[CJ] Discutii, lucrari si proiecte diverse in Cluj-Napoca

Started by Ionut, November 27, 2012, 05:04:30 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

alexV

^^
cred ca giratoriul ala se afla in intersectia cu cel mai mare trafic din oras. axa principala est-vest (cu circulatie din ambele sensuri) se intersecteaza cu traficul din nord. giratoriul asta va fi foarte util.

in alta ordine de idei, noaptea asta asfalteaza si largirea de pe blv Observatorului, stratul 2 (final).

neobluenet

Mi se pare mie sau acela va fi un giratoriu turbo? Sper sa puna stalpisori galbeni pe directia centru - Floresti, ca sa nu trebuiasca sa se opreasca autobuzele in sensul giratoriu.

florin74

^

Au fost pusi.

Bogdan_Cluj

A posta viceprimarul Tarcea acum cateva minute un clip in care explica ce lucrari s-au finalizat si cat au costat (aici pagina lui de FB, nu reusesc sa pun link direct cu postarea)

O sinteza:
- Campului: 275.000 fara tva
- Observatorului: 108.000 fara tva
- Piata Marasti: 372.000 fara tva
- Cipariu/Baba Novac: 180.000 fara tva
- Islazului: 325.000 fara tva

Total: 1.250.000 fara tva

csebi24

https://www.facebook.com/dan.stefan.tarcea/posts/1980372918842984 asta e link direct la postare.

@Bogdan daca vrei sa iei direct o postare de pe facebook da click pe ora la care a fost postat

vezi zona subliniata.

Bogdan_Cluj

A trecut ceva timp de cand s-a finalizat banda dedicata BUS + BIKE de la The Office pana la Primarie (est->vest), dar doar acum am reusit sa imi fac timp sa "o testez".
Cum ziceau si colegii, este ingusta. Un autobuz o acopera complet, mai ales cele noi, cele mov. Nu stiu cum ar putea depasi un autobuz mov un biciclist fara sa se urce peste el, sau sa se traga biciclistul la o parte.

Personal consider banda un castig mare pentru transportul in comun. De asemenea "coloratul" cu rosu este in acest moment suficient (doar la capete si intersectii). Daca in timp va ramane aceasta banda ca si dedicata posibil sa o coloreze pe toata, dar deocamdata este "good enough".
Din ce am vazut semaforul este sincronizat pe verde, autobuzul nu are (mult) de stat.

Cat pentru biciclisti, daca nu ai iesit "la antrenament" nu prea cred ca e distractiv sa te depaseasca sau sa stea in spatele tau sa te claxoneze.

ciprebbe

Legal prin fata pe la Orange pe unde se merge?
Cred ca e prima zona unde este si pista separata (dublu sens) si banda pe carosabil :))))
Mai bine sa ratacesti in padure decat fara padure!
E-republik

A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe

zol21

Eu mai bine merg pe pista veche, e prea periculos printre autobuze.

Bogdan_Cluj

Strada Zrinyi Miklos 19.09.2017, ultima postare aici

Au inceput sa lucreze si la portiunea dintre Andrei Muresanu si Brancusi:
Vedere din Andrei Muresanu:

Vedere spre str. Andrei Muresanu:

Detaliu borduri (vad ca si aici le refolosesc pe cele vechi):

Si pe portiunea dintre Andrei Muresanu si Brasov (la pasapoarte) au tras ultimul strat de asfalt:

Despre filmarea de mai sus:
Urmariti atenti pe film, la intersectia de langa Orange shop, se vede pe carosabil scris BUS si desenata o bicicleta, deci este legal sa mergi pe acolo. In toata filmarea am mers legal, (mai putin faza de incaput cand am depasit autobuzele), urmariti semnele de circulatie de pe margine si de pe suportii ce tin cablurile troleelor, dar este periculos, am bagat viteza ca sa nu ma ajunga autobuzele.

Bogdan_Cluj

Strada Andrei Muresanu 19.09.2017, (ultima postare aici)

Au finalizat portiunea dintre str. Brasov si str. Miklos.

Vedere din Miklos:

Vedere trotuar:

Vedere dinspre capatul cu str. Brasov:

PS: era inchisa si portinea dintre Miklos si Cipariu si spargeau trotuarele

kumar

yetiman

@ciprebbe

Sa stii ca situatia nu e unicat. De exemplu in Budapesta.
Banda de autobus are si acces pentru biciclete, in timp ce si pe trotuar este pista pentru ele.

Diferenta este ca in Budapesta exista (cel putin pe aceasta strada) si un gardulet de separare intre biciclete si pietoni.
,,Pe hoţii mărunţi îi trimitem la închisoare, iar pe cei mari îi numim în funcţii publice." — Esop
,,Greşelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se împiedică dezvoltarea unei ţări întregi şi se împiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei." — Mihai Eminescu

kumar

Încep lucrările la încă un sens giratoriu al Clujului

La intersecția străzilor Fabricii și Sobarilor va apărea un nou sens giratoriu. Autorizația de construire pentru acest obiectiv a fost eliberată în septembrie, dar lucrările abia acum încep. Ca de obiciei, municipalitatea a dat obiectivul în grija RADP.

"Lucrărie vor dura cel mult trei săptămâni. Sensul giratoriu îi va ajuta pe șoferii care vin de pe strada Sobarilor, dar îi va ajuta și pe cei care ies de la fabrica Terapia. Va fluidiza traficul. Le mulțumim celor de la Terapia pentru că ne-au pus la dispoziție teren, pentru lărgirea străzii Fabricii", a spus viceprimarul Dan Tarcea.

Utilajele sunt deja în zonă, pentru că, anterior, RADP a executat lucrări de modernizare a carosabilului. La final de săptămână era programat să se toarne un strat nou de asfalt. "Acum se finalizează modernizarea străzii Fabricii, dar a ieșit și autorizația pentru sensul giratoriu", a spus Ion Pantelimon, directorul regiei. În afara autorizației de construire, RADP trebuie să obțină și un acord de la Poliția Rutieră, pentru semnalizarea corespunzătoare a sensului giratoriu.

Conform datelor din autorizația de construire, proiectul tehnic a fost elaborat de MVS Procons, iar costul total al lucrărilor a fost estimat la 420.314 lei, în jur de 90.000 de euro.

http://ziuadecj.realitatea.net/administratie/incep-lucrarile-la-inca-un-sens-giratoriu-al-clujului--165075.html

Bogdan_Cluj

Str. Andrei Muresanu si str. Zrinyi Miklos finalizate (cred ca au fost finalizate de ceva vreme, dar doar acum am ajuns sa fac poze)

Andrei Muresanu - portiunea dintre Titulescu (Cipari) si str. Zrinyi Miklos (cea cu pasapoartele) - lucrarea a inclus si parcari si trotuare

Intersectia Str. Andrei Muresanu cu str. Zrinyi Miklos
1. Vedere Andrei Muresanu spre Cipariu

2. Vedere Zrinyi Miklos spre Brancusi

3. Vedere Andrei Muresanu spre piata Engles

4. Vedere Zrinyi Miklos spre Brancusi

Iceman

Sau terminat lucrarile dar nu sau receptionat....Pe str.A.Muresanu cu Cipariu trebuie modificat cap.de trotuar si trecere de pieton....Este inaccesibil pentru pers. cu dezabilitati......Nimeni cu aplica normativul NP-051-2012 :)....Inaltimi intre 3-8 cm la borduri......