[CJ] Discutii, lucrari si proiecte diverse in Cluj-Napoca

Started by Ionut, November 27, 2012, 05:04:30 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

StefanCelMare

Aha, deci aia meștereau ieri seară la linia de curent pentru troleu.
Credeam că vor să o dea jos, așa părea.

alexV

De ieri, doua sau trei straturi de asfalt, fără uzura:

Nu știu ce sa zic de canale. Pare unul singur pe carosabil, dar poate mai decupeaza in asfalt, unde e marcat cu vopsea.

Poze azi, inca meșteresc la linia veche de curent, cred ca o dau jos

Tapatalk cere bani mai nou sa uploadezi pozele la rezolutie mai mare de 1024*768. De-aia is mici pozele din postare.

vasile.silion

Pe Ferdinand au răzuit astă-noapte ultima bandă din carosabil, cea din stânga cum se merge spre Piața Mihai Viteazu.
Am și poze, dar nu le pot încărca pe imgur, prin facilitatea oferită de API, îmi spune ,,memorie insuficientă". Ce înseamnă asta?

Am reușit de pe calculator.

Powered by API/PUM imgur uploader
,,România are un sens întrucât o începem. Trebuie s-o creăm lăuntric, pentru a putea renaște în ea. Plăsmuirea acestei țări să ne fie singura obsesie." Emil Cioran

Bogdan_Cluj

Str. Buna Ziua, ieri, sambata 05.10.2019, poze facute dinspre Turzii spre Fagului:

vasile.silion

Pe Ferdinand vor pune (au început deja) niște borduri interesante, nu am mai văzut din astea în Cluj. Găurite pe interior, prin care să se colecteze apele pluviale.

,,România are un sens întrucât o începem. Trebuie s-o creăm lăuntric, pentru a putea renaște în ea. Plăsmuirea acestei țări să ne fie singura obsesie." Emil Cioran

ciprebbe

Plastic sau beton? Nu de alta dar iarna nu-i ca vara si sper sa nu fie o idee importata din tari tropicale.....
Mai bine sa ratacesti in padure decat fara padure!
E-republik

A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe

vasile.silion

Beton. Le-am ciocănit, nu par tare solide, dar nah...

Bogdan_Cluj

Adica sugerati/intrabati ca/daca exista posibilitatea ca sa inghete apa in ele si sa crape?

dragos76

Legat de lucrările de pe Bună ziua, am văzut că începe să ia contur trotuarul de pe partea nordică. Din păcate nu pot să nu remarc că este mult prea îngust pentru o stradă principală de cartier, care ar trebui să "ducă" un trafic pietonal semnificativ, către și dinspre stațiile de autobuz sau zonele comerciale ce deja s-au conturat în zonă. Din ca îmi aduc aminte în ce anunțuri au mai fost legate de proiect, se vorbea de trotuare de 1,5 m, dar aici par doar undeva pe la 1-1,2m.

Poate că unora le par doar amănunte nesemnificative, sau discuții de găsit nod în papură, dar eu cred că dacă vrei să descurajezi folosirea mașinii personale, e esențial ca în calitate de pieton să ai parte de condiții confortabile de deplasare. Deci dacă mergi cu un cărucior, sau cu un copil de mână pe lângă tine, sau vii cu plase în mâini de Lidl, să poți merge liniștit pe trotuar dacă vine cineva din sens opus, nu să te înghesui reciproc ca să poți trece unul pe lângă altul. Ira asta cred că nici măcar la un trotuar de 1,5 nu prea poți oferi. La fel de important cum se fac studii de trafic în ce privește circulația mașinilor, și soluțiile tehnice se iau pe baza acelor date, cred că la fel ar trebui să se facă și pentru traficul pietonal.

Bogdan_Cluj

In poza a patra sunt in stanga niste oameni cu plase in maini. Sunt doi in paralel si nu mai prea este loc de nimic pe langa ei.
Ai dreptate, cel putin acolo e ingust.

PS: parca il auzisem pe Tarcea la radio ca a zis ca trotuarele au ori 1.75 ori 1.9 m latime. La prima vedere nu prea pare sa fie asa.

transporter

Dar bordurile alea gaurite nu se vor umple cu mizerie ? Cum le cureti ? E fezabil asa ceva la noi unde inca avem foarte multa mizerie pe drum?

alexV

vasile.silion

De curat, e curat. Se spăla pe multe străzi ,,la bordură". Pe Ferdinand nu erau copaci până acum. Dar, odată cu această reabilitare, vor să planteze câțiva. Frunzele lor, toamna, cu siguranță vor intra în scurgerile acelea și posibil să le înfunde.
Vom vedea ce va ieși...

StefanCelMare

Frunzele se descompun... sarea, nisipul de la deszăpezire nu.
Ar trebui să fie multe frunze ca să fie probleme, și să nu fie măturate deloc.
Pe de altă parte, nisip este berechet pe străzi, și vara uneori.
De unde? Dacă deszăpezirea se poate obliga să nu mai fie cu nisip, pentru restul de situații RADP ar trebui să răspundă. Ei ar trebui să identifice toate zonele verzi care sunt abandonate, de unde poate veni nisip, mai ales că orașul are multe dealuri și apa vine toată pe centru.

xpload24

str. Regele Ferdinand