[CJ] Discutii, lucrari si proiecte diverse in Cluj-Napoca

Started by Ionut, November 27, 2012, 05:04:30 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Iceman

Lucrarile in P-ta M.Viteazu se apropie de sfarsit.Avem piatra cubica si piatra fiamata................ :)

Prea multa piatra cubica in valuri.....mi-ar fi placut mai multa piatra fiamata :)

voicul

Un +1 ca nici eu nu inteleg ce e cu piatra asta cubica.

Inteleg ca nu asfalt, ca sa fie ceva mai deosebit, dar piatra cubica e pusa prost, deci cam denivelata si cam jenanta la mers.

Iceman

Primaria Cluj sa zgarcit cu aceasta piatra cubica pt ca este mai ieftina decat cea fiamata.Puteau sa faca o combinatie de piatra cubica+fiamata in lateralul statui unde pe mijloc sa puna piatra fiamata era mult mai frumos si mult mai accesibil.Piatra asta cubica nu ii compactata cum trebuie,toata ii in valuri si ar trebui hidroizola rosturile intre pietre deoarece se acumuleaza multa apa intre ele in sol.
Proiectarea+executia prost facuta..... >:(........Aveam asteptari mai mari dar ma dezamagit tot ce vazut acolo >:(

mihaihedes

Este o "reabilitare" până vine rândul și la piata Mihai Viteazu. Piatra cubica e cea care a fost și înainte acolo. Nu au investit prostește deoarece oricum și piata Mihai Viteazu va fi la un moment dat modernizată ca și Piata Unirii. Dar se pare că vor începe cu Piața Avram Iancu și Bulevardul 21 Decembrie. Poate în vre-o 10-15 ani tot centru va arăta ca și piața Unirii-Motilor-Memorandumului și Strada Avram Iancu.

Mie-mi place cum arată. Fata de ce era, nu există termen de comparație.

alexV

Bogdan_Cluj

O trotineta (electrica) combinata cu transportul in comun dpmdv acopera marjoritatea necesitatilor de mobilitate cotidiene.

Dar nu asta vroiam neaparata sa zic, ci ca:

Strada Frunzisului:
- sus din giratoriu cu Gheorghe Dima / Lunii in jos pana la curba de la LIDL e asfaltata complet (chiar si acel bitum ce se pune ca si izolatie intre fasiile asfaltate sau langa gurile de canal)
- jos dupa curba Lidl si pana jos la capatul lucrarii este asfaltat strat uzura pe benzile de mers in jos, si doar primul strat pe sensul de urcare, iar acolo gurile de canalaizare par sa fie toate ridicate la nivel.
-- din ce am observat din trecere mai e nevoie doar de start uzura pe benzile de urcare

kumar

Se va face, pana la urma, sens giratoriu in curba de pe Frunzisului?

Bogdan_Cluj

Boc la radio saptamana trecuta, (citez dintr-un mesaj de al meu mai de sus, cum ca):
"... autorizatia de constructie este deja data pentru giratoriu si ca nu investeste de doua ori in asfaltare, deaia nu se asfalteaza acum si acea parte"

Totusi nu a zis (si moderatorul nici nu l-a intrebat) daca primaria face giratoriu sau privatii din zona (ca parca asa era vorba) LIDL singuri sau impreuna cu ansamblul de locuinte ce se face pe exteriorul curbei.

ciprebbe

Pai intra in reabilitare B-dul 21 Decembrie asa ca la anu o sa dispara cablurile si de aici.
Mai bine sa ratacesti in padure decat fara padure!
E-republik

A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe

alexV

Ce reabiliteaza la bulevardu asta? asfaltu e bun, semafoare sincronizate sunt, banda de bus este.

doar baga cabluri subteran? pe toata lungimea?

mihaihedes

E bun dar poate fi și mai bun. Stâlpi ca și pe Memo, mai multă verdeață, piste de biciclete... occident...ce mai

mmv1

In locul unor mari lucrari de infrastructura, capabile sa conduca la fluidizarea traficului pe termen lung, inlocuim borduri si re-re-asfaltam o data la 2-3 ani pe bulevardele centrale la niste costuri comparabile cu constructia lor totala. Iar traficul devine tot mai infernal de la an la an...spre ce catastrofa mergem la Cluj?

alexV

@BogdanCluj, e misto site-ul tau, plin de informatii. poate un pic stufos cu mult prea multe cuvinte intr-o pagina, dar nu se incarca greu.

E foarte detaliat proiectul modernizarii bd 21 dec. faptu ca desfiinteaza parcarea de la biserica si fac spatiu verde, plus benzile dedicate biciclistilor, astea merg direct la suflet  :zen: abia astept sa creasca si tarifele la parcare in centru. stiu ca suna cinic ce am zis, dar daca Amsterdam isi permite centrul fara masini, doar pietoni si tramvaie, apai putem si noi sa tragem in directia aia.

atata doar ca e asfalt nou pe bulevard, o sa fie multe reactii ca ale lui mmv1. reactia lui ar fi justificata daca ar fi bani prin PNDL si sifonari. dar sunt bani europeni, am incredere.