[CJ] Discutii, lucrari si proiecte diverse in Cluj-Napoca

Started by Ionut, November 27, 2012, 05:04:30 PM

Previous topic - Next topic

2 Members and 10 Guests are viewing this topic.

ciprebbe

Mai bine sa ratacesti in padure decat fara padure!
E-republik

A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe

Bogdan_Cluj

Quote from: raulbogdan23 on July 27, 2017, 11:11:11 AM
S-a turnat stratul final de asfalt, banuiesc pe toata lungimea (eu am apucat sa vad cam jumate din traseu doar)

Da, s-a turnat pe toata lungimea lucrarilor. La fel si trotuarul si pista de biciciclete de pe partea cu dealul. Pe partea cu "valea" mai au de lucru la trotuare si putin in fata restaurantului Roata. Astept sa termine + trasat si fac o filmare.

Bogdan_Cluj

Pe strada Campului mai au de plantat copacii, nu stiu ce asteapta, oare nu e vremea de plantat? E prea cald? Se planteaza doar toamna?

Un coleg care locuieste in zona zice ca e multumit de noua configuratie mai ales ca au pus stalpisori, si ca economiseste cam 3 minute in fiecare dimineata.

Bonus: pe Islazului au finalizat asfaltarile cu exceptia intersectiei cu Mehedinti, unde se face un giratoriu. Astazi erau bordurile amplasate, nu cred ca mai au foarte mult de lucru. Mai eu de "umplut" interiorul giratoriului si de asfaltat in jurul lui. Dar asta cred ca o sa faca noaptea sau in weekend cand nu este asa mare circulatie.

alexV

Is la ultima banda, a patra. Apoi mai au str de uzura pe toata zona

Sent from my SM-G800F using Tapatalk

alexV

In piata avram iancu e mini trotuar. Chiar langa va fi banda 4, de viteza, pe un bulevard cu sens unic

ciprebbe

M-am uitat atent si avem acelasi trotuar ingust si pe langa Teatrul National.
Benzile de viteza se pot calma foarte usor cu praguri la sol, facute cu cap. Cred ca e chiar recomandat mai ales pentru cei care se grabesc sa prinda galbenul....
E-republik

Europiu

Un lucru este cert: cei care proiectează noile trotuare nu au nici bebeluși, nici invalizi în familie.
The problem with the world is that the intelligent people are full of
doubts, while the stupid ones are full of confidence (Charles Bukowski).

Iceman

^
Sunt plecat din localitate dar cand ajung in Cluj fac reclamatie...Clar!!

ciprebbe

Acolo nu prea ai ce face cu trotuarul. Desfiintarea parcarilor trebuia sa vina si cu desfiintarea trotuarelor si eventual facute alei dincolo de gardul viu sau lasat acces in piata doar pe colturi. Asa eliminai si tentatia unora de a opri masina sa coboare din ea in piata.
E-republik

Bogdan_Cluj

@alexV

Sunt aproape de final ... mai aveau aproximativ o lungime de masina fara asfalt langa iesirea din parcare. Cred ca vor sa termine pana la Untold :D
In sfarsit incepe centrul sa arate cum ar trebui sa arate. Daca ar avea si parghiile necesare sa ii oblige si pe proprietarii cladirilor sa le renoveze, si sa gaseasca un consens cu reclamele acelea, sa arate mai bine cladirile. Am vazut niste poze din Oradea si am vizitat Sibiul acum 3 ani ... de acolo trebuie sa se inspire :)

PS: in schimb calitatea aranjarii pavajelor pe partea Estica ... lasa de dorit. Sunt locuri foarte mari intre placi pe portiunea viitoarei piste de bicicelta (la 2m de bordura). E jale.

Bogdan_Cluj

Giratoriu Islazului-Mehedinti:
M-am inselat, nu au lucrat (cred) nimic in weekend. Nu stiu cum o sa asfalteze in timpul saptamanii acolo, este foarte aglomerat. Am crezut ca rezolva in weekend.

Si de pe cealalta parte (180 grade)

transporter

Oare semafoarele din fata de la Big (Winmarkt) o sa ramana ? Altfel o sa fie jale cu trecerea aia de pietoni.

Bogdan_Cluj

Scriu aici ca e mai citit decat threadul dcat cel de PMUD:

Pe scurt, puteti propune proiecte (si de infrastructura) pentru Cluj Napoca in limita a 150.000 euro per proiect. Din ce am vazut pana acum proiectele prezentate nu sunt prea bine definite, doar cateva. Cred ca userii de pe forum pot mai bine :).
Cititi si sectiunea "intrebari frecvente" acolo este explicat tot.

"Bugetarea participativă este un proces derulat de Primăria Cluj-Napoca, prin care ideile şi iniţiativele comunităţii clujene se manifestă şi se transformă în realitate. Este un proces deschis, incluziv şi transparent prin care membrii comunităţii se implică direct în formularea deciziilor privind priorităţile de cheltuire a banilor din bugetul local.

Gândiți-vă la bugetul familiei dumneavoastră și la modul în care vă dobândiți și vă cheltuiți banii. Apoi imaginați-vă o familie de câteva mii de ori mai mare (comunitatea locală în care trăiți și munciți) care are de colectat și de cheltuit o sumă mai mare de bani (bugetul local).

Bugetarea participativă este un proces similar, care urmăreşte îmbunătăţirea calităţii vieţii din oraşul nostru, prin încurajarea cetăţenilor să se implice în definirea priorităţilor şi a obiectivelor de investiţii din bugetul local."

https://bugetareparticipativa.ro/proiecte/

alexV

Da m-am gandit si eu si am citit site-ul. Nu e greu sa propui, nu trebuie sa "scrii" proiectul, doar sa dai idea, locatia, etc, intr-un formular.

Idei interesante pana acuma: pasarela peste calea turzii pe la mijoc, acolo unde sunt accidente de masina des. caiac pe somes :)

Acuma idea propusa trebuie sa nu fie eligibila din alte surse de finantare. Ma gandeam sa propunem idea legarii aeroportului, pe calea ferata, de gara. Dar nu cred ca se incadreaza nici un proiect legat de aeroport aici in programul asta.

What else is there...  :hm:

Bogdan_Cluj

Nu va ganditi la proiecte asa mari ca la 150k euro .... nu va incadrati. Chestiuni mici, punctuale sa rezolve probleme mici "de cartier", nu sa rezolve intreg orasul.
Gen o pasarela pietoni undeva, gen o pista biciclete sa lege doua existente, gen ceva drum scurt (sub 300m) de legatura intre doua artere, etc.
Cu interconectare intermodala a aeroportului la 150k, nu incadrezi decat SFul :(