să ne fie singura obsesie." Emil Cioran

florin74

Blocajul e creat de faptul ca Buna Ziua e inchisa, sensul Turzii Fagului. De ieri pana miercurea viitoare.

vasile.silion

N-am știu. Mersi de informație. Voi lua măsuri o săptămână.
,,România are un sens întrucât o începem. Trebuie s-o creăm lăuntric, pentru a putea renaște în ea. Plăsmuirea acestei țări să ne fie singura obsesie." Emil Cioran

Bogdan_Cluj

Azi am mers cu noua linie 45 prin Buna Ziua. Nu am apucat sa fac poze chiar de la inceput, langa Turzii, unde e groapa mare se lucreaza pe partea dreapta (directia spre Fagului).
Am apucat sa fac doar 3 poze:

In ultima poza se vede cum se revine la doua benzi. Cei care asteapta sa vina spre Turzii sunt localnici din Buna Ziua. Traficul era blocat (politist) langa Lidl (Trifoiului) si era deviat pe str. Trifoiului, nu avea voie sa intre pe BZ spre Turzii.

PS: multumesc pentru raspunsuri. M-am uitat atent la stalpi. Majoritatea sunt de lemn, clar se vor schimba. Unii au gropi mari sapate langa ei si sunt o gramada de cabluri. Presupun ca groapa e pentru fundatia stalpului nou.