[CJ] Discutii, lucrari si proiecte diverse in Cluj-Napoca

Started by Ionut, November 27, 2012, 05:04:30 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

alexV

Quote from: alexV
estimez ca pe vineri e totul gata.

in noaptea de vineri spre sambata au trasat ultimele linii, santierul e gata.

Bogdan_Cluj

Giratoriu Campului - Calea Manastur:

Pe Campului ne apropiem de asfaltare, cred ca este singura actiune ramasa pe acea bucata. Am sesizat ca pe stalpisorii de "atentie se lucreaza" (jaloane?) erau stickere cu "RADP Cluj", deci cred ca lucrarea este facuta de ei.

In curba se vede si trotuarul cum merge pe langa gardul viu, dar lipseste bordura bretelei:

Si spre Calea Manastur (spre centru), inca nu s-au mutat liniile de troleu, probabil doar dupa ce se asfalteaza

Pe partea stanga (coltul Campului - Calea Manastur - spre Floresti) a aparut un nou stalp pentru semafor pietoni dar cel pt iluminat inca nu era "plantat". Si acolo o sa largeasca si probabil o sa dispara cateva dintre parcarile chiar de langa intersectie.

Ah, si se montau camere video.

Iceman

Interesant ca RADP Cluj are atatea lucrari in Cluj Napoca.....O curiozitate ...Stie cineva ce inaltime trebuie sa aibe bordurile la trecerea de pieton si capat trotuare standard?....RADP face borduri foarte inalte inaccesibile pentru multe persoane....Mie imi lasa impresia ca lucreaza cel mai prost de calitate nici nu se pune problema

Bogdan_Cluj

Campului - Calea Manastur:
Avem primul strat de asfalt pe toata breteaua

Daca considerati ca posteaz prea des (ca e spam) sa imi ziceti.

Powered by API/PUM imgur uploader

ladposta

^Doamne fereste Bogdan. Posteaza cat de des vezi ceva progres sau lipsa de progres.  Orice informatie ajuta la o buna informare si omul informat e mai bine pregatit pentru 'surprize' decat cel neinformat .

Verstuurd vanaf mijn SM-N910F met Tapatalk

Iceman

Oare cand vor face cei de la RADP treceri de pieton la nivel cu asfaltul ca si in tarile occidentale?...Nu cred ca curand

voicul

In B este un mare, mare plus ca totusi au coborat bordurile in intersectii.
Practic poti sa nu te dai jos de pe bicicleta/trotineta/skateboard, etc. in majoritatea intersectiilor, dar si asa coborate le simti putin.

Totusi, poate ne prindem si noi ca sunt niste economii acolo: borduri si material de umplutura.

L.E: Totusi se pare ca atunci cand construim protiuni noi, chiar respectam niste norme de bun simt. Aici trecere la nivel
Si se vede in rest borduri lasate pana la nivel de asfalt.

Bogdan_Cluj

Avem strat asfalt final la Giratoriu Campului - Calea Manastur (bretea Campului spre centru):

Bordura pare sa fie mai ridicata pe vechiile benzi decat pe bretea, posibil sa faca "upgrade" si la vechiile benzi cu un strat de asfalt (nu stiu, presupun/sper)

Probabil ca in weekend muta troleele si deschid tot traficul pe acolo:

Si partea stanga, cum se vine dinspre Floresti sa intri pe Campului:
Avem stalpi noi (in stanga imaginii) si se lucreaza (probabil) la ceva relocare de utilitati:

Intrebare: oare nu mai trebuia sa continue cu bordura de la bretea si in curba? Adica acea bretea sa fie 100% separata de restul sensului giratoriu?
Sau asteapta sa termine si restul lucrarilor, sa analizele putin trafic pattenrs si dupa aceea sa adauge bordura de separare?

alexV

La pasapoarte, colt cu str Miklos Z.

Sent from my SM-G800F using Tapatalk

alexV

Piata cipariu, bretele noi intr-un colt al pietei.

Sent from my SM-G800F using Tapatalk

Bogdan_Cluj

Postare Boc pe FB:
"Obiective de infrastructura programate pentru a fi terminate pana la inceputul anului scolar ( 11 septembrie 2017).
1. Strada Regele Ferdinand
2. Piata Stefan cel Mare
3. Giratoriul Islazului
4. Largire Piata Cipariu
5. Largire giratoriu Marasti
6. Giratoriu Campului - Calea Manastur ( cu mentinere in regim provizoriu );
7. Strada Artelor
8. Strada Fantanele
9. Strada Traian ( tronson cuprins intre Pod Traian - Octavian Petrovici si tronson cuprins intre Oasului si Haiducului);
10. Strada Zriny - intre Strada Brasov - strada Andrei Muresanu
Marcajele finale vor putea fi aplicate in functie de vreme si de respectarea termenului de 10 zile de la data aplicarii stratului de uzura."

Bogdan_Cluj

Observatorului - Viilor (la spitalul de Recuperare) (ultima postare pe acest subiect aici):

Vedere dinspre calea Turzii: au salvat stalpul acesta, au schimbat doar unul chiar in curba :). Se observa cat au taiat din fostul trotuar, fac loc pentru 3 sau 4 locuri pentru taxi (unde este buldozerul/excavatorul acela). Se poate observa ca ramane loc pentru 3 benzi:

Vedere de langa stalpul nou plantat, chiar in curba, vedere spre calea Turzii. Si de aici se vad viitoarele locuri de stationare taxi si ca ramane loc pentru 3 benzi:

Ne intoarcem 180 grade, si continuam curba spre spitalul de Recuperare. Aici au adaugat cel mai mult spatiu pentru masini. Dupa parerea mea, trotuarul pare sa fie cam ingust acolo iar stalpul nou cam incurca. Sper sa ma insel:

Continuam catre spital. Acum ramane mult loc in acea zona, sper sa pastreze pista de biciclete care in acest moment este degeaba, este tot timpul blocata. Poate o rezolva si pe aceea cu cativa stalpisori, dar nu stiu ce o sa faca locatarii de acolo, unde o sa mai parcheze.

Si poza de la "capatul" lucrarii. De aici se vede mai bine ca nu prea incap doua benzi, deci probabil ramane loc de banda + pista biciclete (cred):

Bogdan_Cluj

Giratoriu Campului - Calea Manastur (ultima postare aici)

Incepem de pe strada Campului, o vedere de ansamblu:

Vedere largime bretea si trotuar:

Trecere pietoni pe str. Campului inainte de sens:

Vedere sens chiar de dupa trecerea de pietoni:

Continuam curba spre centru, se observa largime bretea:

Continuam spre centru, trei benzi pe sens si trotuar larg:

La capatul lucrarii ne intoarcem 180 grade si ne uitam catre sens unde vedem cele trei benzi (una de la bretea, doua din sens):

Si vedere de la trecerea de pietoni de pe Calea Manastur (trecere mutata chiar inainte de statia de autobuz). Se vad cele trei benzi + in dreapta cele trei benzi catre Floresi:

Trecem pe partea cealalta a Caii Manastur ca si cum am veni dinspre Centru spre sens si ne apropiem de sens. Aici in dreapta cred ca se poate separa (sper sa fie loc) prima banda ca sa nu aiba nici o legatura cu sensul:

Si o poza de detaliu a sensului vazut de la trecerea veche de pietoni, acum blocata prin stalpisori si un gard mic:

Acum ne mutam pe partea cealalta si vedem sensul dinspre Floresti, se observa cele trei benzi, una la dreapta si doua spre sens:

Sensul vazut chiar de dinainte de curba:

Si de dupa curba:

Si incheiem cu vedere spre trecerea de pietoni de pe str. Campului, dar de aceasta data vazuta de pe cealalta parte a drumului:

ladposta

Super treaba. Multumim Bogdan. Sper sa va obisnuiti repede cu giratoriul.