[CJ] Discutii, lucrari si proiecte diverse in Cluj-Napoca

Started by Ionut, November 27, 2012, 05:04:30 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Iceman

Am uitat sa mentionez toate trecerile de pieton si cap.de trotuar ar trebui facute la pas pentru accesibiliza toate categoriile de persoane din mediul urban........Dar suntem in Romania ,aici orice e posibil :D :D

voicul

Mare, mare, mare pacat ca macar la lucrarile noi nu se fac la nivel/line.
Intre timp in RO au aparut specii noi de mobilitate: biciclete, trotinete, hoverboard, monociclu.

Chiar nu trebuie sa fiu handicapat sa am nevoie de borduri la nivel/inclinatie corecta.

Iceman

Cam asa se face PT pt lucraririle de capat de trotuar in Cluj-Napoca in ultimi 4 ani... la treceri de pietoni putin este mai jos intre 3-8cm ;))..

dragos76

Să nu mai vorbesc de faptul că nu s-au montat stâlpișori la marginea trotuarelor. Din păcate fără o astfel de măsură nu putem vorbi de mobilitate urbană, pietonii o să trebuiască să facă tot timpul slalom printre mașini, să se strecorare în eventualul spațiu îngust lăsat de cei care opresc pe trotuare.

Sau soluția de a impune sensuri unice pe acele străzi, și parcări pe una sau ambele laturi. Din păcate propunerea mea pe proiectul de bugetare participativă care descria un proiect cu aceste măsuri exact în acea zonă nu a fost considerat eligibil, din considerente că depinde de decizii ale comisiei de circulație. Iar aceeași propunere înaintată acelei comisii acum 5 ani zace tot prin sertare.

Bogdan_Cluj

Giratoriu Campului - Calea Manastur
Se pare ca s-a inceput lucrul la rondoul de la giratoriu de ceva vreme. Scuzati de intarziere, dar de cand au scumpit banditii astia combustibilul (indirect prin taxe), nu mai circul cu masina, folosesc autobuzul, care nu trece pe acolo. Am zis ca anul aceasta nu mai alimentez nici macar 1 litru de combustibil, si la anul foarte rar. Sa se spele cu ele pe cap de taxe.

In fine, sa revenim, azi chiar a trebuit sa folosesc masina asa ca va aduc poze "calde":

ciprebbe

Ca tot se discuta de repozitionarea bordurilor ingropate si cei 3-4cm pe care tot ii lasa Dorel..... ieri l-am intalnit cu tarnacopul in mana si repozitiona bordurile la intersectia Dorobanti cu T Mihali. Fiind cu bita opresc si il intreb cand invata constructorul sa puna bordurile ingropate pana la nivelul asfaltului? A tacut....
Azi am trecut din nou pe acolo, au reasfaltat trotuarul, nu am fost pregatit sa pozez dar promit sa ajung sa va fotografiez "lucrarea" sa vedeti ce a iesit.
Mai bine sa ratacesti in padure decat fara padure!
E-republik

A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe

Iceman

Mai facut curios Ciprebbe astept pozele.....Sti cumva cine a facut lucrarea RADP?....Ei au contract pe 2 ani cu primaria....RADP lucreaza cum vor ei la treceri de pietoni si capat de trotuare ...Si toate lucrarile au fost receptionate de primarie indiferent de inaltimea bordurilor...Ceva incredibil.. >:(

ciprebbe

E-republik

voicul

Super!
Cand mai ajungi prin B? Poate te asculta si pe aici :)

Iceman

Putin urat estetic.... :D..Pata de asfalt a ramas pe bordura....Dar este la pas facuta bordura de la trecerea de pietoni :p
Ciprebbe vorbele tale sunt magice :D

ciprebbe

Ma declar multumit :)), doua treceri rezolvate . Sa traiasca Dorel, orine ar fi el.
E-republik

Iceman

Sau finalizat lucrarile de asfaltare carosabil si trotuar pe Calea Manastur....Din 3 treceri de pietoni 2 au fost facute la pas , a 3-a are bordura de 3-5 cm....;)))

Cireasa de pe tort in materie de executii treceri de pietoni cu bordura in mijloc intre 3-9 cm....Doamne fereste sa fi pilit si sa incerci sa treci aceasta trecere de pietoni ai sanse mari sa tragi o tranta;)))...

HVMihnea

Are cineva detalii despre efortul genial de a crea dezastrul de pe Republicii (in zona intersectiei cu A Iancu, chiar langa casa de cultura a studentilor)? Cine a trecut pe acolo stie la ce ma refer. (Ma tem ca nu am poze, ma enervasem foarte tare)
Rezumat: sunt 2 benzi deja stramte, una stramtata si mai tare de niste "popici"(nu stiu cum sa le spun altfel)pusi langa trotuar, si mai nou a mai aparut un rand de popici "temporari" pe mijloc (impreuna cu niste semne de ocolire stanga/dreapta si inca un semn pe care nu am reusit sa il citesc).
Problema e ca nu se lucreaza nimic. Toate indicatoarele erau lovite/intoarse/deplasate, stiu ca 2 colegi in fata mea le-au sters. Am venit si eu si am dat jos unul (efectiv nu incapeam). Nici nu vreau sa imi imaginez cate masini au fost zgariate acolo.
Se merge pe ideea "incape un Polo la limita, incap toate masinile" oare?

dragos76

Acolo se lucrează la clădirea de pe dreapta, unde mai demult era policlinica sportivă. Din considerente de trafic, doar seara fac aprovizionare cu betoniere, și atunci restricționează B1, ca să poată intra pe poarta mică a acelei clădiri. Fac asta de mai bine de o lună, cred, și din punctul meu de vedere mi se pare ok cum procedează. Am trecut și eu de 30 de min, dar nu am avut probleme să trecut cu mașina; poate între timp cineva le-a schimbat poziția.

Bogdan_Cluj

Ciprebbe & Ionut:
Credeti oportun ca data viitoare cand ajunge drona la Cluj sa se filmeze si una/toate dintre urmatoarele viitoare obiective:
1. Centura Sud a Florestiului - lucrari incepute timid
2. Centura de Sud a Bacaiului - inca nu avem nici SF, dar zona e interesanta, cred ca s-ar vedea bine din drona sa ne facem o parere
3. Drumul de legatura Tureni (DN1)-A3

PS: fac cinste cu combustibil, si "refreshments" pentru pilot :)