[CJ] Discutii, lucrari si proiecte diverse in Cluj-Napoca

Started by Ionut, November 27, 2012, 05:04:30 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

Bogdan_Cluj

Oare cum se vor curata de praf, nisip, frunze si alte mizerii? Se poate cu jet de apa, din aproape in aproape, tot dai spre canalizare?

loris

Mi-e greu sa cred ca firma care a produs si vandut acele borduri nu are un sistem sau ceva solutie pentru intretinere.

StefanCelMare

Ar putea merge, cu jet cu presiune băgat prin acele fante.
Vom vedea, pentru asta e nevoie și de oameni care să le curețe lunar cel puțin.

TibiV

Sunt niste borduri-rigole-canalizare semi-inchise....
Exista mai multe modele, ceva similar s-a instalat la pasajul Piata Sudului din Bucuresti.... Este adevarat, la noi au fost mai mult late decat inalte...
Din urma cu vreo 2 ani, dar pun doar 3 poze. Daca vreti sa vedeti mai multe, le gasiti usor...  ;)
Quote from: TibiV on June 10, 2017, 10:45:43 PM
PIESA DE REZISTENTA a reportajului de astazi...
(De altfel si motivul pentru care m-am dus astazi la Piata Sudului)... ;)

Imi cer scuze, dar astia "vechi" in pasajul asta le asteptam de prea multe vreme, asa ca le voi descrie pe larg...

Remarcati ca au un fel de "guri de vizitare/curatare" la partea superioara...

Borduri-rigole instalate, in ziua inaugurarii
Quote from: TibiV on July 23, 2017, 10:08:04 PM

De doi ani, de la inaugurarea pasajului, acesta nu a fost niciodata inundat, nici macar nu a baltit apa in pasaj...
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

loris

Nu e tocmai corect sa comparam cu pasajul, pe Ferdinand se vor planta copaci, toamna vor cadea frunzele.
Repet, sunt convins ca producatorul are o solutie si pentru intretinere. Sigur e ceva sonda care intra prin canalul de vizitare si poate curata la nevoie.

alexV

dragos76

https://ziuadecj.realitatea.net/administratie/dispar-locurile-de-parcare-de-pe-republicii-boc-stiti-cate-locuri-sunt-libere-la-8-dimineata-in-parking-ul-primaiei--190916.html

Ar fi o măsură bună. Cred că e suficient ca să se limiteze la zona dintre Avram Iancu și Creangă, și ar fi afectate doar vreo 15-20 de locuri de parcare. Acolo e întradevăr un ambuteiaj groaznic în fiecare zi, care se propagă și afectează și traficul din Pța Lucian Blaga, chiar până câtre Clinicilor și Moților.

Ce e totuși de analizat e cum reorganizezi intersecția pe urcare de la Republici cu Avram Iancu: acolo sunt trei benzi, din care una pe urcare și două pe viraj la stânga. Totuși, și traficul spre Avram Iancu e destul de mare, ar fi normal ca după reorganizare să se facă banda de mijloc comună pentru ambele direcții.

StefanCelMare

Acolo urcarea trebuia să fie sens unic două benzi, iar coborârea să se facă pe Bisericii Ortodoxe.
Așa cum propune Boc, e cam nicicum, pentru că nu poți avea 2 linii pe urcare (ca să nu se blocheze) decât dacă renunți la linia dedicată care face stânga la coborâre (ceea ce ar cauza blocaje pe coborâre).

dragos76

Ai dreptate, știu unde am greșit: situația actuală (2 benzi + 1 de parcare) nu e la fel cu 3 benzi de circulație (2 urcare + 1 coborâre). Zona de parcare are o lățime mult mai mică decât banda de circulație.

3 benzi de circulație s-ar putea face acolo doar cu reducerea trotuarului (ceea ce după mine e un NO NO!). Chiar și la lățimea actuală e cam la limită acel trotuar, pentru ce trafic pietonal intens e în zonă. Deci singura soluție practică e cea propusă de tine.

mvmocanu

Un prieten a facut azi o poza (mai artistica) cu lucrarile din Buna Ziua