News:

Doar 30 minute de editare!
Poți edita propriul mesaj timp de doar 30 minute după ce l-ai scris!

Main Menu

[CJ] Discutii, lucrari si proiecte diverse in Cluj-Napoca

Started by Ionut, November 27, 2012, 05:04:30 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.


StefanCelMare

Se extinde șantierul din centru pe toate străzile vizate de proiect.

"Primăria Cluj-Napoca anunță restricții de circulație în zona centrală, ca urmare a lucrărilor de amenajare urbană de pe strada Mihail Kogălniceanu, strada Universității și străzile adiacente.

Astfel, începând de luni, 16 ianuarie 2023, vor fi impuse următoarele restricții de circulație:

- pe strada Universității lucrările se vor extinde pe toata ampriza/ lungimea străzii, iar atunci când situația va impune restricții în carosabil, sa va asigura o bandă de circulație dinspre strada Avram Iancu spre Piața Unirii;

- pe strada Baba Novac, tronsonul cuprins între străzile Avram Iancu și I.C. Brătianu va fi interzisă parcarea și va fi permis doar accesul riveranilor;

- Piața Ștefan cel Mare - trotuarul adiacent înspre strada Baba Novac (va fi restricționată doar circulația pietonală).

Circulația pietonală se va asigura pe culoare pietonale delimitate de obstacole fizice ce vor fi realizate prin grija executantului lucrărilor".

https://www.stiridecluj.ro/politic/trafic-restrictionat-din-16-ianuarie-pe-strazile-universitatii-baba-novac-si-in-piata-stefan-cel-mare

RobertH

QuoteClujul Verde: Canalul Morii - 3,2 hectare - intră în proces de modernizare

Am semnat, în Sala de Sticlă a Primăriei municipiului Cluj-Napoca, contractul de proiectare (faza PT) și execuție a lucrărilor pentru ,,Amenajare parc pe culoarul Canalul Morii – tronson Parcul Rozelor". 
Terenul propus pentru realizarea investiției are o suprafață de 32.669 mp și este situat în intravilanul municipiului Cluj-Napoca, în zona adiacentă Parcului Rozelor. Tronsonul include malurile Canalului Morii, între Someș și str. Plopilor, fiind de asemenea incluse culoarul Pârâului Calvaria, între str. Plopilor și Canalul Morii și zonele de legătură cu principalele funcțiuni adiacente - Parcul Rozelor, zona de locuit către str. Arinilor.
Principalele caracteristici tehnice:
Spațiu verde amenajat total: 23.205 mp
Suprafață totală amenajări pietonale: 6.436 mp
Suprafață totală plantată (gazon/plante/arbori): 18.749 mp
Suprafață carosabilă totală: 3.003 mp
Suprafață construită totală (toaletă automată și două chioșcuri comerciale): 25 mp
În proiectul de modernizare e inclusă și amplasarea unui număr de 136 locuri pentru biciclete sau trotinete, precum și a 7 stații de încărcare (21 posturi) pentru biciclete și trotinete electrice. În cadrul proiectului sunt propuși spre plantare 251 arbori.

Executantul lucrărilor: SC TCI CONTRACTOR GENERAL SA
Valoarea lucrărilor: 24.589.207 lei fără TVA, din care servicii de proiectare: 974.875,00 lei fără TVA, iar execuția lucrărilor: 23.614.332,00 lei fără TVA.
Durată: 15 luni, din care 3 luni servicii de proiectare și 12 luni execuția lucrărilor.
Sursa: Emil Boc pe FB








Powered by API/PUM imgur uploader

nicolaem

Suprafață totală amenajări pietonale: 6.436 mp

sa vedem cat timp va trece pana cineva va zice "iar betoane"

csebi24

Alerg des prin zona aia, aia clar trebuie refacuta, dar ar trebui cineva sa vorbeasca si cu cei de la Ape sa curete putin barajul, arata ingrozitor. Atata mizerie s-a adunat in grilajele alea ca practic s-au transformat intr-un baraj natural pentru apa din somes care ar trebui sa ajunga in canalul morii.

MMarius

Platinia, 27.01.2023, puține schimbări pe șantier, în poze doar podul peste Canalul Morii:


xpload24

str. Mihail Kogalniceanu / Universitatii.






Parking str. Avram Iancu




MMarius

Stadiul lucrărilor pe străzile Mărginașă și Oțetului, poze realizate vineri 24 februarie. Am decis de data asta să văd ce s-a lucrat și în partea de sus a străzii Mărginașe, în zona intersecției cu strada Bogdan Petriceiu Hașdeu.












dragos76

Quote from: MMarius on February 27, 2023, 12:25:53 AMStadiul lucrărilor pe străzile Mărginașă și Oțetului, poze realizate vineri 24 februarie. Am decis de data asta să văd ce s-a lucrat și în partea de sus a străzii Mărginașe, în zona intersecției cu strada Bogdan Petriceiu Hașdeu.


Trotuarul e în trepte acolo? Fericiți cei ce o să meargă cu căruciorul prin zonă. Sau chiar cu un troller.

frunzeti

Am filmat stadiul lucrarilor de la malurile Somesului Mic si Platoul Salii Sporturilor.

De remarcat, cu bune si cu rele:

- accessul intre unele alei se face pe poteci de lemn
- banci din blocuri imense de granit - cel putin interesante
- amfiteatrele catre apa sunt absolut superbe, atat cele din lemn cat si cele din granit
- calitatea arborilor lasa de dorit pe alocuri (par bolnavi si cu multe crengi uscate)
- design-ul balustradelor este cel putin... neinspirat
- noul pod din Grigorescu are un design foarte placut


nicolaem

per ansamblu si mie imi place.
strict la pod o fi frumos dar nu il vad inspirat deloc asa arcuit. pt varstnici va fi greu de trecut (urcare coborare)
si e posibil sa fie si alunecos iarna.
copacii sunt destui de mari asa ca vor umbri deja. eu as zice ca sunt prea multi si in cativa ani vor lua din vizibilitate. e fain langa o apa sa vezi si in departare sau pe malul opus.

zona va arata bine, dar si banii bagati aici sunt multi.
un mare plus e pista de biciclete. asta chiar e bine gandita, separata de trafic, ar putea fi o cenexiune reala Floresti- Cluj nu pe centura cum se mai discuta pe celalalt thread.


StefanCelMare

#2037
Văd că a pus două poze și nicolaem din zona șantierului Someș.
Am fost și eu mai pe seară, de la un capăt la altul, și am zis să pun și pozele toate, pentru că din ce se vede din dronă și din pozele din unele zone, pare totul aproape gata.
Părerea mea la firul ierbii, este încă șantier, și mare parte din el nu este aproape de a fi gata.
Multe zone inaccesibile la propriu, cu materiale, cu teren complet golit de vegetație și perturbat.
Postare fluviu, am zis să rămână pozele ca dovezi pe net.
Începutul de pe la sala Sporturilor.
Observațiile mele pentru zona aceasta ar fi:
1. Spațiul de gen piațetă cu granit predominant este măricel. S-a renunțat la parcare în favoare sa, deși părerea mea personală era că aici ar fi mers o parcare subterană foarte bine. Aspectul la nivelul solului pe moment nu este unul favorabil. Vara va fi probabil un spațiu mort ziua, fiind foarte încins. Rămâne de văzut ce evenimente se vor ține aici, ca să merite abordarea aceasta.
Ca parte bună, măcar vreo 20-30% din fosta parcare spre apă a devenit pământ cu arbori noi plantați.
2. Pista de biciclete. S-a spart fosta pistă, dar după cum arată acei stâlpi mici (iluminat jos?), probabil se va face alta.
Părerea mea personală este că mai bine o mutau spre spațiul deschis, spre acea piațetă, și să lase spre malul apei zona mai liniștită. Acum pista de biciclete pare că va trece fix prin mijlocul zonei dintre piațetă și apă.
Sper să dispară gardul acela viu vechi, este de domeniul trecutului, nu mai cadrează cu absolut nimic.
3. Partea dinspre Someș. Aici e ceva mai bine ca în trecut, scările noi par a fi mai logice, iar materialul folosit pare că va fi lemn, ceea ce ar trebui să fie net superior abordării anterioare cu betoane.

(GPS)


(GPS)


(GPS)


(GPS)


(GPS)



Powered by API/PUM imgur uploader

StefanCelMare

#2038
În zona ce urmează, de la intrarea mare în parcul Hațieganu aș zice că:
- zona de acces în parcul mare arată mult mai bine, o îmbunătățire netă față de mizeria care era acolo.
- accesul spre apă pe scări de lemn va arăta mai bine ca anterior
- este încă mult teren perturbat, pare că absolut tot a fost atins de un escavator pe acolo, inclusiv versanții abrupți. Sper sincer că se va face totul OK la final. La cum pare, OK înseamnă... gazon. Nu e ideal gazonul, va ucide orice formă de diversitate era acolo, din 20-30 de specii de plante vor rămâne 4-5 probabil. Dar are ca merit că aspectul estetic este superior.
- și aici mă întreb dacă nu era mai bine să mute pista de biciclete lângă gardul parcului, pentru că măcar ar evita să treacă pietonii așa de des prin ea.
- băncile de granit masiv arată bine, mă temeam că nu vor cadra cu zona.
- spațiul cu monumentele primite de la orașele înfrățite va trebui să vedem cum va arăta la final. Acum pare foarte chestionabil.

(GPS)


(GPS)


(GPS)


(GPS)


(GPS)



Powered by API/PUM imgur uploader

StefanCelMare

#2039
La zona de pe marginea parcului Hațieganu, aș zice că:
- e mare păcat că nu s-a putut sparge acel zid care delimitează parcul de Someș. O mare prostie marca UBB sincer, un exemplu de așa nu, de lipsă de conlucrare între instituții pentru oraș. Au preferat acel acces limitat, ca să protejeze veniturile aduse de încasările din închiriere terenuri sportive. Rușine UBB, se putea da acces liber la infrastructura de sport pentru oraș. Dacă e problema de investiția în acele terenuri, se putea ajunge la un consens cu primăria să fie despăgubiți.
- pe lângă delimitarea zonei în mod arbitrar, acel gard nu arată nicicum. E și o problemă estetică acolo. Iar minus UBB, care încasează bani dar nu face nimic să schimbe aspectul.
- ca plusuri, proiectul pare să schimbe zona în bine totuși; nu știu de ce exact, dar promenada de pe malul apei pare mai tentantă.  Nu cred că a fost lărgită. Iluminatul (dacă aia sunt stâlpii mici) și scările adiționale sunt bune pentru această zonă.
- vederea pe partea opusă a devenit mai frumoasă; pur și simplu estetica unei amenajări noi nu are cum să nu fie vizibilă, curbe frumoase, trasate cu rigla, arbori noi, curat, aspect de ordine, o să arate bine.
- zona de la intrare în parcul Rozelor, pe moment mare șantier. Mizerie, noroi.

(GPS)


(GPS)


(GPS)


(GPS)


(GPS)



Powered by API/PUM imgur uploader