[CJ] Discutii, lucrari si proiecte diverse in Cluj-Napoca

Started by Ionut, November 27, 2012, 05:04:30 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Sebi

Un clujean propune o centură ocolitoare la Gilău, localitate care e una din principalele surse de aglomerație în Cluj-Napoca

QuoteUn clujean propune realizarea unei centuri ocolotoare la Gilău, care ar reduce aglomerația din Cluj-Napoca.

Localitatea Gilău a devenit o sursă foarte mare de blocaje în trafic, în special pe DN1 E60, în ambele direcții, și pe drumul DJ107P, la intersecția cu DN1 E60.
Un clujean propune o centură ocolitoare la Gilău, localitate care e una din principalele surse de aglomerație în Cluj-Napoca

În zilele de weekend și cele zilele libere, în anumite intervale orare, dar în special
în sezonul cald, s-a ajuns ca traversarea localității Gilău să dureze o
oră sau chiar o oră și jumătate.

Este vorba de o secțiune de drum de aproximativ 5 kilometri, de la intrarea până la ieșirea din Gilău, spune clujeanul, care a enumerat și câteva dintre cauzele blocajelor din trafic

Pareri? Ar fi 2 subtraversari in zona deci proiectul ar fi relativ simplu

nicolaem

pai e fix bucata din ipotetica centura care poate se va face.
doar ca acolo conexiunea la A3 e diferita, chiar mai simpla.

ijwtsh

Care ipotetica centura? Pe harta de pe Proinfrastructura nu apare nimic acolo.

mvmocanu

Apare daca activezi bifa la proiecte propuse.

ijwtsh

zol21

https://www.stiridecluj.ro/social/piata-mihai-viteazu-din-cluj-va-avea-o-noua-fata-a-inceput-demolarea-gheretelor-de-pe-strada-arges-fiecare-se-muta-unde-poate-foto-si-video

QuoteCele 16 gherete care se află de ani buni pe strada Argeș din Piața Mihai Viteazu vor dispărea în curând. Demolarea a început deja, muncitorii prezenți la fața locului, ocupându-se de dezmebrarea gheretelor.

Aceste structuri, care au funcționat pe baza unor contracte de concesiune din anii 90, au fost montate într-o perioadă în care canalul a fost acoperit cu dale de beton.  Primele contracte de concesiune, care au avut o durată de 25 de ani au expirat în martie-aprilie 2024, ultimele expirând chiar la începutul anului 2025.

In sfarsit scapam de gheretele din PMV.

csebi24

O initiativa buna, as vrea sa vad si hotelul construit ilegal demolat, parca si acolo era o decizie de demoare data de tribunal, dar nu am mai auzit nicio veste despre cand se va demola. Piata Mihai Viteazu este un punct foarte important pentru Cluj, atata de mobilitate cat si turistic, cred ca necesita o modernizare din temelii si paote fi facuta in pasi si cred ca ne ducem in directia buna, dar mai e mult pana departe.

zol21

Din cate tin minte o parte din hotel a fost cumparat de un dezvoltator imobiliar...

florin74

StefanCelMare

Discuțiile infinite despre acel hotel.
Eu aș propune acolo un acord între primărie și proprietar.

Să fie dat jos actualul hotel pe costurile primăriei, și în loc de procese și despăgubiri, primăria să asigure construirea la parter a unei zone pietonale, urmând ca proprietarul să poată construi ceva legal în sus.

S-a discutat și anul trecut despre o soluție similară - deschiderea spațiului de la parter pentru trecerea pietonilor - dar cred că datorită compartimentării și structurii de rezistență actuale, nu se poate aplica soluția asta.

La ce trafic pietonal e în zona aceea, valoarea unor spații comerciale moderne acolo ar putea fi de interes pentru proprietar.

doodoo

Poza facuta din fuga cu santierul din Piata 14 iulie, latura estica.

StefanCelMare

Acum că mă gândesc mai bine, cred că e complicat.
Dacă bine rețin, administrațiile locale nu pot investi bani publici pe terenuri private.
Va fi complicată toată treaba.
Suspectez că terenul a fost cedat proprietarului hotelului la construire?

qionescu1

doodoo

nicolaem

https://media9.ro/drumul-care-te-scapa-de-aglomeratia-din-cluj-va-fi-modernizat-carosabil-nou-piste-de-biciclete/

de drumuri noi nu sunt bani... ii aruncam pe cele existente. sf ion e proaspat modernizat si gol.
macar daca ii fac trotuare sa permita constructii