[CJ] Discutii, lucrari si proiecte diverse in Cluj-Napoca

Started by Ionut, November 27, 2012, 05:04:30 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

nicolaem

loc este / era.
acuma nu stiu daca isi mai respecta proiectul. probabil trebuiau sa mute parcul 2m avand in vedere ca oricum il exindeau per total.

doodoo

Dupa cum probabil stii si tu din teren, in prezent nu se aplica ce era in acea randare frumoasa...limitele parcului au ramas ca inainte.

Traficul care vine dinspre podul Garibaldi spre Piata 14 iulie se imparte destul de clar pe 2 directii - Taietura Turcului (60%) si Rosetti (30%), restul se pierd local prin Grigorescu (10%).
In momentul in care pietonalizezi zona pietei (idee total neinspirata), automat va trebui sa schimbe si unele sensuri pe strazile de la nord de piata, altfel va fi un ambuteiaj major in special la ore de varf, generator de poluare semnificativa.

Si cu beneficii total minore pt cetateni, dar pentru firmele constructoare binecunoscute treaba sta fix invers...

LRadu

Nu stiu de ce ziceti ca s-a renuntat la forma aceea de proiect, eu cred ca asa va ramane si asa este si logic. E ff usor sa faci acea extindere. Pe latura vestica este o alee realizata in parc, la 2-3 metri dubleaza trotuarul probabil acela va fi noul trotuar si castigi astfel o suprafata foarte mare de parc: renunti la strada de pe latura sudica + acea bucata de Sigismund Toduta care taie capatul parcului. Asa se va putea uni toata suprafata verde si lasi doar o semipietonala pe unde sa intre riveranii.

Cu siguranta la asta se si refera proiectul licitat acum, atlfel care ar fi rostul licitatiei si inchiderii circulatiei este totusi un contract de peste 6 mil euro, nu e doar o schimbare de borduri.

De altfel pe articolul acesta cam asta si zice:
"Latura sudică a pieței va fi pietonalizazată. Proiectul prevede instalarea de mobilier urban modern, amenajarea de piste de biciclete și o zonă de joacă pentru copii, semaforizarea trecerilor de pietoni, precum și crearea unui loc de întâlnire a comunității, unde se pot organiza piețe volante, evenimente de mici dimensiuni ș.a..De asemenea, iluminatul public va fi modernizat cu tehnologie LED, se vor instala stații de încărcare pentru mașini, biciclete și trotinete electrice. Totodată, în centrul scuarului 14 Iulie se va amenaja o fântână arteziană dinamică."

https://actualdecluj.ro/restrictii-de-circulatie-in-piata-14-iulie-din-cluj-incep-lucrarile-de-modernizare-pentru-noul-centru-de-cartier-din-grigorescu/

qionescu1

,,Aceste drumuri sunt extrem de importante. Este vorba despre drumul județean care leagă Așchileul Mic de Topa Mică, care va funcționa ca o veritabilă centură metropolitană de nord, preluând traficul care vine din partea de nord si nord est a țării, legând drumul național de autostrada A3. Acest prim drum va fi construit, practic, de la zero, de la nivel de pământ până la asfalt și va fi o prelungire a drumului județean Răscruci-Borșa-Vultureni-Așchileu Mic, deja modernizat de Consiliul Județean"

Pastrand proportiile, legatura asta reprezinta pentru partea de nord ce reprezinta legatura A3-DN1 pt partea de sud a zonei metropolitane clujene.

https://actualdecluj.ro/foto-video-centura-noua-pentru-zona-metropolitana-a-clujului/

nicolaem

urmaresc de ceva vreme reactia "societatii civile" la proiectul Sanex.
Similar cu Rivus, dar deloc contestat.
Nush in baza la ce se activeaza dar e interesant:

https://media9.ro/nordul-clujului-se-transforma-rivus-si-sanex-fac-pe-banii-lor-poduri-bulevarde-spatii-verzi-pasaje-si-sensuri-giratorii/

https://www.stiridecluj.ro/economic/un-nou-proiect-imobiliar-avizat-favorabil-la-cluj-va-avea-mall-si-multe-spatii-verzi-si-va-crea-peste-9000-de-locuri-de-munca-foto

Nu a numarat nimeni aici copacii si metri patrati de verdeata.
investotor strain, avizare dupa campania electorala.

ariassis

Marea diferenta pe care eu o vad, e ca Iulius a incercat prin platforma partedecluj.ro sa includa societatea civila in proiect (platforma nu mai e vizila) de la un nivel relativ incipient. Motive precum proximitatea de centru, eu nu le iau in considerare. Trageti voi concluziile. 

nicolaem

deci si-au luat hate tocami pt ca au vrut debateri si implicare. posibil si asta, fiind vizibili peste tot.

pe FB clujul civic nu are nici macar o singura postare zilele astea despre Sanex.

Suprafata totala e similara, 15-20 hectare. Trebuie sa te chinui efectiv sa gasesti ceva de rau de proiectul Sanex prin mass-media sau FB.
Manipularea maselor....

sebip

Probabil cei de la Sanex au învățat lecția din experiența celor de la Rivus, și au mers pe sub radar ca și CG! Sau au "apasat" butoanele asa zișilor activiști (ca tot vin sarbatorile). :D

nicolaem

in presa sigur e vorba de bani. dar nu neaparat acum sa taca cat inainte sa amplifice subiectul. presa de opozitie a legat proiectul de campania electorala.

la activisti nu cred ca e vb de bani. e doar naivitate si instinct de turma.

am intrebat si printre cunostiintele care acum 2 luni aveau pareri despre carbochim. acuma nu au nici o parere.

celebrii 30% spatii verzi cu parcari dedesupt aici vad ca nu intereseaza pe nimeni. studiu de trafic, numarul de parcari...

dohotaru, valcu, szakas absolut niciunu nu au nici o parere pe subiect. la celalat erau violenti verbal in sedinte de consiliu local.

Cat de usor e sa manipuleze autointitulata societate civila.

chiar is curios colegul @StefanCelMare daca ne mai urmareste si ce parere are despre acest mall.

dragos76

Mie îmi pare că diferența la proiectul Sanex e că reconvertește o zonă mult mai antropizată și mai industrializată, unde acum amprenta "verde" de acuma e către zero. În cazul Carbochim spațiile dintre clădiri aveau totuși iarbă, copaci etc. In plus are și legătura cu culoarul verde al Someșului. Deci posibil că (și) din cauza asta să fi fost mai "activi" mulți oameni în cazul proiectului Rivus.

sebip

La Carbochim nu era nici un spațiu verde între cladiri. Era verde cu copaci doar aceea zona de lângă clădirea de birouri (de unde au și mutat brazii). Si asta se poate vedea și pe filmările initiale.

https://youtu.be/_dtr_uhaBYY?si=p6U6bJMRiQ7921bR

StefanCelMare

Am alte probleme perioada asta, nu am timp să văd despre ce este vorba.

loris

Te-a chemat nicolae la tabla. Ce conteaza ca ai si viata personala. Sa iti fie rusine ca nu ai fost de acord cu unele nuante de la Carbochim si acum nu iti rupi din viata personala sa incerci sa schimbi ceva. Sa (ne)le fie tuturor rusine ca au indraznit sa se implice si acum nu isi rup inca o data din timpul personal ca sa schimbe ceva.

Nicolae, oare ce plus ai adus cu comentariile tale in care doar ai dat replici pasiv agresive in gol? Dpdv tehnic, ce plus valoare ai adus aici?Doar ai aruncat cu venin si ironii.

nicolaem

^indiferent de probleme sper sa le depășești cu bine cat mai repede.