[CJ] Discutii, lucrari si proiecte diverse in Cluj-Napoca

Started by Ionut, November 27, 2012, 05:04:30 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

qionescu1

Au început lucrări de curățare a canalului Morii. Zona The Office.

Powered by API/PUM imgur uploader

gsimon

Ma gandesc ca e curatat de namol si alte mizerii.. chiar nu exista inca un proiect de amenajare a canaului in zona + Marasti in spate la zona Lidl si in aval?
Mi se pare ca ar putea iesi ceva frumos, inclusiv cu o amenajare a malurilor, eventual un mic spatiu de promenada, de-a lungul firului de apa.. 

sebip

Pe canalul Morii ar trebui intai rezolvata evacuarea canalizarilor. Sunt zone centrale (zona Liceulul Balcescu) in care apa ii mizerabila si pute a rahat destul de des!

zol21

Niste update-uri referitor la 2 proiecte, conform viceprimarului:

QuoteProiectele 𝐂𝐮𝐥𝐨𝐚𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐦𝐨𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐍𝐨𝐫𝐝 𝐎𝐚𝐬𝐮𝐥𝐮𝐢 - 𝐑𝐚𝐬𝐚𝐫𝐢𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 și 𝐂𝐮𝐥𝐨𝐚𝐫𝐮𝐥 𝐕𝐞𝐫𝐝𝐞 - 𝐀𝐥𝐛𝐚𝐬𝐭𝐫𝐮 𝐝𝐞-𝐚 𝐥𝐮𝐧𝐠𝐮𝐥 𝐒𝐨𝐦𝐞𝐬𝐮𝐥𝐮𝐢 merg înainte!

ℹ️ Ambele proiecte sunt în etapa de elaborare a studiului de fezabilitate,  𝐂𝐮𝐥𝐨𝐚𝐫𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐦𝐨𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐍𝐨𝐫𝐝 𝐎𝐚𝐬𝐮𝐥𝐮𝐢 - 𝐑𝐚𝐬𝐚𝐫𝐢𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐟𝐢𝐢𝐧𝐝 𝐢𝐧 𝐝𝐢𝐬𝐜𝐮𝐭𝐢𝐢 𝐚𝐯𝐚𝐧𝐬𝐚𝐭𝐞, 𝐧𝐞𝐜𝐞𝐬𝐢𝐭𝐚𝐧𝐝 𝐝𝐨𝐚𝐫 𝐢𝐧𝐜𝐚 𝐮𝐧 𝐬𝐢𝐧𝐠𝐮𝐫 𝐚𝐯𝐢𝐳 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐚 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐢𝐧𝐮𝐚 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭 𝐨𝐛𝐢𝐞𝐜𝐭𝐢𝐯. Este însă un proiect complex din cauza modificării unor componente legislative, necesită finanțare substanțială și multe exproprieri, fiind nevoie de sincronizare cu alte proiecte.
✅În perioada următoare, vom avea o întâlnire cu proiectanții pentru a clarifica lucrurile și a continua cu următorul pas.
🟢🔵𝐂𝐮𝐥𝐨𝐚𝐫𝐮𝐥 𝐕𝐞𝐫𝐝𝐞 - 𝐀𝐥𝐛𝐚𝐬𝐭𝐫𝐮 𝐝𝐞-𝐚 𝐥𝐮𝐧𝐠𝐮𝐥 𝐒𝐨𝐦𝐞𝐬𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐦𝐚𝐢 𝐚𝐫𝐞 𝐧𝐞𝐯𝐨𝐢𝐞 𝐝𝐨𝐚𝐫 𝐝𝐞 𝐜𝐚𝐭𝐞𝐯𝐚 𝐚𝐯𝐢𝐳𝐞, iar odată obținute, proiectul va ajunge pe masa consilierilor locali pentru aprobare.

gsimon

Vin si eu cu propunere, asa de duminica seara, astept pareri pro-contra din partea voastra.  O:-)

Trecand relativ des prin zona, am observat ca pe Memo cea de a treia banda (teoretic in fata si dreapta spre primarie-casa de cultura) e mai tot timpul goala.
N-ar fi mai de folos ca banda de autobus sa continue pana la semafor, sa aiba prioritate la plecare si ulterior sa se dea verde la masinile care merg pe directia in fata de pe banda 2 si 3?
Iar cei care vor sa mearga spre casa de cultura-parking primarie pot face stanga de pe banda 4, ca si cei care vor sa urce pe republicii.
N-ar fi mai castigat asa fluxul principal pe directia est-vest inclusiv, mai ales transportul in comun? Sau imi scapa mie ceva?

Pun si poza cu situatia din teren:

Powered by API/PUM imgur uploader

nicolaem

inteleg ca te referi la prima banda, la bordura.
eu cred ca ar fi bine. desi la orede varf eu stiu ca e cam blocat totul acolo. treci si la aceste ore?

yetiman

Totusi la banda 3 se refera.
"in fata si dreapta spre primarie-casa de cultura"  :D
Doar ca e STANGA  :lol: 

LE: Eu inteleg propunerea asa:
Banda 1 - rezervat transport in comun cu verde separat, in avans
Banda 2 si 3 - Inainte
Banda 4 - Stanga (Gheorghe Sincai) + Inainte SI stanga spre casa de cultura (Petru Maior)

Ce problema as vedea eu: A doua strada la dreapta dupa semafor (V. Alecsandri)  e accesibila pentru auto. Si ar trebui, cam din scurt, trecut de pe banda 2 pe banda 1 pentru virajul la dreapta. Ceea ce inseamna ca transportul in comun ar trebui sa aiba un verde separat si la semaforul de la primarie, ca sa fie sigur eliberata intersectia pentru auto. Intre cele 2 semafoare este spatiu pentru maxim 2 autobuze/troleibuze. Daca nu elibereaza intersectia, va fi practic imposibil virajul la dreapta pe strada (Vasile Alecsandri).

LE2: Desi, daca ma uit bine sunt 4 benzi intre cele 2 semafoare. 2 inainte (Motilor) si 2 la stanga (Petru Maior). S-ar putea modifica: 1. Transport in comun; 2 si 3 Inainte, 4 Petru Maior. Dar si in acest caz, verde separat pentru transportul in comun e necesar.
Si ar fi un pic de "slalom" in intersectie pentru a pastra benzile...

https://www.google.com/maps/@46.7686582,23.5849512,84m/data=!3m1!1e3!5m1!1e4?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI0MTAwMi4xIKXMDSoASAFQAw%3D%3D

,,Pe hoţii mărunţi îi trimitem la închisoare, iar pe cei mari îi numim în funcţii publice." — Esop
,,Greşelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se împiedică dezvoltarea unei ţări întregi şi se împiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei." — Mihai Eminescu

sebip

Pai dacă banda 1 rămâne dedicata bus (asta inseamna 1 bus, 2+3 in fata, 4 stanga), complici lucrurile între Sincai și Petru Maior unde ai 4 benzi (doua în fata + 2 dreapta).

raulbogdan23

Cu parere de rau, e foarte bine gandita asa intersectia respectiva.

ai 2 benzi care merg inainte spre Manastur
ai 1 banda care merge inainte pana la urmatorul semafor dupa care esti obligat la stanga pt Casa de Cultura
ai 1 banda pt stanga pe Gheorghe Sincai

Problema este intersectia cu Petru Maior care nu are foarte mult loc pentru a strange masini la semafor. Sunt foarte multi care vin de pe Emil Isac si vor sa continue spre Napoca, Dorobantilor, iar de pe Gheorghe Sincai nu ai voie sa faci stanga pe Napoca (fiind obligat sa o iei spre Avram Iancu). La ore de varf daca stai sa observi in intersectie traficul vei vedea cat de multi se aduna de pe Isac pentru a merge spre Casa de Cultura.

In propunerea ta practic vrei sa reduci in acea intersectie la 1 banda virajul de stanga acolo, iar spatiul nu e suficient pentru traficul de la ore de varf, astfel coloana s-ar intinde spre Isac, aglomerand si mai mult zona respectiva.

Plus sa nu mai vorbim de berbecii care blocheaza intersectia numa ca sa treaca de semafor.

yetiman

:lol:
Nu are de ce sa-ti para rau.  :D
Omul a ridicat o propunere tocmai ca sa ceara pareri pro sau contra.
Teoretic s-ar putea realiza, dar cu foarte multe complicatii legate de semaforizare. (Ar trebui sa functioneze impecabil)
Si mie imi pare ca problemele create ar fi mai mari decat beneficiile.
,,Pe hoţii mărunţi îi trimitem la închisoare, iar pe cei mari îi numim în funcţii publice." — Esop
,,Greşelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se împiedică dezvoltarea unei ţări întregi şi se împiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei." — Mihai Eminescu

ftraian

Acolo transportul in comun are deja un fel de prioritate pentru ca cu zece metri inainte banda 2 se uneste cu banda dedicata transportului si transportul in comun are prioritate: street view

gsimon

Ma bucur ca tema mea a adunat cateva comentarii constructive  :D

Sincer sa fiu, eu n-am mentionat explicit la intersectia de la Petru Maior fiindca la prima idee, nu m-am gandit la modficari substantiale acolo.
Ca sa fiu poate mai specific, eu aveam in minte ceva de genul, cu mentiunea ca autobusul de pe B1 are primul verde inainte.

Asa ca benzile la stanga pe Petru Maior ar ramane la fel, tot doua si tot scurte  :D